Sınava 1 dakika geç kaldığı için sınava alınmayan Mehmet Kara Sokak ortasında ağladı.
'Gece bir işyerinde çalıştığı için sınava geç kaldığını aktaran Kara, 'Abi kurbanın olayım, evden gelsem yetişirdim, işten geliyorum geç kaldım. Bir senem gitti kolay bir şey değil. Ben ne yapacağım şimdi. Abi Allah rızası için alın sınava işten mi atacaklar.' Diye ağladı.
Görüldüğü gibi gençlerin durumu ortada, gece sabaha kadar işyerinde çalışıp sabah uykusuz sınava girmek isteyecek. O stresle birde sınava 1 dak. geç kaldı diye alınmayacak.
Keşke Mehmet Kara gibi, sokak ortasında Büşranur Kalaycı'da ağlasaydı.
Büşranur kalaycı YGS sınavına 1 dakika geç kaldığı için sınava alınmadı ve Ailesinin deyimiyle genç kız bunalıma girerek intihar etti.
***
Bu Pazar Ales sınavına girmek için İstanbul'dan geldim.
İstanbul'da kimliğim kalmış, nasıl olsa Sürücü Ehliyetim var deyip, sınava gireceğim okula gittim. Ehliyetle de yetinmeyip, yanıma tüm seceremle ilgili yedi farklı kimlik aldım. (Antrenör kartı, milli Sporcu kartı, Gönüllü kartı ve benzeri belgeler.)
Hatta Polisler arama yaparken, beni tanıdıklarını söylediler, Eskişehir'de aktif çalışmalar yapmamla ilgili tebriklerde bulundular.
Bunu neden söylüyorsun diyebilirsiniz?
Kendimi övmek için değil tabi ki.
Kimliğin amacı, sizin yerinize sınava başkasının girmemesi içindir. Benim ben olduğumu, kimliklerden sonra polisler tarafından bile tespit edilmişken, kimlik kartım yok diye, Sürücü Belgesiyle sınava alınmadım.
Sınav Sorumlusu, bu kartların hiç biri olmaz dedi!
Dinle ÖSYM sende haklısın soru çalınmaları seni çok etkiledi fakat senin sorularını 1 dakika sınava geç kalıp, içeri alınmak isteyen gençler çalmadı.
Dinle ÖSYM Senin sorularını gece işyerinde alın teriyle çalışan sabah o yorgunlukla sınava girmek isteyen gençler çalmadı.
Dinle ÖSYM senin sorularını daha önce ehliyetle sınava giren insanlar da çalmadı.
SENİN SORULARIN, FETÖ'CÜLER TARAFINDAN BİZZAT SENİN MERKEZİNDE ÇALINDI. BENCE SEN BU ÖNLEMLERİ ÖNCE KENDİ MERKEZİNDE AL.
Dinle ÖSYM Seni seviyoruz ama çok kırgınız. Kendini yenilemen dileğiyle..