Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta yağmura, soğuğa rağmen büyük bir özveriyle takımlarını destekleyen Eskişehirspor Taraftarı, takımına nasıl gönülden bağlı olunacağını tüm spor kamuoyunu gösterdi.

LİVERPOOL İLE
BÜYÜDÜK
Onların heyecanı, tutkusu, takımına ve armasına sahip çıkması beni duygulandırırken, 30 yıl önceki çocukluk yıllarıma götürdü. Liverpool'un siyah beyaz televizyonlarda izlediğim maçları hatırladım. Benim kuşağım Liverpool maçlarını izleyerek büyüdü. Dalglish, Rush, Clamence, Souness, Kennedy kardeşler, Neal gibi yıldızları olan Liverpool'u çok sevmiştik. Şampiyon Kulüpler Kupası'na ambargo koyan Liverpool, o yıllarda İngiltere'nin en büyük takımıydı. 24 yıldır şampiyon olamayan Liverpool hala İngiltere'nin en büyük takımı ve efsanesidir. Çünkü onları büyük yapan trübünlerde 'You'll Never Walk Alone' (Asla Yalnız Yürümeyeceksin) marşını hep bir ağızdan söyleyen taraftarıdır. Özellikle Kale arkasındaki KOP taraftarıdır.

'İNANDIĞIN SÜRECE'
Liverpool'un kendi evinde, deplasmanda, Avustralya, Çin, Brezilya'da oynadığı tüm maçlarda tribünler hep bir ağızdan 'Hayatın yollarında / Güneşin ışıkları da vardır, yağmur da /Güller de vardır, dikenler de.. /Kahkaha da, sancı da /Kilometrelerce yürürken /Çok sert dağlar da çıkar önüne, /Çöller ve çok derin vadiler de. /Bazen çok hoştur yürüyüş. /Bazen fırtınalar eser.. /O fırtınalı yollarda /Mucizeler de vardır, korkular da. /Sevgiyle coşarsın hep / Bazen gözyaşların damlar./ Bazen eğilirsin, bazen geriye düşer./ Hatalar yapılmak içindir, /Dersler öğrenmek için. / Ama istiyorum ki hiç unutma../ İstiyorum ki hep bil../ Asla yalnız yürümeyeceksin./İnandığın sürece!..' diye haykırır.
HERKESE
GÖSTERDİ
Futbolda Anadolu Devrimi'ni yapan, İstanbul'un üç büyüğüne kafa tutan Eskişehirspor'u hep Liverpool ile özdeşleştiririm. Taraftarını da Liverpool'un duruşuyla takımına gönülden bağlı taraftarlarıyla özdeşleştiririm. KOP taraftardan öte bir oluşumdur. Onlar takımlarını pazara kadar değil, mezara kadar desteklemekle ünlüler. Marşlarında dedikleri gibi, Onlar var oldukça Liverpool 'asla yalnız yürümeyecek.' Son oynanan Beşiktaş maçında soğuk ve yağmura aldırış etmeden takımını destekleyen Eskişehirspor taraftarı duruşlarıyla takımlarına nasıl bağlı olduklarını herkese gösterdi. ES ES taraftarı en kötü anlarda bile takımının arkasında dimdik duran, takımın temposu düştüğünde tezahüratlarıyla futbolcuları coşturan büyük bir orkestradır. Bu büyük taraftar var oldukça Eskişehirspor asla yalnız yürümeyecek. ES ES Taraftarına da 'You'll Never Walk Alone' gibi tüm tribünlerin büyük coşkuyla hep bir ağızdan söyleyeceği bir marş bestelenmeli. ES ES Taraftarı böyle bir marşı hak ediyor…

*

BAŞKAN HOŞCAN SKANDAL HAKEMLER
İÇİN MASAYA YUMRUĞUNU VURMALI

Eskişehirspor Cumartesi akşamı Spor Toto Süper Liginin 4. Hafta mücadelesinde Beşiktaş ile karşılaştı.

NİZAMİ GOLÜMÜZ
İPTAL EDİLDİ
Beşiktaş, ES ES'in elinden Orta Hakem Çağatay Şahan ve Yan hakem Volkan Narinç'in skandal yönetimi sayesinde kurtuldu. Beşiktaş 21. Dakikada Olcay Şahan'ın ofsayttan attığı golle 1-0 öne geçti. 28. Dakikada Ömer Şişmanoğlu'nun pasıyla ceza alanına sağ çaprazdan giren Mori, meşin yuvarlağı kaleci Tolga Zengin'in yanından ağlara gönderdi. Pozisyonu yakından görmesine rağmen yan hakem Volkan Narinç ofsayt bayrağını kaldırdı. Şahan'da ES ES'in attığı nizami golü iptal etti.

MHK BAŞKANI
BEŞİKTAŞLI
OLDUĞU İÇİN Mİ?
71. dakikada Erkan Zengin'in sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda, kafalardan seken topu ceza sahası içinde önünde bulan Berkay Tolga Dabanlı'nın gelişine çok sert vurarak skoru 1-1'e getirdi. Dört dakika sonra ceza sahası içerisine giren Mirkan'ı Veli düşürdü. Çizgi hakeminin tam önünde olmasına rağmen net penaltımız verilmedi. Hakemler zaman zaman Eskişehirspor aleyhine kararlar veriyor. Cumartesi günü tam bir hakem skandalı yaşandı. Son yıllarda Eskişehirspor'un en bariz şekilde hakkının yenildiği müsabaka son oynanan Beşiktaş maçı oldu. Federasyon Başkanının ve Merkez Hakem Kurulu Başkanının Beşiktaşlı olmasından dolayı mı maçta aleyhimize skandal kararlar alındı? Yan Hakem, 'Beşiktaş aleyhine hata yaparsam, bana bir daha maç vermezler' düşüncesiyle mi sahaya çıktı? Geçtiğimiz sezon Galatasaray Beşiktaş maçında Burak Yılmaz'ın lehine penaltı verilmesini sağlayan yan hakem MHK tarafından çok ağır şekilde cezalandırıldı. Bu maçtan sonra yan hakemlerin Beşiktaş'ın aleyhine hiçbir hata yapmamaları dikkat çekiyor.

ADALETSİZ
DÜZEN DEĞİŞMELİ
Kulüpler Birliği Başkan Vekili de olan Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan masaya yumruğunu vurmalıdır. Federasyon Başkanını ve MHK Başkanını arayarak, skandal kararlara imza atan hakemler Çağatay Şahan ve Volkan Narinç'e ceza verilmesini sağlamalıdır. Artık bu yanlış ve adaletsiz düzen değişmeli. İstanbul takımları aleyhine hata yapan hakemler nasıl cezalandırılıyorsa, Anadolu takımları aleyhine hata yapanlarda aynı şekilde cezalandırılmalıdır. Futbolda Anadolu Devrimini yapan, İstanbul'un üç büyüklerine ilk kafa tutan Eskişehirspor büyük bir camiadır. Futbol Federasyonu ve MHK ES ES'i Anadolu'nun diğer küçük takımlarına benzemediğini bilmelidir. Bilmiyorlarsa, Eskişehirspor Yönetimi onlara öğretmelidir. Başkan Hoşcan, büyük bir camianın başkanı olduğunu unutmayarak, Eskişehir'in sahada hakkının yenilmesine müsaade etmemelidir.

*NOSTALJİ

27 YIL ÖNCE ÖZAL'IN ELİNDEN ALINAN KUPA

27 yıl önce 10 Haziran 1987 tarihinde Eskişehirspor Ankara 19 Mayıs Stadı'nda Başbakanlık Kupası'nı kazanıyor. Maçta 1986-1987 Sezonu Türkiye Kupası finalisti Eskişehirspor ile Türkiye Birinci Ligi İkincisi Beşiktaş karşılaşıyor.

RADE ZALAD İKİ
PENALTI KURTARDI
Eskişehirspor maça Zalad-Nejat-Erdoğan-Vedat-Gani-Erdal-(Orhan)-Fatih-İbrahim-Nasır-Ahmet –Nedim kadrosuyla çıkıyor. Maçın normal süresi 2-2 bitiyor. Penaltılarla Beşiktaş'ı 4-2 yenin Eskişehirspor Başbakanlık Kupası'nı alıyor. ES ES'in gollerini 13. Dakikada Kaptan Ahmet, 34. Dakikada Nedim atıyor. 1.95'lik dev kaleci Rade Zalad, Rıza ve Faruk'un penaltılarını kurtararak, Eskişehirspor'un bu önemli kupayı üçüncü kez kazanmasını sağlıyor. Dönemin Başbakanı merhum Turgut Özal'ın elinden kupayı Kaptan Ahmet alıyor.

EN SON KUPA
Fotoğrafta kupa töreni sonunda dönemin Eskişehirspor Başkanı Aydın Begiter, kupayı kazanmanın sevincini Özal ile birlikte kutluyor. Eskişehirspor Başbakanlık Kupası'nı 1966-1972 ve 1987 yıllarında kazandı. Eskişehirspor Başbakanlık Kupası'nı dört büyüklerden sonra en çok kazanan takım oldu. Bu kupa Eskişehirspor'un kazandığı en son büyük kupa oldu.

*

FOTO ŞAKA

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman: Mesut Bey, maçta bizden daha iyi oynadınız?
Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan: Maçı 11'e 11 oynasaydık, 3-0 kazanırdık.
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman: Anlamadım, maç 11'e 11 oynanmadı mı?
Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan: Biz 11 kişiydik. Siz ise 11+2 kişiydiniz. Çağatay Şahan adlı oyuncunuz size ofsayttan bir gol kazandırdı. Bizim bir penaltımızı vermedi. Sağ Kanatta oynayan oyuncunuz Volkan Narinç'de buz gibi golümüzü ofsayt diye iptal etti. Şahan ve Narinç sahada olmasaydı, sonunuz ne olurdu?