CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel dün ESGROUP'u ziyaret etti. Yüksel ile gündemdeki konularla ilgili sohbet ettik. Eskişehirsporlu taraftarların gözaltına alınmasına tepki gösteren Yüksel; 'ES ES taraftarı terörist değildir. Eskişehirspor ve Göztepe taraftarları final maçında İzmir Marşı'nı söyledikleri için cezalandırılmak isteniyor. Yapılan bu haksız muamele kabul edilemez' dedi. Grup Başkanvekili adaylığı için de konuşan Yüksel; 'Bu konu şu anda benim önceliğimde değil. Benden sonra Gaye ablanın da aday olmasını normal karşılıyorum. Bir Eskişehirli olarak seçimde kendisine oy vereceğim. O bana oy versin, vermesin; saygı duyarım. Ancak kimsenin lehine adaylıktan çekilmem. Parti içerisinde çok sayıda milletvekili arkadaşımdan gelen istek nedeniyle aday oldum. Yapılacak seçimde Grup Başkanvekili seçileceğime inanıyorum' dedi.



***

DEDELEK'TEN 15 YIL SONRA YÜKSEL
Eskişehir siyasetinin güçlü ismi olan İbrahim Yaşar Dedelek 1991-2002 yılları arasında üç dönem Eskişehir milletvekilliği yaptı. Kısa bir süre Devlet Bakanlığı görevini de üstlendi. DYP ve ANAP'ta Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde de bulunan Dedelek, 1999-2002 yılında Anavatan Partisi Grup Başkanvekilliği de yaptı. Dönemin Anavatan Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın Başkanvekilliği görevini başarıyla yürüten Dedelek o yıllarda televizyonlarda siyasi tartışma programlarında çok sık yer alıyordu. CHP Grup Başkanvekilliği seçimi büyük ihtimalle 2 Ekim 2017'de yapılacak. Grup Başkanvekilliği için Eskişehir'den iki aday var. Cemal Okan Yüksel ve Gaye Usluer Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun üç Grup Başkanvekilinden biri olmak için yarışacak. Ben bu konuda Yüksel'i şanslı buluyorum. Geçtiğimiz yazımda da belirttiğim gibi Yüksel'in bu görevi en iyi şekilde yapacağına inanıyorum. Büyük bir ihtimalle Dedelek'ten 15 yıl sonra Eskişehir ikinci Grup Başkanvekilini çıkaracak. Bu isim de Cemal Okan Yüksel olacak...



***

HAKİM TAVSİYESİ İLE
GELEN BÜYÜK AŞK

Ve bir telefon geldi adama hiç beklemediği yerden. Adamı arayan onu boşayan hakimdi. Adamın oturduğu apartmanda hakimin annesi oturuyordu. Ve adam birçok kez yöneticiliğini yaptığı apartmandan hakimi tanıyordu. Hal hatır sormasından sonra Hakim adama evlenip evlenmediğini sordu. Adamsa 'Hayır evlenmedim. Yalnızlığımı paylaşmaya devam ediyorum' dedi. Hakim; davası üç yıl süren ve geçen hafta boşadığı bir kadından bahsetti adama. 'Onunla duruşmada bir baba kız gibi yakınlaştık' dedi. 'Özünde çok iyi bir insan. Eğer birbirinizden hoşlanırsanız çok iyi çift olabilirsiniz' diye konuşmasını sürdürdü. Ve ismini vererek; 'Kaçırma bu kızı' diye de tavsiyde bulundu. Hakimin kaçırma dediği kadın ESGROUP'un başarılı çalışanı Güliz Dilsiz'di. Hakimin Güliz ile tanışmasını istediği adam ise Gazetemizin Yazarı Celalettin Bilgin idi. Hakimin tavsiyesi üzerine tanışan Güliz ve Celalettin 17 Ağustos'ta Tepebaşı Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen törenle dünyaevine girdi. Ben damadın, ESGROUP Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Fetih Demirdaş ile başarılı Magazin Muhabirimiz Emine Girgin gelinin nikah şahitliklerini yaptı. Sevgili Güliz ve Celalettin'e ömür boyu mutluluklar diliyorum. Birbirlerine çok yakışan Güliz ve Celalettin mutlu olmayı hak ediyor...



***

NOSTALJİ

KIR'ATIN DEV ÇINARLARI
Fotoğraftaki üç isim Adalet Partisi ve DYP'nin efsaneleridir. Fotoğraf 1994 yılına ait.

ÖNEMLİ AKTÖRÜ
Merhum Belediye Başkanı Aydın Arat 1994 yerel seçimleri öncesinde partililere yemek veriyor. Bu yemeğe katılan partinin dev çınarları merhum İsmail Sürücü, Feridun Erdal ve Ramiz Arı bu pozu veriyorlar. Yıllarca Kır'atın peşinde koşup, partilerinin iktidar olması için mücadele veren üç çınardan birisi bugün hayatta yok. Eskişehir siyaset ve iş dünyasının tanınmış ismi olan İsmail Sürücü 11 Eylül 2008'de vefat etti. Cenazesi Alaaddin Camii'nden kalktı. Sürücü, Eskişehir'de çok sevilen bir kişiydi. Cenazeye binlerce kişi katılarak, onu son yolculuğuna uğurladı. Sürücü önce Adalet Partisi sonra DYP için yıllarca çalıştı. Partiye maddi ve manevi çok büyük katkıları oldu. Eskişehir'in merkez sağ siyasetinin önemli bir aktörü olarak unutulmazlar arasında yer aldı.



BAŞKANLIĞA VEKALET ETTİ
Feridun Erdal yıllarca Adalet Partisi ve DYP'de yöneticilik yaptı. 1994-1999 yılları arasında Büyükşehir ve Tepebaşı Belediye Meclis Üyeliği yaptı. Sık sık Başkanlığa vekalet etti. İyi bir partili olan Ramiz Arı uzun yıllar Eskişehir Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanlığı yaptı. Arı Adalet Partisi döneminde Kurultay delegesi olarak partisini Ankara'da temsil etti. Merhum Sürücü'ye Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Erdal ve Arı'ya da sağlıklı ömürler dilerim.

***



Gençlik Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy: Nabi Bey, sizin Bakanlık gidince bana da yol göründü.

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı: Hüseyin'ciğim bunu bilmen lazım. Nasıl gelirsen, öyle gidersin. Tabiatın kuralı bu!..