Ligin 16.Haftasında kendi evimizde karşılaştığımız Balıkesirspor maçından düşünmek bile istemediğimiz bir sonuçla ayrıldık.
Yazının başlığından anlayacağınız gibi düştüğümüz durumdan sadece umudunu kesmeyen sanırım bir tek taraftar kalmıştı. Çünkü onların gidecek yerleri yok. Dün sahaya baktığınızda teknik kadrodan, sahada oynayan herkesin gidebileceği bir yolu mutlaka var. Çünkü oynanan oyun, kurulan oyun sistemi bunu açık bir dille ifade ediyor. Dün sahada oynayan, mücadele eden bir kaç isim vardı. Kaptan Sissokko, Alperen Kocabaş ve savunmada bir şeyler yapmaya çalışan Berkay Dabanlı harici oyuna katkı sağlayan bir tek isim göremedik.
Mağlubiyetin sebepleri belli. Zaten sosyal medya hesabından hata yaptığı için özür dileyen teknik kadroyu bu saatten sonra eleştirmek anlamsız olur. Yaptığı açıklama ile kadronun şekillenmesine göre tavır alacağını da net olarak ifade etmiş. Açıkcası biz buradan kadro korunamazsa ben yokum diye anlıyoruz. Bundan sonra yönetim nasıl bir yol haritası izler bilmiyorum ama, bildiğimiz şeyler pek iç açıcı gözükmüyor. Marko Milinkoviç'in gitmesi ile kan kaybeden Eskişehirspor bir tek futbolcusunu daha kaybederse maalesef beklenen hazin sonumuz da gerçekleşmiş olur. Yine kadromuzun en değerli futbolcusu olarak görülen Jesse Sedidika'nın alacağı yatmadığı için o da boşa çıkmış oldu. Kısacası kendisine en iyi parayı veren yere gitmesi muhtemel gibi gözüktü. Şimdi bu şartlarda Jesse Sedidika'ya veya 21 tane sözleşmesi biten futbolcun varken kim bonservis parası verir de transfer yapar. Şayet kadromuzda 'ben bugünlere Eskişehirspor sayesinde geldim' diyecek birileri hala mevcutsa onu da giderken para kazandırırsa görebileceğiz.
Kurtuluşumuz nedir siye sorarsanız Başkan Mustafa Akgören'in dediği gibi 2 Milyon Euro para bulunup futbolcuların geçmiş alacaklarının tamamını vermeden hiç kimseye sözleşme uzattıramazsınız.
Hadi bu kadroyu koruduk küme de kalır mıyız? diye bir soru sorarsanız da, rakiplerin durumu, teknik kadronun hata yapmaması ve futbolcu kardeşlerin işlerini ciddi yapması ile ilgilidir. Yoksa bizim asıl sorunumuz Balıkesirspor maçında kaybettiğimiz puanlar değildir. Onu telafi edebilecek hamlelerin yapılıp, yapılmamasıdır.
Son olarak benim burada taraftara söylemek istediğim nokta şudur : Umutsuz olmayın. Önümüzde Boluspor maçı var. Yenemiyorsak bile yenilmemiz gereken bir maç. Umarım futbolcu kardeşlerimiz ikinci yarıda aramızda olmasalar bile, giderlerse de bizlere galibiyet hediye ederek gidebilecek karakterde olduklarını düşünüyorum. Çünkü oradaki galibiyet bizim için büyük önem taşıyor. Umarım onu da çok görmezler.