Sevgili okurlar,
Yaz aylarında çocuklarımızı okulların tatil olması nedeni ile ne yapalım diye düşünenler oluyor.
Öcelikle yüce Peygamberimizin evlatlarımızla ilgili bir hadisini naklederek başlayalım.
Hz. Muhammed A.S. 'Siz evlatlarınızı 3 hasletle terbiye edin: Birincisi; Peygamberi sevdirin, İkincisi; Onun ehlibeytini sevdirin, Üçüncüsü; ve ona kıraati (Kur'an-ı okumayı öğretin)
Çoğumuz okulların tatili ile çocuklarımızı yazlığı olan yazlığa, olmayan ise dede-nine ne varsa oraya, onlar da yoksa sokaklara bırakıyoruz. Onların kıymetli vakitlerini böylece yok ediyoruz.
Diyanet İşleri Başkanlığı İl Müftülükleri kanalıyla camilerde görevlendirdiği imam ve müezzinler ile isteyen yavrularımıza bir şeyler öğretmeye çalışıyorlar ama kısa zamanda o kadar çocuğa fayda olmaları oldukça zor.
Anne-baba birazcık fedakarlık yaparak açılan kurslara ve etkinliklere yavrularını mutlaka göndermeye çalışmalıdır. Çocuklar boş kova gibidir ne koyarsan onu alır. Okul tatillinde iş-güç derdinden onları ihmal edersek onların kötü arkadaş edinmesine ve başka alışkanlıklar edinmesine sebep oluruz. Allah korusun bu da o masum yavruların felaketine sebep oluruz. Yüce Peygamberimiz; Bir baba evladına güzel ahlaktan daha büyük bir hediye veremez.
Çocuklarımız güzel ahlakı sokakta öğrenmez. Onların öğrenecekleri yerler, öğretmenleri, büyükleri ve yaz zamanında hocalarıdır.
İnsanoğlu için hayırlı bir evlattan daha büyük bir hazine yoktur.
Allah teala, yakıtları taş ve insanlar olan cehennemden ehlinizi koruyun diyor.
Biz insanlar ahirette diğer insanlardan değil, aile-i efradımızdan sorumluyuz.
Bizim amelimiz ne kadar çok olsa da özellikle evlatlarımıza sahip çıkmadığımız sürece o ameller bizi kurtaramayacaktır.
Hayranı olduğumu Avrupa'nın şu anda en büyük sorunu yetişen nesilleridir.
Evlatlar baba-anneyi tamamen silmiş ve bataklığın içine sürüklenmişler o girdabın ne zaman biteceği de belli değil, bitme ihtimali de yok.
Allah evlatlarımızı her türlü tehlikeden korusun.