Sevgili okurlar;
Yer yüzünde istismar edilen konuların başında din konusu gelir. Bizler bunları çok yaşadık. Mesela zamanında Eskişehirspor başkanlarından birisi bana Bahri hoca sizler camilerde yardım toplamaya alışkınsınız insanlara herhangi bir konuda yardım istediğiniz zaman adeta herkes koşuyor ama bize yardıma gelince nazlanıyorlar, diye serzenişte bulundu. Bunu şunun için söyledim iş din konusuna gelince gerçekten vatandaş gözünü kırpmıyor.
Benim sizlerle paylaşacağım hiçbir kitapta olmayan ve sadece kulaktan kulağa söylenen bir hikaye ama bizlere ibret olması nedeniyle sizlerle paylaşayım. Hikaye bu ya, kıyamet kopar, herkes hesap ve kitaba çağrılır orada bize şefaat edecek sadece ALLAH tealanın izin verdiği yüce peygamberimiz kürsüdedir. Melekler iki şahsı getirirler kılık kıyafetleri molla tipli yani sarık ve cübbe giymişler ve hesap vermek üzere beklemektedirler.
Tam o arada bir keklik ve 3 yavrusu cenabı peygamberimize yaklaşarak 'YA RASULALLAH biz bu kişilerden şikayetçiyiz' diye ALLAH Resulüne müracaat ederler. Mahşer günü küçük büyük herkes konuşacaktır o kekliğin yavruları da o 2 kişiden şikayetçi oldu. Yüce peygamberimiz şikayetlerinin ne olduğunu sorduğunda onlarda ALLAH Resulüne 'Ya Rasulallah bu iki kişi bizi avladı canımıza kast ettiler onun için onlardan şikayetçiyiz' dediler.
O zaman peygamberimiz o kişilere dönerek 'Bunların dedikleri doğru mudur?' diye o molla tipli iki kişiye dönerek sordu. Onlar da 'Ya Rasulallah avlanmak haram değil ki biz avlandık ama bundan dolayı bizden şikayet etmeleri doğru değil' diye itirazda bulundular. Allah Rasulü de keklik ve 3 yavrusuna dönerek neden şikayetçi olduklarını sordu.
Onlar da 'Ya Rasulallah biz yavrularımızla birlikte tarlada karnımızı doyurmaya çalışıyorduk. Uzaktan bunları gördük ama üzerindeki kıyafetlere bakarak bunlar ALLAH dostu onlardan bize zarar gelmez diye tedbir almadık, ama onlar yanımıza yaklaşarak, bizleri kandırdılar ve avladılar eğer bunlar avcı kıyafeti ile gelmiş olsalardı biz onlar bize yaklaşmadan uçar gider ve ellerinden kurtulurduk. Bizi yanıltan onların kıyafeti oldu onun için şikayetçiyiz Ya Rasulallah' dediler.
Cenabı peygamberimiz de o keklik ve 3 yavrusuna hak vererek onların hesaba çekilmesi yönünde karar verdi. Evet bugün günümüzde bu tür o kadar din kisvesi altında dolaşan ve canı yanan insanlar var ki Allah onların şerlerinden emin eylesin bunlar fırsat buldukları zaman kekliği avlayan molla tiplilerden hiç bir farkı yoktur. Bu tür istismarcılara pirim vermemek lazım diye düşünüyorum.