Eskişehirliler İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yönetici mülakat sonuçlarını 27 Temmuz'da Sonhaber'den öğrenmişti.

BÜYÜK ÇEKİŞME

Bu sonuçlar dün kesinleşti. Sözlü sınav sonuçları sisteme girildi. 10 Ağustos'ta görevlendirmeye esas puanlar ilan edilecek. Mülakatta alınan puanların yüzde 50'si ile EK-1 puanının (Hizmet süresi, yöneticilikteki hizmet süresi, aldığı ödüller, yüksek lisans, doktora gibi kriterler değerlendirilecek) yüzde 50'si alınarak, sıralama yapılacak. 21-25 Ağustos tarihleri arasında Yöneticilik tercihleri alınacak. 28-31 Ağustos tarihleri arasında başvurular onaylanacak. Başvuru sonuçları 5 Eylül'de açıklanacak. 8 Eylül'e kadar Müdür, müdür başyardımcısı, müdür yardımcılarının yeni okullara görevlendirmeleri yapılacak. Sonuçların belli olmasıyla Eğitim Bir-Sen içerisinde büyük çekişme başladı.

EK BEŞ PUAN
Eskişehir'in en prestijli okulu Fatih Fen Lisesi'dir. Eğitim Bir-Sen Eskişehir Yönetimi Şehit Murat Tuzsuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Öğretmeni İbrahim Akar'ı bu okula müdür yapmak istiyor. Aynı zamandan Genç Memur-Sen Eskişehir Başkanı da olan Akar'a sendikal destek verilerek, mülakattan 96 puan alması sağlandı. Ancak Akar en yüksek puana sahip olsa bile Fen Lisesi'ne Müdür olması zor gözüküyor. Çünkü Fen Lisesi Müdürlüğü'nde Matematik, Biyoloji, Fizik ve Kimya branşı öğretmenlerin önceliği var. Müdür olma puan barajını aşan Matematik, Biyoloji, Fizik ve Kimya branşlarından bir öğretmen bu okul için başvurması halinde ek beş puan verilir. (Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği'nin 18. Maddesi'ne göre) Şehit Hasan Önal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ersin Kökten ve Kılıçoğlu Anadolulu Lisesi Müdürü Kamuran Arıkan Fen Lisesi'ne Müdür olabilmek için başvuruda bulunmaları halinde İbrahim Akar'ın önüne geçer.



KILINÇ YILDIZ'I GEÇTİ

Özellikle Türk Eğitim-Sen'in önemli isimlerinden olan Kamuran Arıkan, Genç Memur-Sen Başkanını geçerek, Fatih Fen Lisesi'ne Müdür olması halinde Eğitim Bir-Sen'de deprem olur. Bundan dolayı puanı yüksek olan (90,4) Eğitim Bir-Sen Üyesi olan Ersin Kökten'in Fatih Fen Lisesi Müdürü yapılacağı sendika kulislerinde konuşuluyor. Ancak son beş yıl içinde Sosyal Bilimler Lisesi'nde çalıştığı Arıkan'ın Fatih Fen Lisesi Müdürü olması gerektiği belirtiliyor. Eskişehir'in bir numaralı okulunun Müdürü Türk Eğitim-Sen'li olacak gibi gözüküyor. Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürlüğü için Şahin Kılınç ile Ali Yıldız çekişiyor. Her ikisi de Eğitim Bir-Sen Üyesi. Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Üzmez, Şahin Kılınç'ın bu okula müdür olmasını istiyor. Sendika Başkanı Muammer Karaman ise Ali Yıldız'ı getirmek istiyor. Her ikisi de mülakatta 95'er puan aldı. EK-1 puana göre Şahin Kılınç'ın önde olduğu belirtiliyor. Şahin Kılınç Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü olacak. Salih Zeki Anadolu Lisesi Müdürlüğüne mülakatta 97,6 puan olan Hasan Kaymakçı'nın getirilmesi kesin gözüküyor.

***



DÖRDÜNCÜ DEĞİL SEKİZİNCİ ÖLÜM YILDÖNÜMÜ

Tarihi fotoğraf 1960'lı yıllara ait. Eskişehir'in büyük karikatür ustaları merhum Pertev Ertün, merhum M. Rüştü Yetilmezer ve Yılmaz Büyükerşen açtıkları karikatür sergisinde objektiflere poz veriyor. Pertev Ertün 6 Ağustos 2009 tarihinde vefat etti. Büyük sanatçının iki gün sonra 8'nci ölüm yıldönümü. Odunpazarı Kent Konseyi, Sanat Derneği ve Sakarya Gazetesi işbirliği ile 8 Ağustos 2017 tarihinde Espark'ta 'Pertev Ertün Anma Etkinliği' yapılacak. Bu anma etkinliğiyle ilgili Odunpazarı Kent Konseyi tarafından Eskişehir basınına gönderilen haber metninde Ertün'ün ölüm tarihi yanlış yazılmış. Haber metninde Ertün'ün 7 Ağustos 2013'te öldüğü belirtilmiş. Gazetelerde bu metni dikkate alarak, 'Pertev Ertün ölümünün 4'üncü yıldönümünde anılacak' diye haber yaptılar. Haberde öldüğü günde yanlış, yılda yanlış. Bu organizasyonu yapanlar Büyük Usta'nın ölüm tarihini bilmiyor mu? Eğer bilmiyorlarsa Google'a sorsaydılar. Oradan Pertev Ertün'ün ne zaman vefat ettiğini öğrenirlerdi. Büyük Usta'nın yıllarca emek verdiği Sakarya Gazetesi'nin Odunpazarı Kent Konseyi tarafından gönderilen bu metindeki hatayı fark edememesi bir hayli üzücü. Ne diyeyim? Kurumlar bir etkinlik yapacaksa gerçekten içten yapmalı. 'Dostlar bizi alışverişte görsün' mantığıyla etkinlik yaparsanız, sonuç haliyle böyle olur?

***



ÇİFTELER'DE EDİP AKBAYRAM SOKAĞI
26 yıl önce. Yıl 1991. Çifteler'in SHP'li Belediye Başkanı İsmail Özen ilçede 'Çifteler Anadolu Tarım Fuarı ve Festivali' düzenliyor. Sevilen sanatçı Edip Akbayram, festivalin açılış konuğu olarak konser veriyor. Çifteler'de bir sokağa Edip Akbayram'ın ismi veriliyor. Çifteler Belediye Başkanı İsmail Özen konser öncesi Edip Akbayram Sokak yazılı levha önünde sevilen sanatçı ile fotoğraf çektiriyor. Eskişehir siyasetinin duayen ismi olan İsmail Özen, 1968-1977 yılları arasında Çifteler Belediye Başkanlığı yaptı. 1977-1980 yılları arasında CHP Eskişehir Milletvekilli idi. Özen yıllar sonra 1989-1994 yılları arasında da SHP'den Çifteler Belediye Başkanlığı yaptı.

***
FOTO ŞAKA:



Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: Harun Bey, biliyorsunuz bizler AK Parti'ye oy verdik. Hep sizin yanınızda olduk.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan: Eskişehir'deki Muammer Başkanın tam tersini söylüyor. Şimdi ben ona mı yoksa sana mı inanayım?