Sezonun ilk yarısının son maçında 3 puan için gittiğimiz Bolu'dan umduğumuz skoru alamadan dönüyoruz.
Maçtan önce hafta içinde Teknik Direktörümüz Coşkun Demirbakan ile yollarımızı ayırarak haftaya başladık. Yeni oluşan yönetim bu yönde tercihini yaptı. Önünüze koyduğunuz hedeflere göre, yola devam etmek isteyeceklerinizi seçebilirsiniz. Bundan doğal bir şey yoktur. Bu tercihlere de saygı duyuyoruz.
Akabinde Teknik Direktör olarak geçmiş yıllarda formamızı giyen Mustafa Özer ile anlaştık. Bu ligde daha önce hiç takım çalıştırmamış, ligin yabancısı bir teknik direktör. Bana göre zamanlaması yanlış oldu. En kritik maçımız öncesi bu maça, takımı tanımayan bir teknik direktörle çıkararak yönetimimiz son derece büyük bir risk aldı. Artık bütün sorumluluk böyle bir operasyonu gerçekleştiren yönetimdedir. Umarım almış oldukları kritik kararda isabet sağlamış ve emin adımlarla ilerleyerek, ligin sonunu istediğimiz yerde bitirebiliriz. Elbette burada iş sadece Teknik Direktörümüz Mustafa Özer ile bitmiyor. Bunun yanında takımı dağıtmamak, yönetimsel hatalar yapmamalıyız. Çünkü bizim rakiplerimiz sadece sahada değiller. Saha dışında da bu mücadeleyi sürdürmek gerekiyor.
Maçın analizine gelince ilk yarıda daha atak gözüken, daha çok pozisyon yakalayan bir takım görüntüsünde iken, yine defansif hatadan golü kalemizde gördük. Fakat rakibimiz son derece stresli ve panik halinde olduğu çok açık belli idi. Nitekim Teknik Direktörleri Osman Özköylü ve Ümit Kurt'un yedek kulübesinden kırmızı kart görmesinden anlayabiliyoruz. Üstelik taraftarı sanki kendileri puan sıralamasında başka yerdelermiş gibi takımımızı hırslandıracak her türlü çirkin tezahüratı da yapmıştı. Bu şartlarda ikinci yarıya çıktık ve hemen başında da beraberliği sağladık. Rakibimiz artık iyice demoralize olmuştu. Üstelik 59.dakika da forvetin, hatta bu ligin en etkili santraforlarından biri olan Rydell Poepon' da kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı. Kenarda hocası olmayan ve son yarım saat maça 10 kişi devam ederken, buradan bu maçı çevirmek ve almak için Jurgen Klopp veya Jose Mourinho olmanıza gerek yoktur. Daha başka bir şey söylemeye gerek var mı arkadaş?
İşte Bolu'dan bu şartlarda 2 puanı bırakıp geliyoruz. Kimbilir belki de yitirilen özgüvenimizdi. Lige tutunma sebebimizdi. Giden umutlarımızdı, hayallerimizdi. Belki yıllarımıza mal olacak bir puan kaybıydı. O nedenle kaybımız basit ve sıradan bir puan kaybı değildir. Umarım bedelini de ağır ödemeyiz.