Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün resimlerine, heykellerine saldırılar artık 'gaflet ve dalalet' boyutlarına ulaştı. Bazıları asıl işini, gücünü bir kenara bırakmış 'Atatürk heykellerini hangi bahane ile kaldırırım' derdine düşmüş.
Bu davranışlar toplumsal barışı, birlik ve beraberliğimizi bozucu gereksiz işgüzarlıklar.
FETÖ kabusundan hala ders almayanlar var.
Atatürk bu ülkenin 'kilit taşıdır'. Kilit taşını yıkarsanız bina çöker ve enkazın altında herkes kalır. Rahmetli Necip Hablemitoğlu'nun dediği gibi; 'Başka Türkiye yok!' Bunu da unutmayalım..
15 Temmuz darbe girişiminde TBMM'nin hasar görmeyen muhalefet kulisi de onarım kapsamına alındı. Bazı muhteremler uzun zamandır burada bulunan Mareşal üniformalı Atatürk tablosunu tekrar yerine koymamak için uğraşıp durdular.
Bu tablonun öyküsünü bir de benden dinleyin.

SÖMÜRGECİLER SAKARYA'DA DURDURULDU
Sakarya Savaşı, bir ölüm kalım savaşıdır. Mustafa Kemal, Sakarya Savaşı'nı Nutuk'ta, 'Dünya tarihinde örneği pek az olan, Büyük ve Kanlı Sakarya Savaşı (Sakarya Melhame-i Kübrası)' diye tanımlar.
Meclis çok zor koşullarda kazanılan bu savaşın ardından Başkomutan Mustafa Kemal'e bir kanunla 'Mareşal' rütbesi ve 'Gazi' unvanını vermiştir.
Kurtuluş Savaşı'nı yürüten Meclis'in 'küllerimizden doğuşumuzu' sağlayan kişiye yasa ile verdiği rütbenin üniformasıyla çekilen bir resmin TBMM'de olmasından daha güzel ne olabilir ki? Bundan rahatsızlık duymak yerine onur ve gurur duymalıyız…

BU TABLOYU KİM YAPTI? NEREDEN GELDİ?
Bu arada bu tabloyu kimin ne zaman yaptığı ve nereden oraya geldiğini hiç kimse merak etmedi.
Kırgızistan Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevinde de bulunan Sayın Feyzullah Budak, bizzat içinde yer aldığı bu konuya 'Yeniden Bağımsızlık Sürecinde Türk Dünyası Notları' kitabında yer verdi.
Lise arkadaşım olan sevgili Feyzullah kardeşimin verdiği bilgilerden sonra tablonun benim açımdan manevi değeri daha da arttı.
Sovyetler Birliği'nin dağılmasına yakın zamanlarda, dönemin Kültür Bakanı Namık Kemal Zeybek, Türk cumhuriyetleri ile olan ilişkilere çok önem veriyordu.1990 başlarında Azerbaycan Kültür Bakanı Polat Bülbüloğlu ve ünlü sanatçı Kamil Aliyev, Bakan Zeybek'e halı üzerine resim yapma taleplerini iletiyorlar. Bunun üzerine Sayın Bakan 'Ben size bir Atatürk resmi göndereyim' diyor ve bu resmi seçerek Azerbaycan'a gönderiyor.

'SEN OLASAN GÜLİSTAN, SENE CAN GURBAN AZERBAYCAN'
Azerbaycanlı ressam Kamil Aliyev'in denetiminde, 3 halı ustası kızın 8 ay aralıksız çalışması ile bu halı ortaya çıkarılıyor.
Yani tartışma konusu olan tablo esasen bir resim olmayıp, doğrudan söz konusu halının cam ve çerçeveyle muhafaza altına alınmış bizzat kendisidir.
Bu tablo Azerbaycan ile Türkiye arasındaki dostluğun bir simgesi olarak Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev tarafından TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk'a hediye edilmiştir.
Umarım her yönden manevi değeri çok büyük olan bu tabloyu kaldırmak isteyenler tablonun bu öyküsünden sonra bizden sıkılmazlarsa, Azerbaycanlı kardeşlerimizden utanırlar...

HAFTANIN BAŞARISI
Ticaret Borsası İlkokulu, Türkiye de bir ilke imza atmış 'European Talent Point (Avrupa Yetenek Noktası)' unvanını alarak, Avrupa eğitim konseyi yetenek noktası lisansını elde etmiş ve sertifikasını almıştır.
Bu sertifikayı Türkiye'de ilk kez bir devlet okulu alıyor. Okul Müdürü İbrahim Taşdemir kardeşim çok güzel başarılara imza atmaya devam ediyor. Kendisini, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum. Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Bülent Üzmez'in de bu çalışmalarda desteği hissediliyor. Emeği ve desteği olan herkesi kutluyorum.
Başarılı çalışmaların her zaman yanında ve destekçisi olmaya devam edeceğiz. Çünkü ülkemizin geleceği çocuklarımızdan daha değerli hiçbir şey yok…