22 Şubat 2018 tarihinde 'vekaleten Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne' getirilen Kürşad Önder Ceylan'ın asaleti 11 Eylül 2019 tarihinde geldi.

KARACAN'IN DEDİĞİ OLDU
Ceylan'ı bu konuda en çok AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan destekledi. Ve Karacan'ın dediği oldu. Ceylan'ın asaleti geldi. Şimdi gözler Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne çevrildi. 4,5 yıl Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yapan Bülent Üzmez dokuz ay önce görevden alınmıştı. İl Milli Eğitim'e Şube Müdürü olarak görevlendirilen Üzmez bu kararın iptali için mahkemeye gitti. Üzmez mahkemenin vereceği kararı beklerken, yeni Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürünün kim olacağı merak ediliyor. Ömer Karaca Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne dokuz aydır vekalet ediyor. Bu süre zarfında kendisiyle ilgili en ufak bir şikayet duymadım. Gerçek bir devlet adamı ciddiyetiyle vekaleten bu görevi sürdürüyor. Peki Ömer Karaca bu göreve asil olarak atanır mı? Milli Eğitim Bakanlığı gerçekten 'liyakat', 'Başarı' gibi kriterlere dikkate alırsa tabi ki atanır.

GÜNDOĞAN'I
AVCI DESTEKLİYOR

Bu görev için kulislerde beş isim konuşuluyor. 6 yıldır Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü yapan Tülay Gündoğan'ın adı da İlçe Müdürlüğü için seslendiriliyor. YÖK Yönetim Kurulu Üyesi ve Anadolu Üniversitesi'nin eski Rektörü Naci Gündoğan'ın eşi olan Tülay Gündoğan'da bu görevi layıkıyla yapacak bir isim. AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı'nın Gündoğan'ın Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü olmasını istediği kulislerde dillendiriliyor. İnönü İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Temur'un adı da bu görev için kulislerde geçiyordu. Hatta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yazısı bile yazılmıştı. Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü ile AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu onun Tepebaşı'na müdür olması için kulis yaptılar. Ancak Temur'un AK Parti'nin Eskişehir'deki üç milletvekilinin haberi olmadan bu işe soyunması Harun Karacan, Nabi Avcı ve Emine Nur Günay'ın tepkilerine neden oldu. Bundan dolayı Bakanlıktan çıkan atama yazısı iptal edildi.

GÜNAY GÜLER'İ İSTİYOR
Sarıcakaya eski Belediye Başkanı Faruk Güler'in de ismi Tepebaşı için geçiyor. O'nun ilçe müdürü olmasını en çok AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay istiyor. Ancak başarısız bulunduğu için Sarıcakaya'da tekrar aday yapılmayan Güler'in böylesine önemli bir görevi yürütebileceği konusunda kafalarda soru işareti var. Güler belediye başkanlığından önce öğretmenlik yapıyordu. Eğitim alanında idarecilik tecrübesi yok. Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atanma şartı da tutmuyor. Peki şartları tutmadan bu göreve gelir mi? Milli Eğitim Bakanına ait olan atama yetkisiyle 76'ncı maddeyle atanabilir. Ancak Bakan Ziya Selçuk 76'ncı maddeyi asla kullanmayacağını daha önce açıklamıştı. Selçuk bu konuda ikna edilir mi? Cumhurbaşkanına ulaşılırsa ikna edilebilir. Faruk Güler'in Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü olma şansını hala düşük olarak görüyorum.

ÜLKÜCÜ İSİM GELEBİLİR
Sivrihisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Mutlu'nun adı da Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü için geçiyor. Bugüne kadar geldiği tüm makamlara sınav kazanarak, tırnağıyla gelen Mutlu gerçekten iyi bir eğitim yöneticisidir. Ülkücü kimliğiyle tanınan Mutlu Cumhur ittifakı kapsamında Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü olabilir. Bakalım Tepebaşı İlçe Milli Eğitim'in yeni müdürü kim olacak? Üzmez mahkemeyi kazanırsa, tekrar başlatılacak mı? Karaca devam mı edecek? Yaşar Temur mu olacak? Bir ilk gerçekleşerek, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim'in başına kadın mı (Tülay Gündoğan) gelecek? Cumhur ittifakının etkisiyle Eyyüp Mutlu mu olacak? Yoksa Faruk Güler 76'ncı maddeyle atanacak mı? Bunu bekleyip göreceğiz.
-----------------
MİLLİ EĞİTİM'DE İKİ SÜRPRİZ ATAMA

Eskişehir Milli Eğitimi'nde geçtiğimiz Perşembe günü iki sürpriz atama yapıldı. Mihalıççık İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Çelik Çifteler İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu. Odunpazarı Milli Eğitim Şube Müdürü Serhat Murat İl Milli Eğitim'e geldi. Murat bundan soraki süreçte İl Milli Eğitim'de Şube Müdürü olarak görev yapacak. Çelik Mihalıççık'ta güzel işlere imza attı. Murat'ta yıllardır eğitim camiasına başarıyla hizmet ediyor. Çelik ve Murat'a yeni görevlerinde başarılar diliyorum...
-----------------

ASIL DÜNYA ŞAMPİYONU SÜMEYYE
'Ben cumhuriyet tarihimizin yüzmedeki ilk kadın dünya ikincisi oldum. Bu da benim için çok büyük bir gurur.' Sümeyye Boyacı, Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda kadınlarda 50 metre sırtüstü finalinde gümüş madalya aldıktan sonraki ilk duygularını bu sözlerle paylaştı. Eskişehirli başarılı sporcu Sümeyye, 'Rakibim koluyla dokunduğu için 3 salise ile birinciliği yakaladı. Ben kafamla dokunmak zorundaydım, görüldüğü gibi, Henüz 16 yaşındayken dünya ikincisi olabilmek benim için apayrı bir gurur. İnşallah çok daha güzel başarılar elde edeceğiz. Bayrağımızı yine dalgalandırdım' dedi. Finali Türkiye'nin en tecrübeli spikerlerinden olan Levent Özçelik anlattı. Sümeyye'nin şampiyon olduğunu söyledi. Çünkü Sümeyye finişe önden girdi. Foto finiş sonucu yarışı Teresa Perales'in kazandığı açıklandı. Bu sonuca hem Özçelik hem Perales hem de ekran başında bulunan bizler şaşırdık. Asıl şampiyon Sümeyye idi. Sümeyye'nin iki kolu da yok. Perales kolunu uzattığı için Sümeyye'yi geçti. Sümeyye kolu olmadığı için kafasını uzattı. Bundan dolayı Perales yarışı kazandı sayıldı. Sümeyye Paralimpik bir yarışta haksızlığa uğradı. Türkiye Yüzme Federasyonu Sümeyye'nin yine haksızlığa uğramaması için girişimlerde bulunmalı. Bu tür yarışmalarda kolu olmayan sporcuların mağdur edilmemesi için yeni bir düzenlemenin yapılmasını sağlamalıdır. Eskişehir'imizin gururu olan Sümeyye Boyacı'yı kutluyorum. Asıl dünya şampiyonu sensin. Sümeyye'nin başarısında emeği olan tüm teknik ekibi de kutluyorum...
-----------------------------
NOSTALJİ

AKORDEON SANATÇISI AHMET ATAÇ
Tarih: 1961. 58 yıl öncesine ait tarihi fotoğrafta Eskişehir Maarif Koleji Akordeon Birliği üyeleri yer alıyor. Bu genç müzisyenler grubunda Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın 15 yaşındaki görüntüsü dikkat çekiyor. Ahmet Ataç, Turgut Alkan, Emre Dağdeviren, Olcay Musaoğulları ve Okan Tezuçar'dan oluşan Eskişehir Akordeon Birliği 1960-1964 yılları arasında kentimizde çok popülerdi. Sanatçı bir insan olan Ataç, Tepebaşı Belediyesi Başkanlığı döneminde sanata büyük önem verdi. Hala da vermeye devam ediyor...
---------------------------------------------
FOTO ŞAKA

Eskişehirspor Başkanı Osman Taş: 'Başkan oldum' diye herkes benden para bekliyor. Kimse elini cebine atmıyor.
Eskişehirspor Başkan Yardımcısı Mustafa Topkaya: Başkanlığa aday olurken; 'bende 3 milyon Avro para var. Sponsorlarım hazır' diye caka satan sanki kendisi değil de Sarı Çizmeli Mehmet Ağa'ydı.
-------------------------------------------
FIKRA
GERİ KALANINI GÖNDER
Deniz aşırı bir ülkede askerliğini yapmakta olan John bir gün sevgilisinden bir mektup alır. Sevgilisi artık ondan ayrıldığını bildirmekte ve fotoğrafını geri göndermesini istemektedir. John çok kızar. Arkadaşlarından eski kız arkadaşlarının fotoğraflarını toplar. Hepsini paket yapar ve sevgilisine gönderir. Pakete birde not iliştirir; 'Kusura bakma, hangisi olduğunu çıkaramadım. Lütfen kendi fotoğrafını al ve kalanını geri gönder!'