Eskişehir Sanayi Odası (ESO) seçimlerinde 'Değişim' ve 'İstikrar' yarıştı. Değişim isteyenler oylarını Celalettin Kesikbaş'a istikrar isteyenlerde tercihlerini Nadir Küpeli'den yana kullandılar. 16 Meslek Komitesi'nden 9'unu alan Kesikbaş Oda'nın yeni Başkanı oldu. Diğer aday Nadir Küpeli'de 7 meslek komitesini aldı.

KARACAN'A TEŞEKKÜR ETTİ
32 kişilik ESO Meclisi'nin 18 üyesi Kesikbaş'ın, 14 üyesi de Küpeli'nin oldu. Üyeler oy kullanırken, ES GROUP olarak seçimin nabzını tuttuk. Kesikbaş Grubu 'Kırmızı liste', Nadir Küpeli 'Beyaz Liste' ile seçime girdi. Kesikbaş Grubu seçime 'Kırmızı kravat', Küpeli Grubu 'Siyah Kravat' taktılar. Sabah seçimin yapılacağı salonda Kesikbaş Grubunu destekleyenlerin 'yüzü gülerken', Küpeli Grubu üyelerinin 'biraz gergin olduğunu' gözlemledim. Kesikbaş'ın seçim zaferi konuşmasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan'a teşekkür etmesini anlamlı buldum. Harun Karacan beş gün önce yaptığı konuşmada; 'Ben 52 yaşındayım. Bu şehrin Ticaret Odası Başkanlığını yaptım. Türkiye'nin tüm Ticaret ve Sanayi Odalarının bağlı olduğu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği de yaptım. Hala ticaret ve sanayiyle uğraşıyorum. Benim de düşüncelerim olabilir, benim de görüşlerim olabilir. Ayrıca hem Ticaret Odasında hem de Sanayi Odasında benim de oyum var. Beni de arayanlar var. Benim de dostlarım var. Sözümü bir yol gösterici olarak gören dostlarım da var. Herkesin bir sevdiği, herkesin gönül bağı olduğu bir kişi olabilir. Tüm dostlarıma söylüyorum; Eskişehir için, ticareti, sanayisi ve tarımı için layık olan en iyi şekilde gelsin. Ben bir milletvekili, bir vatandaş, bir ticaret erbabı olarak bu şehir için her türlü desteği vermeye hazırım. Ben sahadan hiçbir zaman kopmadım' demişti.

AYNI RÜZGAR
YAŞANACAK MI?

Harun Karacan bu sözleriyle ESO ve ETO seçimlerinde gönlünden geçen adaya destek olacağını vurgulamıştı. Karacan hiç arkadan dolanmadı. 'Tarafsızım ayağı' yapıp gizli destek vermedi. ESO'da Kesikbaş'ı aleni şekilde destekledi. Ve kazandı. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) seçimlerini kazanmanın ve iktidarda bulunmanın avantajına rağmen Küpeli Grubu kaybetti. Kesikbaş ve ekibi sistemli ve özverili çalışmasıyla tüm dezavantajlara rağmen seçimi kazandı. Şimdi gözler 7 Nisan'daki ETO seçimlerine döndü. Harun Karacan'ın desteklediği Erdoğan Tekgöz mü yoksa Metin Güler mi kazanacak? ESO'daki 'değişim rüzgarı' ETO'da da etkisini gösterecek mi? Yoksa 'istikrar'mı kazanacak? Bunun kararını yarın seçimde oy kullanacak ETO üyeleri karar verecek...



****
DUMAN ALTINDA DEDiKODU
Facebook'ta Eskişehir Halkevi Sayfasında Aslı Alpar'ın çizdiği karikatür dikkatimi çekti. İsmet İnönü Caddesi'nde yer alan 'Dedikoducu Kadınlar Heykeli'ni 'termik santralin bacalarından çıkan dumanın altında' tasvir eden Alpar, 'Eskişehir havası en temiz 6 kentten biri. Bu kente yapılması planlanan kömürlü termik santral bir cinayet olur. Termik Santral'e karşı verilen mücadeleye destek olun' diye yorumda bulundu. Karikatürde ağızlarının bez maskeyle kapatan kadınlar duman altında bile dedikodu yapmaya devam ediyor. Alpar bu karikatüriyle 'termik santralin zararları konusunda farkındalık' yaratmış.



****
NOSTALJİ
VARDAR'IN SEÇİM ZAFERİ

29 yıl önce. 26 Mart 1989 gece saat 01.00. Yer, SHP Eskişehir parti binasının önü. Yerel seçim sonuçları açıklanıyor.
Selami Vardar 79 bin 767 oy ile Eskişehir Belediye Başkanlığına seçiliyor. Toplam oyların yüzde 43.11'ini alan Vardar, partilileriyle birlikte büyük sevinç yaşıyor. Fotoğrafta SHP'liler ile seçim zaferini kutlayan Vardar, daha sonra Belediye'de Genel Sekreteri olacak olan Aytaç Çınar'ın otomobiliyle parti binasından ayrılıyor. O zaman SHP'nin genç Merkez İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer, partinin önemli isimleri Salih Yörü, Mustafa Taşlak ve Erdoğan Ulukan'da fotoğrafta dikkat çekiyor. O seçimde ikinci parti DYP oluyor. DYP'nin sendikacı adayı Muhittin Yılmaz 51 bin 869 oy aldı. İktidar partisi olan ANAP'ın adayı olan Fethi Heper 35 bin 396 oyda kaldı.

ÇAMURDAN KURTARDI
Vardar ikinci defa seçildiği bu beş yıllık dönemde kentin geleceğine yönelik yatırımlar yaptı. Altyapı sorununu çözerek, Eskişehir'in çamurdan kurtarılmasında önemli rol oynadı. Halkın Başkanı olarak, siyasi ayrım yapmadan yaptığı hizmetler sayesinde Eskişehirlinin sevgi ve saygısını kazandı. Tüm Eskişehirlilerin 'Selami Amcası' oldu. 17 yıl önce 24 Ağustos 2001'de 83 yaşında vefat etti. Dürüst ve çalışkan kişiliğiyle Eskişehir'e büyük hizmetleri oldu. Merhum Vardar'a Allah'tan rahmet diliyorum. Hizmetlerini Eskişehir halkı hiç unutmayacak.


****
FIKRA
EVLİLİK

Adam, boşanma davası için yargıcın karşısına çıkmış ve şikayetlerini anlatmaya başlamış: 'Karım üç yıldan beri ne bulursa bana fırlatıyor Hakim bey!' Hakim adamın bu şikayetinden sonra hemen sözünü kesip merakla sorar: 'Be adam, o zaman bu davayı açmak için niye üç yıl bekledin?' Adam büyük bir saflık içinde cevap verir: 'Hakim bey, çünkü artık isabet ettirmeye başladı.'

****
FOTO ŞAKA
Anadolu Gazetesi Spor Yazarı Osman Cemoğlu: Emine Hanım hiç çabalamayın. Merkezdeki belediyeleri yine CHP alır.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay: Osman Bey niye Eskişehir'de herkes böyle düşünüyor. Keşke Eskişehir yerine Konya Milletvekili olsaydım da herkes bana 'belediyeleri AK Parti alır' deseydi.