'Biz OSB olarak üniversite ile sanayicinin arasında köprü olacağımızı biliyoruz. Bu anlamda da bir misyon yüklendik. Bununla ilgili OSB'de birimler kurduk. Perşembe, Cuma ve Pazartesi olmak üzere üniversitelerimizin ilgili birimlerinden Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürlüğü'nün yetkili birimlerinden buraya görevliler davet ettik ve sorunları ve projeleri birlikte çözelim mantığıyla ilk toplantımızı yaptık. Bundan sonra bunu geliştirmeyi planlıyoruz. Her ay düzenli yapılacak. Biz birileri gitsin üniversiteye ya da üniversiteden biri gelsin konuşalım deyince sonuç çıkmıyor. Bundan sonra planlamam böyle o masalarda her ay bu toplantılar yapılacak. Yeni kurulan Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) ile işbirliğimiz olacak. Teknik Üniversitenin sanayicilerimizle birlikte büyümesini arzu ediyoruz. Sayın Rektörümüzün de bazı projeleri vardı, Nabi Hocamızın da bununla ilgili bir bilgisi geldi, kendisi de bizzat anlattı. Biz de Nabi Hoca'mızın da önderliğinde bunu inşallah yakın zamanda hayata geçireceğiz.' Yukarıdaki sözler Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli'ye ait. Küpeli bu sözleri ES TV'de Ali Baş'ın moderatörlüğünü yaptığı Haber Masası programında söyledi. Gerçekten OSB üniversite ile sanayicinin arasında köprü olmalıdır. Eskişehir'in üç üniversitesi de kentle, kentin sanayisi ile bütünleşmeli. Üniversiteler, kentin eğitimi, sanayisi, ticareti, turizmi için çözümler sunmalıdır. Kentin yerel yöneticileri de üniversitelere destek olmalıdır. Küpeli, yeni kurulan Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin (ESTÜ) sanayicilerle büyümesini arzu ettiğini belirterek; Kurucu Rektör Naci Gündoğan ve Nabi Avcı önderliğinde bazı projelerin hazırlandığının müjdesini de verdi. Hazırlanan bu projeleri yakın süreçte göreceğiz. Yeni kurulan ESTÜ'ye sadece EOSB değil, kentin etkin olan tüm kurumları da sahip çıkmalı. Eskişehir Teknik Üniversitesi ODTÜ, İTÜ gibi ülkenin en gözbebeği yüksek öğretim kurumları arasına girmelidir...
-----------------------------------------------------
SABİHA GÖKÇEN TEKNİK FEN LİSESİ

Kentimizin en gözde eğitim kurumlarından Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2018 Liseye Geçiş Sınavı'nda (LGS) mesleki ve teknik liseler arasında Türkiye'de en yüksek puanla öğrenci alan ve en çok tercih edilen okul oldu. LGS 1. Yerleştirme sonuçlarına göre okulun uçak bakım alanının bu yılki tavan puanı 397,197, taban puanı ise 347,617; bilişim teknolojileri alanının tavan puanı 368,959, taban puanı ise 333,393 oldu.
Bu yıl merkezi sınav ile Uçak Bakım Alanına 90, Bilişim Teknolojileri Alanına 30 olmak üzere toplam 120 öğrenci alınacak. Lisenin başarısında en büyük pay sahibi olan Okul Müdürü Dr. Süleyman Sırrı Kabadayı 'Anadolu teknik programımızda öğrenim görecek olan öğrenciler haftalık 44 saatlik program ile lise fen müfredatındaki dersleri alarak üniversiteye hazırlanmakta, meslek dersleri ile Türkiye'de çok hızlı gelişen havacılık ve bilişim sektörlerine nitelikli teknik eleman olarak yetiştirilmektedir. Türkiye'nin 35 ilinden okulumuza gelen öğrencilerimizi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden akredite olan okulumuzda her bakımdan en iyi bir şekilde üniversite ve iş hayatına hazırlama gayreti içindeyiz' diye konuştu. Şu anda Eskişehir'de iki fen lisesi var. Türkiye'nin 'en yüksek puanla öğrenci alan' Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni kentimizin üçüncü Fen Lisesi olarak görüyorum. Okulun adının 'Sabiha Gökçen Teknik Fen Lisesi' olarak değiştirilmesini öneriyorum.
Başta Okul Müdürü Kabadayı olmak üzere, okulun tüm personel ve öğrencilerini kutluyorum. Umarım İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik bu okulun başarısını hak ettiği şekilde ödüllendirir...
------------------------------------------------
ESKİŞEHİR'DE İZ BIRAKTILAR

Tarih 13 Aralık 1994. DYP Eskişehir Milletvekili ve TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ni ziyaret ediyor.

ÇOK FAYDASI OLDU
Fotoğrafta Cindoruk, ESOGÜ'nün Kurucu Rektörü merhum Esat Erenoğlu, dönemin Eskişehir Valisi Ali Fuat Güven ile birlikte. Rektör Erenoğlu bu ziyaretten iki ay sonra Cindoruk'a 'Fahri Doktora Ünvanını' takdim etmişti. Hüsamettin Cindoruk 1991 seçimlerinde Eskişehir'den milletvekili adayı olmuştu.
Cindoruk Eskişehirli değildi. Ancak eşi Dilek Hanım Eskişehirliydi.
Eskişehir'in Eniştesi olan Cindoruk o seçimlerde milletvekili seçildi. Daha sonra TBMM Başkanı oldu. Meclis Başkanlığı döneminde içinde Eskişehir olmayan hiçbir şeye imza atmadı. Eskişehir'i Büyükşehir yaptı. Doğalgazın gelmesini sağladı. Organize Sanayiye yeni yatırımlar getirdi. Eskişehir'e çok faydası oldu.
SERT VE DİSİPLİNLİ
ESOGÜ'nün kurucu Rektörü Esat Erenoğlu'nun Eskişehir'e ve üniversiteye büyük katkıları oldu Erenoğlu 7 yıl önce 24 Nisan 2010'da vefat etti. Erenoğlu'na Allah'tan rahmet diliyorum. 1954 Erzincan Kemaliye doğumlu olan Ali Fuat Güven 38 yaşında Eskişehir Valisi oldu. DYP-SHP Koalisyon Hükümeti döneminde 21 Şubat 1992- 4 Ekim 1999 tarihleri arasında (7,5 yıl) Eskişehir Valiliği yaptı. İlk Valilik görevini Eskişehir'de yapan Güven, daha sonra Bursa Valiliği'ne atandı. 2003 yılında Uşak Valiliğine atanan Güven 2005 yılında emekli oldu. Cindoruk, Erenoğlu ve Güven Eskişehir'e yaptıkları hizmetlerle iz bıraktılar.
--------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

Esnaf Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen: Volkancığım maşallah belediye başkan adayı gibi çalışıyorsun. Yoksa Ankara'dan sinyal mi aldın?
AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan: Yok abi, 'spor olsun' diye çalışıyorum. Ama bana 'illa aday ol' derlerse; 'hayır' demem.
-----------------------------
FIKRA
SEKREKTER KAFAYI YESİN

Hayli yaşlı Mrs. Johnson, meşhur bir ressama portresini yaptırmağa karar vermiş.
'Portreme elmas küpeler, pırlanta kolye, yakut ve zümrüt karışımı şık bir broş ve ona uygun bir taç eklemenizi istiyorum..' demiş..
'Fakat..' demiş ressam, 'Sizin böyle bir takı setiniz yok ki..!'
'Biliyorum..' demiş Mrs. Johnson, 'Sağlığım iyi değil.. Kocam sekreteri ile kırıştırıyor, ben ölünce herhalde onunla evlenecek.. İsteğim o şırfıntının 'Bu takıları acaba evin neresinde saklamışlar?.' diye kafayı yemesi..!'