İYİ Parti'nin Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener önceki gün Eskişehir'de coşkulu kalabalığa seslendi.

SOKAKTA KONUŞTURULDU
Topuklu Efe İYİ Parti cesurlar hareketidir. Ve biz biliriz ki medeniyet taşlarını ancak cesurlar döşer' diyerek, kararlı mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini vurguladı. Çok sayıda Vali, Akşener'i konuşturmamak için türlü türlü engeller çıkardı. 15 gün önce Kırşehir Valisi Akşener'in konuşması için ne bir salon ne de meydan verdi. Akşener sokakta konuşmak zorunda bırakıldı. Daha düne kadar meydanlarda 'terörist başının şiirlerini okutulmasına' göz yumanların Akşener'e karşı olan tutumları partili partisiz her kesim tarafından tepki topladı.

OLMASI GEREKEN YAPILDI
Eskişehir Bürokrasisi Akşener'e diğer illerde gösterilmeyen hoşgörüyü göstermesini kentimiz adına sevindirici buluyorum. Akşener, devlete ait olan Atatürk Spor Salonu'nda Eskişehirlilere seslendi. Demek ki; Valilik ve Gençlik İl Spor Müdürlüğü kendisine bu olanağı sağlamış. Ülke genelinde gelen tepkiler nedeniyle İktidar bu konuda yumuşama göstermiş olabilir. Olması gereken geçte olsa Eskişehir'de yapıldı. Şu bir gerçek ki iktidarlar ülkelerinde siyasetçilerin kürsü dokunulmazlığına saygı göstermelidir. Onları engellememelidir.

KULAĞINIZA KÜPE OLSUN
Anavatan Partisi iktidarı sırasında 1988'de Antalya'dan Eskişehir'e Vali olarak atanan Bahaeddin Güney ilimizde 3,5 yıl görev yaptı. Renkli kişiliğiyle Eskişehir'de iz bıraktı. 1989 yılında 'Beyaz Altın Lületaşı Festivali düzenledi.' Eskişehir'in tanıtımında önemli çalışmalara imza attı. Halk tarafından gerçekten sevilen bir Vali idi. 20 Ekim 1991'de yapılan seçimde Anavatan Partisi iktidardan düştü. DYP-SHP Hükümeti kuruldu. İlk çıkan Valiler Kararnamesiyle 1992'nin ilk ayları merkeze alındı. Çünkü Güney, Antalya Valisi iken, DYP Genel Başkanı Süleyman Demirel'e Antalya içinde miting yapmasına izin vermemişti. Demirel Başbakan olunca, mitingine engel olan Güney'i merkeze alarak onu cezalandırdı. Daha sonra hiçbir ile Vali olarak atanamadı. Merkez Valisi olarak emekli olmak zorunda kaldı. Bu anlattığım olay umarım, ülkemizde 'Kraldan çok kralcı' olan 'valilerin kulaklarına' küpe olur.

******


BU BİLGİLERİ GENEL BAŞKANA VERSEYDİN YA!

'Eskişehir 850 bin nüfusuyla güzide Türkiye'nin seçkin bir ilidir. İşsizlik şehrimizde de tüm Türkiye'de olduğu gibi önemli bir problemdir. Öğrenciler yarı aç yarı tok gezmektedir. Barınma problemleri çözülememiştir. Okul bitince işsiz kalacak olmaları onların şevkini kırmaktadır. Şehrimizde dekar başına verimlilik oldukça yüksektir. Alpu bölgesine kurulması planlanan termik santralin tarımsal sit alanı olarak ilan edilen arazide yapılması, Eskişehir için felaket olacağı kesindir. Yerli otomobil için Eskişehir hazırdır. Yerli otomobil üretimi bölgesel kalkınmayı sağlayacaktır. Eskişehir'de ulaşım problemlidir ve yeşil alan azdır.' Bu sözler İYİ Parti İl Başkanı Arslan Kabukçuoğlu'na ait. Kabukçuoğlu bu bilgileri kendisi konuşmak yerine Genel Başkanı Meral Akşener'e vermeliydi. O'nu Eskişehir'in sorunları konusunda bilgilendirmeliydi. Böyle yapmış olsaydı, Eskişehirliler kendi sorunlarını 'Topuklu Efe'den dinlemiş olacaktı. Akşener Eskişehir'in sorunlarına değindiği için halkın daha da gönlüne girerdi. Bu da İYİ Parti hanesine artı olarak yazılırdı. Bence Akşener bu konuda kendisine ders çıkarmalı. Gittiği her ilde o kentin sorunlarıyla ilgili de konuşmalı. İl Başkanları kentlerinin sorunlarıyla ilgili tespit ve eleştirilerini açıklamak için Genel Başkanlarının mitinglerini beklememeli...

******


ODUNPAZARI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ KİM OLACAK?

Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit'in Kütahya'ya İl Milli Eğitim Müdürü olmasından sonra gözler onun yerine kimin geleceğine çevrildi. Başyiğit'in günler önce Kütahya'ya atanacağını yazmıştım. Başyiğit, benim bu yazımla ilgili kendisine gelen sorulara, 'Yok böyle bir şey' diye yanıt vermişti. Bu konuda birçok eğitimci beni arayarak; 'Başyiğit yok öyle bir şey diyor. Gerçekten yazdığın doğru mu?' diye sordular. Bende onlara 'Bekleyin. Birkaç gün içerisinde bu iş olur' demiştim. Yazımdan dört gün sonra Başyiğit'in kararnamesi geldi. Böylece ben Görünüm'de bu konuda verdiğim haberde haklı çıkmış oldum. Eğitim camiasında herkes bana şu günlerde hangi ismin Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü olacağını soruyor. Eğitim işkolunda yetkili sendika olan Eğitim Bir-Sen'in bu makam ile ilgili iki adayı var. Bu isimler; Eğitim Bir-Sen Şube Başkan Vekili Muammer Demirkan ile, 8 yıllık görev süresi dolduğu için eğitim yılı sonunda başka ile atanması gereken İl Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Cebeci. AK Parti'ye yakın olan Eğitim Bir-Sen'in muhalif kanadı ise Melahat Ünügür Ortaokulu Müdürü Ahmet Berberler ile Mihalgazi Milli Eğitim Müdürü Fatih Şahin'in isimleri üzerinde duruyor. Şu anda Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne vekalet eden Serhat Murat AK Parti İnönü İlçe Başkanı Hasan Kırıkçı'nın eniştesi. Kırıkçı'nında Murat'ın Müdür olarak atanması için parti nezdinde kulis çalışmaları yaptığı iddia ediliyor.AK Parti Genel Başkan Yardımçısı Harun Karacan'ın değer verdiği yöneticilerden birisi olan Mustafa Kemal Ortaokulu Müdürü Musa Özgür Karatay'da adaylar arasında. ESİMDER'inde Sarar İmam-Hatip Ortaokulu'nun eski Müdürü Ahmet Keskin'in İlçe Milli Eğitim Müdürü olması için çalıştığı kulislerde yüksek sesle seslendiriliyor. AK Parti'nin Kurucu Merkez İlçe Başkanı Hasan Tuç'un kardeşi olan Milli Zafer İlkokulu Müdürü Emine Tuç'un da ismi ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü için geçiyor. Bakalım Odunpazarı'nın yeni İlçe Milli Eğitim Müdürü kim olacak? Partinin mi yoksa sendikanın mı dediği olacak?

******

FOTO ŞAKA


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli:
Ülkede milli bir mutabakatın sağlanması için Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığını destekliyorum.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Devlet Bey bizimde milli olmamız için kamu kurumlarındaki TC tabelalarını, okullarda okunan Andımızı kaldırmamız, Mısırlı Mursi'ye Rabia işareti desteği yapmamız mı gerekiyordu?

******

FIKRA

SİZDE ADALET BAKANI VAR

Türkiye Başbakanı, İsviçre'ye gidiyor. İsviçre Başbakanı kendisine bakanlarını tanıtıyor. 'Başbakanım diyor işte bu bizim Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız, bu Sağlık Bakanı, bu Denizcilik Bakanı'. Türk Başbakan diyor ki, 'Nasıl olur burada deniz yok ki, nasıl Denizcilik Bakanı olur?' Bunun üzerine İsviçre Başbakanı da 'Sayın Başbakanım sizde de Adalet yok ama Adalet Bakanı var' diyor.'