Guguk kuşları, yumurtalarını başka türden kuşların yuvalarına bırakır ve yavrular bu kuşlar tarafından büyütülür. Büyüyen bu yavru da büyüdüğü yuvayı bozar ve ergin hale gelince, yumurtalarını yine başka türden kuşların yuvalarına bırakır ve yaşamını bu şekilde devam ettirir. İşte böyle kuşlar tarafından kimyası bozulan Eskişehirspor yeniden yapılanmada çektiği sıkıntıları düzeltmeye çalışırken bir başka guguk kuşları yine yuvayı bozmaya çalıştı. Ama Eskişehirspor yine ayakları üzerinde durmasını bildi.
Denizli'ye yenilseydik belki de yine böyle bir guguk kuşunun kurbanı olacaktık. Galibiyet hasretiyle yanıp tutuşan Eskişehirspor aradığını Denizli'de buldu ve altı puanlık maçın kazananı oldu. Son 4 maçtır mağlubiyet üzüntüsü yaşayan Eskişehirspor taraftarı Denizlispor deplasmanında yanında idi. Çünkü sen yoksan biz eksiğiz diyen futbolculara destek gerekiyordu. Sen soğukta belki de cebinde yiyecek ekmek parası yokken o kadar uzun yolun kahrını çekersin. Onlar ise lüks arabasına binip evlerine giderler.
Milyonlar kazanırlar belki bir bardak çayını bile içmediğin hatta beraber çekilmiş bir resmin bile olmadığı futbolcuya sırf formasını giydiği armasını taşıdığı kulübün sevgine bir tutku ile bağlanırsın. Sen onları hiç satmazsın ama onlar üç kuruş fazla para veren takıma gitmekte tereddüt bile etmezler.
Çünkü bunun adı profesyonelliktir. Hele bir de galip geldiklerinde atılan gollere sevindiğinde onlardaki sevinç başkadır, hesaplarına yatan primlerdir. İşte bu yüzden fazla sevinemiyorum. Fakat Eskişehirspor'a 1998 yılında 3 maçta 20 gol atan, Yeni statta Es Es'e ilk yenilgiyi tattıran, geçen sezon 32'nci haftada Eskişehirspor'u devirip ilk 2'den, bir nevi şampiyonluktan eden, Tahribatları ağır olan yenilgiler tattırarak hafızalarda kötü yer edinen, Denizlispor'u bu kritik süreçte yenmekten elbette taraftar olarak gururluyum ve mutluyum. Şimdide sıra Giresun maçında onu da kazanırsak işte o zaman seyreyle sen bizdeki sevinci Denizli karşısında almış olduğun galibiyetin de bir anlamı olacaktır.
Taraftar çilekeştir, Taraftar cefakardır, Taraftar sabır taşıdır yine seni yalnız bırakmayacaktır. Bu tribünler sizin için dolacaktır.
Yeter ki siz armaya sahip çıkın.