Kentin en seçkin akademik meslek odalarından birisi olan Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi dinleme skandalı iddialarıyla çalkalanıyor.

DÖKÜMLERLE ŞİKAYET
Mimarlar Odası Şube Yönetim Kurulu Üyesi Banu Gürlek'in yapılan yönetim kurulu toplantılarında konuşulan gündem konularını ve harici olarak değerlendirme yapılan gündem dışı konuşmaları, 'cep telefonuyla gizli olarak kayda aldığı' iddia ediliyor. Gürlek'in ayrıca Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi adına kurulan 'whatsapp grupta' Başkan ve yöneticiler tarafından yapılan konuşmaları da kayıt altına aldığı öne sürülüyor. Dinleme olayı, Banu Gürlek'in, Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu hakkında TMMOB Genel Merkezi'ne vermiş olduğu şikayet dilekçesinin ekinde gizli olarak kayıt altına alınan gündem veya gündem dışındaki konuşmaların dökümlerini ve whatsaap grupta yapılan konuşmaları sunmasıyla ortaya çıktığı iddia edildi.



İFADEYE ÇAĞRILDI
Mimarlar Odası Şube Başkanı Canan Oytan, bu dinleme skandalıyla ilgili Gürlek hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na sikayette bulundu. Konuşma dökümlerini kurumu soruşturmak için gelen Soruşturmacıdan öğrenen Oda Şube Başkanı Canan Oytan, Gürlek'ten şikayetçi oldu. Cumhuriyet Başsavcılığı 'Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek, özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek' iddiasıyla soruşturma başlattı. Yaşanan skandal olayla ilgili Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi Yöneticilerinin tanık olarak ifadeleri alındı. Banu Gürlek'in de 'şüpheli sıfatıyla' ifade vermeye çağrıldığı öğrenildi. Eskişehir'in önde gelen odalarından olan Mimarlar Odası'ndaki yaşanan bu skandal camia içerisinde tepkilere yol açtı. Eskişehirli Mimarlar bu 'dinleme skandalı' ile ilgili Yargı'nın ne karar vereceğini merak ediyor.

******


TEPEBAŞI'NDAKİ PROJELERİN
AÇILIŞLARINI NEDEN YAPMIYOR?


Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun arasının çok iyi olduğu hep konuşuluyor. Ankara'ya yapılan gezi turlarında Kılıçdaroğlu Ataç ile ilgili hep övgü dolu sözler söylüyor. Ancak Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlığa seçildiği günden bugüne Ahmet Ataç tarafından yapılan projelerinin hiçbirinin açılışına katılmaması dikkat çekiyor. Tepebaşı Belediyesi hep Türkiye'de ilkleri gerçekleştirdi. Ahmet Ataç başkanlınğında Tepebaşı Belediyesi kentimize; Beldevleri, Su Sporları Merkezi,Yaşam Köyü Ve Alzheimer Merkezi, Yunusemre Spor Tesisleri, Güneş Enerjili Hayvansal Sulama Sistemi, Esentepe Çocuk Sanat Merkezi, Ekolojik Pazar, Mustafa Kemal Atatürk Spor Tesisleri, 1965 Efsane Eskişehirspor Futbol Sahası, İmece Merkezi ve Aşevi, Gökkuşağı Kafeleri, Doğal Yaşam Merkezi, Çocuk Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi, Toprak Dede Hayrettin Karaca Parkı, 19 Mayıs Gençlik Merkezi vb. önemli tesisler kazandırdı. Ancak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tepebaşı Belediyesi'nin kazandırdığı bu tesislerin hiçbirinin açılışını yapmadı. Kılıçdaroğlu defalarca davet edilmesine rağmen neden CHP'nin başarılı belediyesinin hizmetlerinin açılışını yapmadı?

******
CUMARTESİ HİKAYESİ


MUTLULUĞUN
PEŞİNDEN GİTMEK


500 kişi bir seminerdeydi. Birden konuşmacı durdu ve bir grup çalışması yapmaya karar verdi.

KAOS ORTAMI
Herkese bir balon vererek başladı. Herkes gazlı kalemle balonuna adını yazmalıydı. Sonra bütün balonlar toplandı ve bir odaya kapatıldı.
Katılımcılar odaya alındı ve 5 dakika içinde üzerine isimlerini yazdıkları balonu bulmaları söylendi. Herkes deli gibi kendi adını aramaya başladı, insanlar çarpıştılar, bir birlerini ittirdiler, tamamen bir kaos ortamı oluştu. 5 dakikanın sonunda kimse kendi balonunu bulamamıştı.

SİZİNKİ SİZE GELİR
Konuşmacı bu sefer herkesin bir balon almasını ve üzerinde adı yazan kişiye o balonu vermesini söyledi. Bir kaç dakika içinde herkes kendi balonuna kavuşmuştu. Konuşmacı dedi ki: 'Yaşamımızda bunu görüyoruz. Herkes deli gibi mutluluğu arıyor ve nerede olduğunu bilmiyor. Bizim mutluluğumuz başkalarının mutluluğunda gizlidir. Onlara mutluluk verin; sizinki size gelir. Ve insanların yaşam amacı da budur…mutluluğun peşinden gitmek.' (Tiffany Moore)

********

FOTO ŞAKA


Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç:
Genel Başkanım benim yaptığım hiçbir projenin açılışını yapmadın.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Yılmaz Hoca ile bir gün beni çağırda açılışlarını onunla birlikte yapayım.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Anlaşılan boşuna 'CHP'nin Eskişehir'de iki genel başkanı var' denilmiyormuş(!)

******

FIKRA

RİSK…

Hocalardan biri final sınavında sınıfa gelmiş ve sınav sorusu olarak tahtaya, 'Why?' (Neden?) yazmış. Öğrenciler ilk önce ne yazacaklarını şaşırmışlar, sonra herkes bir şeyler yazmaya başlamış. Yalnız bir öğrenci, sınavın ilk dakikasında kağıdını teslim etmiş. Öğrencinin cevabı da soru gibi kısaymış: 'Why not?' (Neden olmasın ki?) Bu öğrenci sınavdan '100' almış. Aynı hoca başka bir sınavda 'Risk nedir?' diye soruyor. Yine bir öğrenci sınavın ilk 10 saniyesinde teslim ediyor kağıdını. Kağıdın üst kısmında sadece 'isim-soyadı' yazıyor, gerisi ise bomboş beyaz yaprak. En altta ise 'İşte risk budur' diye yazıyor. Ve sonuçta da sınıftaki en yüksek notu alıyor. Hocanın bir sonraki sınavında yine 'Risk nedir?' sorusuyla karşılaşan öğrencimiz tekrar boş kağıt verince bu sefer '0' alıyor. Tabii koşa koşa hocaya gidip sebebini soruyor. İşte Hocanın cevabı:
- 'Aynı şartlar altında, aynı riski iki kere almak aptallıktır!'