Türkiye A Milli Futbol Takımı önceki akşam Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu'nda karşılaştığı Hırvatistan'ı 1-0 ile geçerek,hayat buldu. Bu galibiyet sayesinde son iki maça umutlu girdi. Tüm Türkiye bu galibiyetle en büyük payın Eskişehirli taraftarların olduğu konusunda birleşti. Lig boyunca yağmura, soğuğa rağmen büyük bir özveriyle takımlarını destekleyen Eskişehirspor Taraftarı, takımına nasıl gönülden bağlı olunduğunu son milli maçla tüm spor kamuoyununa bir kez daha gösterdi. 90 dakika boyunca susmadan milli takımın hep arkasında olan Eskişehir taraftarına hayran kalan Futbol Federasyonu 6 Ekim'deki İzlanda maçını da Eskişehir'de oynamaya karar verdi. Çünkü onlarda biliyor ki; Milli takım Eskişehir'de 'Asla yalnız yürümeyecek' Milli maçı basın trübüninde izlerken ES ES bandosu eşliğinde taraftarımızın heyecanı, tutkusu, takımına ve armasına sahip çıkması beni duygulandırırken, 35 yıl önceye çocukluk yıllarıma götürdü. Liverpool'un siyah beyaz televizyonlarda izlediğim maçlarınla hatırladım. Benim kuşağım Liverpool maçlarını izleyerek büyüdü. Dalglish, Rush, Clamence, Souness, Kennedy kardeşler, Neal gibi yıldızları olan Liverpool'u çok sevmiştik. Şampiyon Kulüpler Kupası'na ambargo koyan Liverpool, o yıllarda İngiltere'nin en büyük takımıydı. 27 yıldır Preimer Lig'te şampiyon olamayan Liverpool hala İngiltere'nin en büyük takımı ve efsanesidir. Çünkü onları büyük yapan tribünlerde 'You'll Never Walk Alone' (Asla Yalnız Yürümeyeceksin) marşını hep bir ağızdan söyleyen taraftardır. Özellikle 'Kale arkasındaki KOP Taraftarı'dır.
'İNANDIĞIN SÜRECE'
Liverpool'un kendi evinde, deplasmanda, Avustralya, Çin, Brezilya'da oynadığı tüm maçlarda tribünler hep bir ağızdan 'Hayatın yollarında / Güneşin ışıkları da vardır, yağmur da /Güller de vardır, dikenler de.. /Kahkaha da, sancı da /Kilometrelerce yürürken /Çok sert dağlar da çıkar önüne, /Çöller ve çok derin vadiler de. /Bazen çok hoştur yürüyüş. /Bazen fırtınalar eser.. /O fırtınalı yollarda /Mucizeler de vardır, korkular da. /Sevgiyle coşarsın hep / Bazen gözyaşların damlar./ Bazen eğilirsin, bazen geriye düşer./ Hatalar yapılmak içindir, /Dersler öğrenmek için. / Ama istiyorum ki hiç unutma../ İstiyorum ki hep bil../ Asla yalnız yürümeyeceksin./İnandığın sürece!..' diye haykırır.
HERKESE GÖSTERDİ
Futbolda Anadolu Devrimi'ni yapan, İstanbul'un üç büyüğüne kafa tutan Eskişehirspor'u hep Liverpool ile özdeşleştiririm. Taraftarını da Liverpool'un duruşuyla takımına gönülden bağlı taraftarlarıyla bir tutarım. KOP taraftardan öte bir oluşumdur. Onlar takımlarını pazara kadar değil, mezara kadar desteklemekle ünlüler. Marşlarında dedikleri gibi, Onlar var oldukça Liverpool 'Asla yalnız yürümeyecek.' ES ES taraftarı en kötü anlarda bile takımının arkasında dimdik duran, takımın temposu düştüğünde tezahüratlarıyla futbolcuları coşturan büyük bir orkestradır. Bu büyük taraftar var oldukça Eskişehirspor ve A Milli futbol takımımız asla yalnız yürümeyecek...
MUSTAFA KEMAL'İN OKULU BÖYLE OLUR
Kentimizde son yıllarda sürekli yıldızı parlayan eğitim kurumu Mustafa Kemal Ortaokulu 2016 – 2017 Öğretim yılı TEOG sonuçlarının açıklanmasıyla başarılarına yenilerini eklemeye devam etti. Dört Türkiye Birincisi çıkaran okul, onbir öğrencisini Fen Liselerine yerleştirerek göz kamaştırdı.
İl sıralamasında Devlet okullarında ilk 2 de, genel sıralamada ilk 10 da her zaman kendine yer bulan okul Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün adının taşımanın hakkını verdi. Adına yakışan bir eğitim kurumu olarak hep önde oldu. Yaklaşık üç yıl önce göreve gelen Okul Müdürü Musa Özgür Karatay; ilkeli, dürüst ve dik duruşuyla okulda önce güven, huzur ve disiplini sağlayarak öğretmen, öğrenci, veli iletişimini en üst seviyeye çıkarmayı başardı. Başta Müdür Karatay olmak üzere; Müdür Yardımcıları Erhan Buğu ve Erol Yakut ile birlikte çok iyi bir yönetim ekibi okulda görev yapıyor. Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının bütün derslerde açılması, yoğun öğrenci katılımının sağlanması, öğretmenler tarafından hazırlanan testlerin her hafta öğrencilere dağıtılarak kontrollerinin sağlanması, öğretmenler ile sürekli bir araya gelen yöneticilerin beyin fırtınası yapması, başarının tesadüf olmadığını gösterdi.

KARACAN'DA DESTEK VERİYOR

Vakit buldukça okulu ziyaret eden,etkinliklere katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, okulun başarısını yakından takip ediyor. Okul yönetimine her türlü desteği veriyor.Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser ve Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Üzmez'de okul yönetiminin çalışmalarını takdirle karşılayarak başarılarının devamı için katkı sağlıyorlar. 'Dünyada kesin olan tek şey geçmiştir; fakat üzerinde çalışmak zorunda olduğumuz her şey gelecektir' felsefesi ile yola çıkan başta Okul Müdürü Musa Özgür Karatay olmak üzere müdür yardımcılarını tüm Mustafa Kemal Ortaokulu öğretmenlerini, çalışanlarını, öğrenci ve velilerini kutluyorum. Önümüzdeki süreçte de başarı çıtasınan daha yükseklere taşınacağına inanıyorum...

FUTBOLDA ESKİŞEHİRLİ ANTRENÖRÜN ADI YOK
'Eskişehirsporu yönetenlerinde artık Eskişehirli antrenörlere güvenmesi gerekiyor. Çünkü biz onların bilgi birikimine sonuna kadar güveniyoruz. Bizim kırmızı çizgimiz Eskişehirspor'u Eskişehirli antrenörlerin çalıştırmasından yana. En azından o kadronun içinde yer almasından yana. Ancak hocalarımızında bilgi birikim ve donanımlarını üst seviyeye taşımaları gerekiyor. Sadece diplomalarına bağlı kalmamaları lazım. Futbol sürekli değişen bir oyun . Onlarda kendilerini sürekli geliştirmeli ve diplomalarını büyütmeli. Biz onların hepsiyle gurur duyuyoruz. Sadece Amatör Liglerde değil, BAL Liginde, 3. Ligde, 2 lig'de, hatta TFF 1. Liginde bile görev yapabileceklerine inanıyoruz. Yeterki kendilerini yenilesinler geliştirsinler. Biz her türlü onların yanındayız. Budan sonra ki etkinliklerimizin ana konusu onların gelişimine katkıda bulunacak paneller seminerler olacak.'

LOBİ YAPMAYI
BİLMİYORLAR MI?

Bu sözler Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Şube Başkanı Ahmet Bingöl'e ait. Anadolu Gazetesi Yazarı Osman Cemoğlu'nun sorularını yanıtlayan Bingöl, Eskişehirli antrenörlere güvenilmesi gerektiğini söylüyor. Türkiye'de BAL Ligi dışında ne 3. Ligde, ne 2. Ligde ne 1. Ligde ne de Süper Lig'de çalışan Eskişehirli teknik direktör yok. Peki bunun sebebi ne? Eskişehirli teknik direktörler yetersiz mi? Yoksa Eskişehirli teknik adamlar lobi yapmayı bilmiyor mu? TÜFAD Başkanı hiçbir üyesinin neden BAL Ligi dışında bir takımda görev yapamadığı sorusuna yanıt bulmalı. TÜFAD Yönetim, Eskişehirspor A Takımının teknik ekibinde hiç olmazsa bir Eskişehirli antrenörün görev yapması için neden lobi yapmıyor? Neden üyelerinin 3.Ligde, 2. Ligde veya 1. Ligde görev almaları için girişimlerde bulunmuyor?

BİLİMSEL DÜŞÜNMELİ
Eskişehirli çok iyi teknik adamlar var. Mesala teknik bilgisi ve deneyimi yüksek bir isim olan Cengiz Seçsev'den Eskişehirspor neden yararlanmıyor? Altyapıya teknik bilgisi yetersiz eski futbolcular antrenör yapılarak, takıma yeni yıldızlar kazandırılamaz. Altyapıdaki çocuklar, çocuk psikolojisinden anlamayan, eğitim biliminde bihaber kişilere emanet edilmemeli. Bu konuda Altınordu'nun yaptıklarını 'model' almayız. Eskişehir çocuğu olan Seçsev gibi eğitici yönüyle öne çıkan deneyimli bir isim altyapının başına getirilse ES ES'in geleceği için iyi olmaz mı? Eskişehirspor bu konuda bilimsel düşünmelidir. İşinin ehli insanları bulup, altyapıda görev vermelidir...

FOTO ŞAKA

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Levent Bey, Türk Yargısı AB ülkelerinden ve ABD'den daha adil.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök: Ne kadar adil olduğumuz düğmeleri olmadığı halde siyasilerin önünde cübbelerini iliklemeye çalışan hakim savcılardan belli oluyor.