Sevgili okurlar;
Bazı geceler dışarıda olduğumuz zamanlar resmi dairelere ait araçların ucra bir köşede bir evin önünde örneklemek gerekirse misafirlikte gecenin bir yarısına kadar içerdeki zatı beklediği o saatte çoluk çocuğunun yanında olması gereken şoförün de çaresizlikten kapıda beklediğini görüyoruz.
Ben kendimde tam 38 yıl devlete hizmet eden bir kişi olarak bu duruma üzülüyorum. Bu zatı muhteremler tabii ki devletin temsilcisi oldukları için devletin olanaklarından yararlanarak hizmet edecekler. Bundan tabii bir durum olamaz ama mesai bitip herkes evine gittiğinde eğer komşuna, arkadaşına, eşine, dostuna gideceklersen özel aracını kullanman Allah'ın emridir. Hep örnek gösteririz Hz. Ömer kendisini ziyarete gelen kişiye selamını almak için devletin mumunu söndürüp kendi mumunu yaktıktan sonra 've aleyküm selam' demiştir.
Tabi bu gibi hareketleri Allah tarafından karşılıksız bırakılmamış ve daha dünyada iken vefat etmeden cennetle müjdelenmişlerdir. Ve zatlar uzun yıllar devlet hizmetinde bulunmuşlar ve devlet malını kendi mallarından çok daha fazla gözetmişlerdir.
Şimdide gerek şu anda görevde olan gerekse devlete hizmete talip olan kişilerin Hz. Ömer'den örnek alarak kendilerinin de bir gün fani dünyadan göçüp gideceklerini bilerek çoluk çocuğuna haram lokma yedirmeden ve devlete hizmet ederek bu alemden ebedi aleme göçüp gitmelidir.
Devlete ihanet edip, haram lokma yedirenler sonunda bunu çok acı ödüyorlar. Yıllardır bu konuda gözlem yapan İslam alimleri devlet ihanetinin nesilden nesile sürdüğünü ve bir gün çok acı olarak gelecek nesillerden çıktığını açık açık görmüşlerdir.
Ama günümüzde istisnaları bir tarafa bırakırsak maalesef yüksek bir makama gelmek isteyenler öncelikle kendi çıkarları ne olacak ne kazanç getirecek onun hesabındalar.
Ama unutulmamalıdır ki mezarlıkta kazılan mezarların ortalama uzunluğu 1.90'dır Dünyada 1000 metrekarelik malikanede oturanların mezar boyları 1.90'dır. Bu hesabı da unutmamak lazım.