Sivrihisar Belediyesi tarafından düzenlenen Sivrihisar Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali görkemli şekilde yapıldı.

TEBRİK YAĞMURU
Eskişehir dışından 50 bin kişinin ağırlandığı festival Türkiye genelinde büyük ses getirdi. Kırgızistan, Ukrayna, Kıbrıs, Abhazya'dan folklor ekipleri festivalde sahne aldı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın teşrifleriyle ülkemizde bir ilk olan Açık Hava Heykel Müzesinin açılışı yapıldı. Atiye ve Mustafa Ceceli konserleriyle festival renklendi. Sivrihisar Belediyesi düzenlediği bu etkinlikle hem ilçenin tanıtımına, ekonomisinin canlanmasına, turizmin gelişmesine büyük katkı sağladı. Sivrihisar bu etkinlikle Nasreddin Hoca'ya da sahip çıkmış oldu. Bu görkemli festivale başarıyla ev sahipliği yapan Sivrihisar Belediyesi her görüşten insan ve çevrelerin takdirini kazandı. İlçenin başarılı Belediye Başkanı tebrik yağmuruna tutuldu.

BİR O MEMNUM
OLMAMIŞ
Ancak bu festivalden bir kişi memnun olmamış. Geçtiğimiz yıllarda ES TV'de katıldığı televizyon programında 'AK Parti'ye hiç oy vermedim' diye açıklama yapan ama sendika başkanlığı döneminde iktidar nimetlerinden yararlanarak, istediği kişileri okul müdür ve müdür yardımcısı yaptıran Eğitim Bir-Sen Şube Başka Muammer Karaman'ın bu festival ile ilgili paylaşımı tepkilere neden oldu. Karaman yaptığı paylaşımda; 'Nasrettin Hoca için Festival Yapılır mı? Hoca dövme sucuk, kavun ya da domates mi? Hadi her şeye tamam dedik Festival bu ise Hoca Nasrettin nerede?' yorumunda bulundu. Karaman 'Kedi buysa ciğer nerde?' fıkrasına atıfta bulunarak, Festivali düzenleyen Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü'yü alaycı bir üslupla eleştirmesi, partililerin tepkilerine neden oldu?

URFALI İLE
KAVGA BAŞLATTI
Bu konuyla ilgili beni arayan AK Partililer; 'Bizim iktidarımız sayesinde eğitim camiasında 'istediği gibi at koşturan' bu kişi artık eski gücünü kaybettiği için mi Belediye Başkanımızı tiye alan bir paylaşımda bulunabiliyor? Sivrihisar Belediyesi'nin Nasreddin Hoca'ya sahip çıkmasından neden rahatsız oldu? Yoksa sayın Karaman, MKYK Üyemiz Harun Karacan'ın kendilerine ziyarete gelen Türkiye Kamu-Sen Üyesi sendika başkanlarına; 'Bürokrasi de seçilmişler olarak bizim idaremizdedir. Baskı ve ayırımcılık yapanları bana iletirseniz, gereğini yaparım. Sizleri sendikal tercihlerinizden dolayı rahatsız eden olursa bana bildirin ' demesinden mi rahatsız oldu? Şimdi de son günlerde sosyal paylaşım sitesinde Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı ile kavga başlatarak neyi ispat etmeye çalışıyor?' diye tepkilerini dile getirdi. Yazımı Karaman'ın paylaşımında atıfta bulunduğu 'Kedi Buysa Ciğer Nerede?' fıkrasıyla tamamlıyorum…

KEDİ BUYSA
CİĞER NEREDE?
'Nasreddin Hocanın canı bir gün yahni ister. Kasaba gidip iki kilo et alır, eve gönderir. Hocanın karısı, yahniyi pişirirken komşuları çıkagelir. Misafire ikram edecek başka şeyi olmadığından yahniyi pişirip, komşularına ikram eder. Akşam olup da evine yorgun argın dönen Hoca, yahninin özlemiyle sofraya kurulur. Biraz sonra karısı Hocanın önüne bir tabak bulgur aşı koyar. Hoca kızar:
- Hatun, hani bizim yahni? Karısı misafire ikram ettiğini söylemeye cesaret edemez.
-Hiç sorma efendi! Senin gönderdiğin eti kedi yedi, der. Hoca sofradan kalkar. Kediyi tartar. Kedinin zayıflıktan bir deri bir kemik ve açlıktan bitkin halde olduğunu görür.
Bir karısına bir kediye bakar.
- Hatun, gerçekten eti bu bizim kedi mi yedi diye sorar? Karısı:
- Evet Efendi! Bu utanmaz kedi yedi, der.
Hoca, koşarak el terazisini getirir. Terazinin bir gözüne kediye, öbür gözüne kilogramları koyar.
kedi tam iki kilo gelir. Hoca karısına bakarak:
- Bak hatun! Şu gördüğün bizim kedi tam iki kilo geldi. Aldığım et de iki kiloydu. Bu tarttığım kedi ise, et nerede? Yok bu tarttığım et ise, kedi nerede diye sorar?


***
CHP'DE LİSTELER BUGÜN ASKIYA ÇIKIYOR


CHP'de Üye listeleri bugün ilçe başkanlıklarında askıya çıkıyor. CHP Tepebaşı İlçe Saymanı Mustafa Taşlak, sosyal paylaşım sitesinde yaptığı açıklamada; kendi bölgelerindeki listelerin hazır olduğunu belirterek; 'CHP Tepebaşı ilçemizin 4. Olağan Kongremiz tüm üyelerimize hayırlı uğurlu olsun. Üye listelerimizi hazırladık. 10 Temmuz Pazartesi sabah saat 10.00 itibariyle İlçe Başkanlığımıza gelip kontrol edebilirsiniz. 1 hafta sürecek ve 17 Temmuz Pazar saat 18.00 da sona erecektir' dedi. 19 Ağustos-17 Eylül 2017 tarihleri arasında delege seçimleri yapılacak. 23 Eylül-30 Ekim 2017 tarihleri arasında ilçe kongreleri yapılacak. 6 Kasım-6 Aralık 2017 tarihleri arasında ise İl Kongreleri yapılacak. CHP Olağan Kurultayı İl kongrelerinin bitiminin ardından Parti Meclisinin belirleyeceği tarihte yapılacak. Listelerin askıya çıkmasıyla CHP'de seçim startı verilmiş oldu. Yılmaz Büyükerşen destekli Kazım Kurt Grubu, Ahmet Ataç Grubu ve onlardan bağımsız hareket edenlerin oluşturduğu grup bugünden itibaren üyelere yönelik kulis çalışmalarını hızlandıracak. Adalet Yürüyüşü sonrasında CHP'de artık gündem kongreler olacak…
**
foto şaka

Sağlık Bakanı Recep Akdağ: Sayın basın mensupları Bakanlık olarak Eskişehir'e en güzel hizmetleri vereceğiz.
AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan: Bana sormadan atadığın Kamu Hastaneleri Genel Sekreteriyle mi güzel hizmet vereceksiniz?
Vali Özdemir Çakacak: Benim soyadım Çakacak. Ama ben Bakana böyle çivi gibi laf söyleyen bir vekil görmedim.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay: Ah kafam ah! MKYK Üyeliğinin değerini bilememişim. MKYK Üyesi olduktan sonra Harun Bey'in Bakanlar karşısında duruşu bile değişti.