Kongre öncesi oynanan ligin 12.haftasında karşılaştığımız Erzurumspor maçı oldukça dramatik bir sonla bitti. Pozisyon olarak Erzurumspor'dan daha çok net pozisyon yakaladık, ama topa ve oyuna sahip olmada rakibimizin gerisinde kaldık. Bunun sebeplerini kadro zenginliği ile açıklayabiliriz.
Fakat bizim başka sıkıntılarımızda var. Puan tabelasına bakınca liderin attığı gol sayısı 17. Bizim attığımız gol sayısı da 17. Dengelerin bozulduğu yer ise yediğimiz goller. Lider 11 gol, biz ise 25 gol yemişiz. Bu işin hesabı ve matematiği çok net. Bu sorunu çözmek gerekiyor ama mevcut imkanlarla çözülmüyor.
Geçen yıldan beri tek bir satır kalecilerimiz hakkında olumsuz yazmadım. Aynı sene şu an Fenerbahçe'de oynayan Ankaragücü'den transfer Kaleci Altay ve Trabzonspor kalecisi Uğurcan'da aynı sene genç yaşlarında kaleyi devraldılar. Şimdi ikisi de milli formayı giyiyorlar. Şimdi kalecilerimize soruyorum sizin onlardan eksiğiz ne idi? Bu işten ekmek yiyecekseniz, yapacağınız tek şey çalışmaktır. Mesleğinizi inkar ediyorsunuz. Eskişehirspor bugün transferi açsa en az iki kaleci transferi yapar. Buna sizler zorluyorsunuz. Tercihte, gelişiminizde sizin elinizde. Diğerleri 2 çalışıyorsa, siz 5 çalışın. Tesislerde kalıyorsunuz, bunu değerlendirin ve sürekli kişisel idman yapın. Başınızda Coşkun hoca gibi futbolcunun psikolojisinden anlayan bir teknik direktörünüz var. Camiaya mal olmuş Hakan Olgun gibi bir kaleci antrenörünüz var. Yeteneğinizi geliştirmek sizlerin elinizde.
Sakın buradan yediğimiz gol sayısını sadece kalecilere mal ettiğimizi sanmayın. Golleri komple defans yiyor. Ben rakamsal değerleri verdim. Üzerine alan herkes kendisine pay çıkarabilir. Artık herkes kendi üzerine düşen özeleştirisini yapsın.
TATAR MUSTAFA
24 Kasım'da yapılan kongrede yeni başkanımız Mustafa Akgören oldu. Kendisine ve ekibine sonsuz başarılar diliyoruz.
Nam-ı değer Tatar Mustafa olarak tanınan Sadece Eskişehir değil, Türk tribünlerine de renk getiren, Eskişehirspor'luluğundan şüphe etmediğiniz, yeni başkanımız ateşten gömleği giydi. Umarım başarıları, yanında gölge gibi gider. Çünkü camia olarak buna her şeyden çok ihtiyacımız var.
Teşekkür konuşmasında çok açık mesajlar verdi. Tespitleri ve yol haritası gayet doğru idi. Fakat bunlar tek başına yapılabilecek şeyler değildir. Eskişehirspor yok olmasın diyorsak, amatöre kadar düşmesin istiyorsak, bu yönetime sıkı sıkı sarılmaktan başka çaremiz yok. Gerçekci olmak gerekirse şehri birleştirmeye geliyorum diyerek yol almaya başlayan ve Vali'den sonra odaları ve eski başkanları ziyaret ederek yola koyulan bu kardeşimiz umarım desteksiz kalmaz. Herkes şunu bilmelidir ki yalnız bırakılan sadece Mustafa Akgören olmaz, Eskişehirspor olur. Bu detayı sakın atlamayalım.
Yeni yönetimle ilk maçımıza uğurlu ve şanslı başlayalım ki, devamı da öyle gelsin. Yazımıza son verirken bir kere daha başkanımız Mustafa Akgören ve ekibinin, sonra da camiamızın yolu açık olsun diyerek bitirelim.