Üniversite deyince akla gelen kentlerin başında Eskişehir var. Sebepleri neler, hangi iller en çok tercih ediyor, hangi fakülteler çok revaçta ve gidenler memnun mu? Bunların anketleri sanırım yapılıyor ve genelde ciddi bir memnuniyet söz konusu. Bunların yanında aileler memnun mu yani gelen öğrencilerin aileleri Eskişehir'den memnun mu ve güvenlik anlamında Eskişehir güvenli bir kent mi sormak gerekiyor.

Ciddi bir şekilde medya araştırması yaptım ve ortaya çıkan haber çoğunluğunda bazı ciddi sorunlara rağmen genelde Eskişehir en güvenli üniversite kenti diyebiliriz. Bunda elbette emniyet güçlerinin doğru önlem ve müdahalelerinin yanında üniversitelerin öğrenciye yaklaşımı ve halkın da öğrencilerle kaynaşması önemli rol oynuyor.

Pozitif noktaları maddelersek:

Konu öğrenci olunca en önemli kriter ucuzluk oluyor. Eskişehir'de birçok şey büyük şehirlere kıyasla oldukça ucuz. Özellikle de yemekler!

Üniversite Caddesi, alışveriş merkezine de barlar sokağına da kafelere de 5 dakikalık yürüme mesafesinde oluyorsunuz. Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü de yürüme mesafesinde oluyor ancak Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ne gidenlerin tramvay kullanmaları gerekiyor. Ayrıca Anadolu Üniversitesi 2 Eylül Kampüsü'ne de birçok öğrenci otobüsle gidiyor. Ama öğrenci için önemli olan sosyallik değil mi zaten?

Eskişehir'de iki tane devlet üniversitesi bulunuyor. Bunlar Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi. Bu nedenle Eskişehir'de eğitim için çok fazla seçenek var.

Eskişehir'de her gününüzü sanatla iç içe geçirebilirsiniz. Operalar, tiyatrolar, konserler ve sergiler oldukça ucuz ve fazla. Ayrıca birçok mekanda sevdiğiniz sanatçıların konserleriyle de sıkça karşılaşabilirsiniz. Ancak kültürel etkinliklerin Eskişehir'de çok rağbet gördüğünü söylemeliyiz. Örneğin, gideceğiniz tiyatronun biletini günler öncesinden almanız gerekiyor.

Ege ya da Akdeniz'den gelenlerin gelir gelmez kendine kalın bir mont edindiği bir yer Eskişehir. Kış aylarında iliklerinize kadar işleyecek soğuğa hazır olun. Ayrıca geleneksel kar topu savaşları ve yılbaşında her yerin bembeyaz olması soğuğun getirdiği güzelliklerden.

Eskişehir'de her bütçeye her ruh haline uygun mekan seçeneği var. Onlarca küçük kafe, pub, restoran, şarap evi ve gece kulübü size birçok seçenek sunuyor. İster kitabınızı alıp küçük bir kahvecide dinlenin ister arkadaşlarınızla konsept partilere katılın. Bu şehirde eğlence hiç bitmiyor desek yalan olmaz.

Anadolu Üniversitesi 50'den fazla öğrenci kulübüyle öğrencilere her konuda farklı tecrübeler edinebilecekleri alanlar sunuyor. Bu kulüplere üye olabilir, etkinliklerde aktif olarak rol alıp birçok deneyim kazanabilirsiniz. Tabi birçok insanla tanışıp yıllarca sürecek dostluklar kurmak için de en güzel yerler öğrenci kulüpleri…
Eskişehirde her köşe başında ve yolda bir heykelle karşılaşmanız mümkün. Sanatla iç içe bir şehir. Eskişehir gerçekten yaşanılası bir şehir...