Yıl 2006 Eskişehirspor, Pendikspor ile şimdiki 1. Lig'e yükselme final maçını oynamış ve maç sonu uzatılan mikrofonlara çok tanıdık olan bir sima 'Eskişehirspor'umuz' diye sözlerine başlıyordu. İşte o gün bir kez daha kalbime dokunan bu adamın maç başlamadan önce yoğum bakıma kaldırıldığı haberini aldık.
Maalesef ertesi gün yazıyı kaleme aldığım dakikalarda da ölüm haberi geldi. Tam 40 yılı aşkın bir süre Türk futboluna hizmet vermiş, sayısız yıldız futbolcu yetişmesinde öncülük etmiş, düşük maliyetli futbolcuları Türk futboluna kazandırmış, bir futbol adamını daha kaybettik. Gençlerbirliği Spor Kulübü'nün ve Türk sporunun başı sağolsun. Kendisine Allah'tan rahmet sevenlerine ve yakınlarına sabır diliyorum.
***
Maça gelince; bizim için çok dersler çıkarılabilecek bir maç oldu diyebiliriz. Yeter ki iyi analiz ederek, sonuçlarını da iyi okuyalım.
Kadrosu itibari ile ilk 6 için en kuvvetli aday olarak gördüğüm Balıkesirspor'un en büyük handikabı istikrarsız sonuçlar almasıydı. Alpay Özalan Hocamızda böyle düşünmüş olacak ki takımı maça son derece ciddi hazırladığınıilk dakikalardan itibaren anlamaya başladık. Rakibe pozisyon vermeyen, orta sahada pres yaparak kazandığımız topları da hızlı ve çabuk kullanınca, sezonun en bol pozisyonlu maçını da izlemiş olduk. 80. dakikaya kadar olan ciddiyetimizi, her maç 90 dakikaya yayabilirsek, zafere ulaşmak zor olmaz. Bizim en büyük silahımız hücum gücümüzün etkili olmasıdır. O nedenle kurguyu buna göre kurmamız gerekiyor. Balıkesirspor maçı bu anlamda da ders çıkarılması gereken bir maçtır.
Öncelikle futbolun şakaya gelmeyen tarafını gördük. Oyuncu değişikliklerinin ne kadar önemli olduğunu gözlemledik. 3-0 gibi bir skorun yapılan bir hata ile nelere mal olabileceğini izledik. Yapılan oyuncu değişikliğinin skora göre yapılmasını, saha içindeki koordinasyonu bozacak bir değişiklik olmaması gerektiğini gördük. Sahada kişilerin değil, sistemin oynaması gerektiğini anladık. Kısacası şansımız varmış ki, bunları puan kaybı yaşamadan gördük. Her ciddiyetsizlik 3 puanı hanemize yazdırmayabilir. Bu da elde ettiğimiz en büyük kazanç olmuştur diye düşünüyorum.
Çok kişi eleştiriyor, haklı olduğunuz noktalar elbette çoktur. Ama şunu da unutmayalım, tüm bunlara rağmen takımımız lider ve yapılan her hatadan ders çıkarabilecek olgunlukta bir teknik kadro, futbolcu, yönetim ve taraftara sahip bir camia olduğumuzu kesinlikle unutmayalım.
Bizlerin yapması gereken takımızın yanında olmak, çoşkuyu ve zaferi yerinde kutlamak olmalıdır. Bu konuda çok serzenişlerde bulunanlar oluyor. Sosyal medyada ve günlük hayatımızda birbirimizi suçlamayalım. Bu sezon mayıs ayının sonuna kadar kullandığımız tek dil sevgi dili olsun. Birbirimize karşı her zaman yapıcı olmaya gayret edelim.
Yine başka bir serzeniş de belediyelerimize var. Stadyumumuz yeni ve henüz trafik karmaşası oldukça fazla oluyor. O nedenle maç günleri mahallenin belli yerlerinden, belli saatlerde ücreti karşılığında,maçtan önce ve sonra toplu ulaşım servisleri isteniyor. Bunu çözmek sanırım zor değildir. Bu işin takipçisi olacağım.