CHP'de olağanüstü kongrenin yapılıp, yapılmayacağı gündemi uzun süredir meşgul ediyor. Kongre yapılması durumunda delegede büyük ağırlığı olan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'un destekleyeceği adayın kazanma şansı çok büyük. CHP'de İl Başkanlığı için üç isim öne çıkıyor. Bu isimler eski İl Başkanı Rabia Akman, Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi Emre Genç ve eski Odunpazarı İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer. Akman bilindiği gibi CHP Genel Merkezi tarafından görevden alınmıştı. Bundan dolayı Genel Merkez ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Akman'ın tekrar İl Başkanı olmasını istemez. 24 Haziran seçimlerinde CHP'nin Eskişehir'de yaşadığı hezimetin faturası Akman ve yönetimine kesilmişti. Bundan dolayı Rabia Akman'ın İl Başkan adayı olması şansını az görüyorum. Meclis Üyeliğinden vazgeçerse Emre Genç'in Kazım Kurt'un İl Başkan adayı olacağını düşünüyorum. Kurt ekibindeki bazı isimler bu dönemde tercrübesiz Emre Genç yerine, tecrübeli bir İl Başkanının görev almasını istiyor. Bu konuda da bir isim yani Erdal Çakıcıer öne çıkıyor. Olağanüstü Kongre kararının bir hafta içerisinde alınmasını bekliyorum. Bu karar alındıktan sonra Kazım Kurt Grubunun adayının Emre Genç mi yoksa Erdal Çakıcıer mi olacak? Bunu bekleyip göreceğiz...
---------------------------------------------------------
SİNEMA GERÇEK BİR
EMEKÇİSİNİ KAYBETTİ


Yeşilçam'ın yardımcı oyuncularından Nurettin Kaygısız hayatını kaybetti. Kaygısız gerçek bir sinema emekçisiydi. Berber olarak çalışırken, sinema setlerinde sanatçıların saçlarını yapıyordu. O sırada bir yönetmen ona 'gel bu sahnede oyna' dedi. Bir kavga sahnesi vardı. Ve çok güzel dayak yiyerek oyunculuğa başladı. Yaklaşık 200 filmde oynadı. Büyük çoğunluğunda kötü adamı canlandırdı. 1999-2002 yılları arasında Eskişehir'de okullarda çoçuk oyunları sahneleyerek geçimini sağlıyordu. Ancak birileri onun okullarda oyun sahnelemesini engelledi. Ekonomik anlamda çok güçlükler yaşadı. Ömrünün son yıllarını Tepebaşı Belediyesinin Yaşam Merkezi'nde geçirdi. Dürüst ve naif bir insandı. Kaygısız'a Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı Cennet olsun...
--------------------------------------------------
NOSTALJİ
ERDAL İNÖNÜ İNÖNÜ'DE

30 yıl önce, tarih 1 Nisan 1989. Yer Eskişehir'in İnönü ilçesi. SHP Genel Başkanı merhum Erdal İnönü 2. İnönü Zaferi'nin Kutlama törenine katılıyor. İnönü'de ilçe halkı büyük ilgi gösteriyor. Fotoğrafta SHP Merkez İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer ile yıllarca partide bir nefer olarak çalışan Mustafa Taşlak'da yer alıyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk zafer sonrası İsmet Paşa`ya 'Siz orada sadece düşmanı değil, Türk ulusunun makus talihini de yendiniz' diyor. Büyük Önder soyadı kanunu çıkınca İsmet Paşa'ya İnönü adını bizzat kendisi veriyor. Erdal İnönü'de soyadını aldıkları ilçedeki törene katılarak, Zafer Coşkusu'na ortak olmuştu. Erdal İnönü 31 Ekim 2007 günü kan kanseri tedavisi gördüğü ABD'de 81 yaşında yaşamını yitirdi. Dürüstlüğü ve örnek kişiliğiyle Türk Siyasetinde sevilen saygı duyulan bir isimdi. Bilim adamlığı, renkli siyasi kimliğiyle hatırlanacak olan Erdal İnönü, ince espri anlayışıyla da öne çıkıyordu.

TABİ GÖREMEZSİNİZ
Erdal İnönü'yü sinema çıkışında yakalayan bir gazeteci sorar: - Sayın İnönü, sizi bu sıralar sinema salonlarında göremiyoruz pek? - Tabii göremezsiniz sinema salonları karanlık oluyor.

BEN KEDİ MİYİM?
Evde 'Erdal yetiş fare var!' diye çığlığı basan eşine gayet sakin biçimde şu cevabı vermiştir: Bana ne Sevinç, ben kedi miyim?

BİR OY BİR OYDUR
Seçmenlerden biri seçim otobüsünün önüne atılır ve Erdal İnönü'ye hitaben 'Ölürüm yoluna' diye haykırır. Erdal İnönü cevap verir: Dur, ölme. Bir oy bir oydur.

CİZRELİLERE TEŞEKKÜR ET
Bir seçim dönemi... SHP Genel Başkanı İnönü, Diyarbakır ve Cizre'deki mitinglerde konuştuktan sonra Siirt'te halka hitap edecektir.
Ancak Cizre'de bir grup protesto gösterisi yapıp parti otobüsünü taşlayınca buradaki miting iptal edilir, hiç beklenmeden Siirt'e gelinir. Seçim gezilerinde program sarkmasına alışık Siirt İl Başkanı, parti otobüsünün tam zamanında geldiğini görünce biraz şaşkın, İnönü'ye teşekkür eder. Aldığı yanıt: Sen bana değil, asıl Cizrelilere teşekkür et...

NORVEÇ'TE
BAŞBAKAN
OLURSUNUZ
Gazeteci der ki:- Sizin için Norveç'te başbakan olabilir, diyorlar. İnönü'nün cevabı: Çok teşekkür ederim. Bu herhalde, Türkiye'de bu işleri beceremiyorsun, demenin kibarcası. Büyük devlet adamı Erdal İnönü'ye Allah'tan rahmet diliyorum. Türk insanı bu büyük insanı asla unutmayacak…
-------------------------------------------
CUMARTESİ HİKAYESİ
'ÜSTÜNDE SENİN PARMAK İZİN VAR'

Akciğer kanseri Lusiano Perez hasta yatağında mimar oğlu Jose'ye kısık bir sesle; 'Oğlum çok az ömrüm kaldı ve sizin için hiçbir şey yapamadım sizlere hiçbir iz bırakamadım, çok üzgünüm beni affedin' diyerek ağlar... Jose ise; 'Üzülme baba. Benim okumam için arabanı sattın. Yıllarca yürüyerek işe gittin. Bunu unutmadım' der ve çıkar. Sao Paulo Hükümet konağı o sırada inşaat halindedir, inşaat bitince babasını helikoptere bindirerek binayı gösterir ve; 'işte baba bunu ben yaptım ama üstünde senin parmak izin var' der...(Baba 8 gün sonra hayata gözlerini yumar, Bina son 10 yılın en iyi tasarım ödülünü alır...)
------------------------------------
FOTO ŞAKA

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı:
İki saattir yanında oturuyorum. Cumhurbaşkanı yüzüme bile bakmadı. Anlaşılan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ni alamadığımız için bana kızgın.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Nabi Bey'e Eskişehir'i alamazsan gözüme gözükme dedim. Adam hiçbir şey olmamış gibi hala yanıma gelip, nasıl oturabiliyor?
--------------------------------------------
FIKRA
ÖBÜR ELİNLE YAZARSIN

'Yarın yazılı yapacağım' dedi, hoca hanım.. 'Bu çok önemli bir sınav.. Mutlak katılmanız gerek. Bu yüzden bugünden haber veriyorum ve uyarıyorum. Kimse kaçmayı aklından geçirmesin. Gelmeyen sınıfta kalır. Ciddi bir kaza, ağır bir hastalık, aile yakınlarından birinin ölümü gibi çok ama çok ciddi mazeretler dışında hiçbir özrü kabul etmem.'
Sınıfın serserisi en arka sıradan seslendi..
'Peki ya aşırı seksten yorgunluk, hocam!..'
Hoca hanım, sınıftan yükselen kahkahaların dinmesini bekledi, sonra gülümseyerek cevap verdi..
'Fark etmez. O zaman, öbür elinle yazarsın!..'