23 Mart 2018 tarihinde Görünüm'de 'Ekmekten Sonra Gül mü?' başlık yazı kaleme almıştım. Yazımda Kılıçdaroğlu'nun CNN Türk haber kanalında Şirin Payzın'ın sunduğu 'Ne Oluyor?' programında Abdullah Gül ile ilgili olumlu sözlerini eleştirerek; '2014'te 'Ekmek için Ekmeleddin' diyen Kılıçdaroğlu, 2019'da Gül'le mi yola çıkacak? Kılıçdaroğlu 'aynı hatayı tekrarlayıp', şapkadan 'Cumhurbaşkanı adayı' diye Abdullah Gül'ü çıkarırsa, 10 Ağustos 2014'te olduğu gibi 2019'da da partisini hüsrana uğratır. Zaten CHP tabanını bunu kabul etmez. CHP oyları 'Topuklu Efe'ye, yani Meral Akşener'e gider' demiştim.

AKŞENER DİRENİYOR
'Kılıçdaroğlu tarafından 'Cumhurbaşkanlığında tarafsızdı' övgüsü alan Abdullah Gül zamanında neden sosyal demokrat görüşlü rektörler görevden uzaklaştırıldı? Tarafsız Cumhurbaşkanı Gül(!) ESOGÜ'de en çok oyu almasına rağmen Gaye Usluer'i neden Rektör olarak atamadı? Gül Cumhurbaşkanlığı döneminde; Recep Tayyip Erdoğan'ın hangi uygulamasına karşı çıktı? ' diye sorular yöneltmiştim. Bu yazımdan bir ay sonra Ankara'da CHP'nin 'Cumhurbaşkanı adayı Yılmaz Büyükerşen mi, Muharrem İnce mi yoksa İlhan Kesici mi olacak' diye beklerken, Abdullah Gül ismi yine ortaya çıktı. Gül'ün CHP, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve HDP'nin ortak cumhurbaşkanı adayı olacağı siyasi kulislerde yüksek sesle seslendiriliyor. Hatta Gül'ü aday yapmak isteyen lobilerin Meral Akşener'i de çekilmeye zorladıkları iddia ediliyor. Gül, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı CHP, Saadet Partisi, HDP, DP ve İYİ Parti'nin ortak adayı yapılmak isteniliyor. Hatta bu konuda Saadet Partisi'ne yakın olan bazı cemaat, dernek ve vakıfların da ortak hareket ettiği belirtiliyor. Gül Cumhurbaşkanı adayı olması halinde 40-50 AK Partili vekilin toplu olarak Saadet Partisi'ne geçeceği yönünde senaryolar üretiliyor. Gül'ü destekleyen lobiler tarafından ablukaya alınan Kılıçdaroğlu'nun büyük kararsızlık içerisinde olduğu öğrenilirken, Akşener'in 'Ben adaylıktan çekilmem' diyerek, bu projeye karşı direndiği belirtiliyor.
CHP'LİLER OY VERMEZ
Abdullah Gül'ün Erdoğan'a karşı tüm muhalefetin ortak adayı olursa ancak yarışa çıkacağını söylediği iddia ediliyor. Akşener'in çekilmemesi halinde Gül'ün aday olup olmayacağı konusunda soru işaretleri var. Gül böyle bir durumda aday olursa, CHP'nin tüm oyları firesiz bir şekilde Akşener'e gider. Abdulllah Gül projesini hayata geçirmek isteyenler bir konuda çok yanılıyorlar. AK Parti lidere endeksli bir partidir. Kitleler bu partiye değil, lider Recep Tayyip Erdoğan'a oy veriyor. Bundan dolayı Gül'ün AK Parti seçmenini bölmesi mümkün değil. Mesala Akşener Cumhurbaşkan adayı olmaktan vazgeçse. Seçim Erdoğan ile Gül arasında olsa; CHP'li seçmenler kime oy verir? CHP'lilerin büyük çoğunluğu 'lanet olsun' diyerek sandığı gitmez. Gidenlerin çoğunluğu da Erdoğan'a oy verir. Bundan dolayı Kemal Kılıçdaroğlu, emperyalistlere karşı diz çökmeyen Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinin başında olduğunu unutmamalı. Milli bayramlara katılmamak için hep hastalanan(!), Türkiye-Ermenistan milli maçında statta Azerbaycan bayraklarını toplatan birisini Cumhurbaşkan adaylığı konusunda desteklememeli. Kim olursa olsun. CHP kendi içinden aday çıkarmalı. Birilerine güvenip, ikinci Ekmeleddin faciası yaşamamalı.

-----------------------------------------------------------

KURT'TAN 'GÜNEŞ'Lİ GÖNDERME


Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, önceki gece kendi sosyal paylaşım sitesinde CHP'nin önde gelen siyasetcilerinden Hasan Fehmi Güneş'in sözlerini paylaştı. Paylaşımda Güneş'in şu sözleri yer aldı; 'CHP emperyalizme başkaldırmış, Kuvayı Milliye Hareketinin siyasi partiye dönüşmüş şeklidir. CHP anti-emperyalistir, devrimcidir. İhanetleri gerici işbirlikçi kalkışmaları sonlandıracak güçtedir, güçtesiniz. Gençler Mustafa Kemal'in askerleri, altı ok süzgeçinden geçmeyenleri, dönekleri asla partiye kabul etmeyin. Mustafa Kemal Atatürk'de öyle yaptı.' Kazım Kurt partisinin Cumhurbaşkanı adayınının belirsizliğini koruduğu süreçte bu paylaşımı yaparak, birilerine gönderme mi yaptı?

----------------------------------------------------
URFALI DENETLEME KURULUNA SEÇİLDİ

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı ve Türkiye Kamu- Sen İl Temsilcisi Haydar Urfalı, Türkiye Kamu-Sen'in 6'ncı Olağan Genel Kurulu'nda Denetleme Kuruluna seçildi. Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci'nin Genel Başkan olduğu kongrede Urfalı'nın Genel Merkez Denetleme Kurulu'na seçilmesi, Eskişehir Kamu-Sen camiasında sevinçle karşılandı. Eskişehir'in önde gelen sendikacılarından birisi olan Urfalı'yı kutluyorum. Eskişehir'i Türkime Kamu-Sen Genel Merkezinde başarıyla temsil edeceğine inanıyorum...

---------------------------------------------------------------
TEMELİNİ ATTIĞI ÜNİVERSİTEYİ AÇTI

24 yıl önce, 19 Ocak 1994. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin (ESOGÜ) açılış töreni yapılıyor. Eskişehir'in ikinci üniversitesinin açılışı dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından gerçekleştiriliyor. ESOGÜ'nün Kurucu Rektörü merhum Prof. Dr. Esat Erenoğlu açılış sonrasında Demirel'e plaket veriyor. 24 yıl önceki açılış törenini o yıllarda Doçent Dr. Olan Gaye Usluer sunuyor. Demirel Başbakan iken temelini attığı üniversitenin açılışını yapmanın gurur ve sevincini yaşıyor. 1927 yılında Emirdağ'ın Göğüs Yaylası'nda dünyaya gelen Esat Erenoğlu 1952 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'ni birincilikle bitirdi. Amerika Colombia Üniversitesi'nde dört yıl çalıştı. ESOGÜ'nün kurucu Rektörlüğünü üstlenen Erenoğlu 8 yıl önce 24 Nisan 2010'da vefat etti. İki gün önce bu büyük bilim insanının ölüm yıldönümüydü. Esat Erenoğlu'na Allah'tan rahmet diliyorum. üniversiteye ve Eskişehir sağlık sektörüne yaptığı büyük hizmetler asla unutulmayacak.
-------------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Ahmet Bey, bu hediye ile beni çok mutlu ettin. Büyükşehir adaylığı dışında dile benden ne dilersen.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Büyükşehir adayı olmayacaksa; bari beni Genel Başkan Yardımcısı yapın da Harun Karacan gibi havam olsun.
CHP PM Üyesi Gaye Usluer: Kemal Bey beni de beni de Genel Başkan Yardımcısı yapın.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Milletvekilliğine aday ol, Parti Meclisine aday ol. O da yetmedi Grup Başkanvekilliğine aday ol. Şimdi de Genel Başkan Yardımcılığına aday ol. Korkarım yarın benim koltuğuma da aday olursun sen.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Yarın Tepebaşı'nı bıraksam, Gaye Hanım oraya da aday olur.

-----------------------------------------

FIKRA
DEĞİŞTİ DEMESİNLER
Biletine büyük ikramiye çikan Temel'i üç ay sonra bakkal kasap ve borçlu oldugu diğer esnaf yolda çevirmis.
-Ula Temel, sana büyük ikramiye çıktığı halde üç aydir niye borcunu ödemeysun?
Temel sırıtarak yanıtlamış :
-Zencun oldi, değisti demesunlar.