Milli maç arası ve yerel seçimler için iki hafta verilen arada bu sefer futbol değil gündeme dair bir takım değerlendirmelerde bulunalım istedik.
Öncelikle yerel seçimler herkese hayırlı olsun diyerek bildiğimiz gibi ülke genelinde hem heyecanı arttırıyor hem de hem de bazı bölgeler de gerilimi tırmandırıyor. Bizim işimiz elbette siyaset değil ama özellikle spor kulüpleri siyasetin içine çekilince fikrimizi söyleyemeden geçmeyelim. Bu konuda bugün için süper lig liderliğinden tutunda, amatör kümeye kadar düşen takımları gördük. O nedenle benim düz mantığım sadece bunu söylüyor. Siyaset mi kulüplerden yararlanıyor, yoksa kulüpler mi siyasetten yararlanıyor. Bu çizgiyi ayırabilirsek hem bu çekişmeleri bitiririz hem de aramızdaki ayrışmaları önlemiş oluruz. Eskişehirspor'da tam da buna uyan kulüplerden bir tanesidir. Siyaset üstüdür diyenlerde haklı, siyasetten yararlanalım diyenlerde haklılar. Bir şehrin takımının maddi ihtiyacı var ise bundan herkes sorumludur. Atanmışlarından tutunda, tüm seçilmişlerine kadar herkes elini taşın altına koymalıdır. Bu böyle ise hiç bir sorun yok. Bundan da Eskişehirspor kazanıyorsa hiç bir sıkıntı kalmaz. Fakat bu reklamı yapanlar, kazanmak için Eskişehirspor'u kullanıyorsa işte burada yanlışlık vardır. Bunun takdirini de kamuoyuna bırakalım.
Günlerdir yazılan ve çizilenlere bakınca ortada hiç somut bir kazanım yok. Bana göre kimin yardım ettiği önemli değil, bu yardımdan Eskişehirspor'un ne kazandığı önemlidir. Hani borçlandığımız zaman 'gerekirse evi satar öderiz, ya da arsayı satarız gene öderiz' diye son noktayı koyarız ya! İşte Eskişehirspor'un bu mevcut borcu gerekirse şunu satar gene öderiz diyemediği sürece, yapılan yardım sadece günü kurtarmaktır. Çünkü Eskişehirspor'a kazandırılmış bir tek dikili ağaç, bir metre kare toprak olmamıştır.
Onun için ben bu tartışmaların içine girmeyeceğim. Yardım eden herkesten Allah razı olsun derim. Hiç kimse de boşu boşuna tartışmalara girmesin. Çünkü tartışmak bizlere çözüm getirmiyor, aksine kutuplaştırıyor. Tribünlerde omuz omuza bağırdığınız insanlarla ters düşüyorsunuz. Her şeyden önce bundan en çok zararı Eskişehirspor görüyor. Önce bu borcu yapanları sorgulayalım, sonra da siyasilerden yardım bekleyelim. Çünkü Eskişehirspor bu şehirde en küçük taraftarından, tüm siyasilerine kadar herkese aşırı yük yüklüyor. Bu işten daha önce kazananlar belli, onlarda sırtlarını koltuğa dayamışlar ve emin olun 1 Nisan'dan sonraki gelişmelere göre, olabilecek yeni stratejilerini belirlemeye çalışıyorlardır. Bizler ise burada boşu boşuna kavga ediyoruz.
Bu nedenle son haftaya girildiğinde yapman gereken tek şey; düşüncelerini, fikrini ve siyasi görüşünle birlikte, vicdanını da yanına alacaksın ve sandığın başına geçtiğinde oyunu ona göre vereceksin. Hepsi bu kadar.
Yerel seçimlerin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerken, gazeteci, yazar, şair Es Grup eski genel yayın yönetmenimiz Sevgili Şinasi Kula'ya Allahtan rahmet, sevenlerine başsağlığı dilerim.