Ekonomi Profesörü olan Emine Nur Günay, Kayak, dalış, yamaç paraşütü, yelken kanat gibi çok sayıda spor dalıyla ilgileniyor.

KÖPEK BALIKLARI ARASINDA DALDI
Bunun yanı sırasında düzenli pilates de yapıyor. Sporlara düşkünlüğü ile herkese örnek oluyor. Günay, eşi, iki çocuğu ve damadıyla birlikte ailecek sporun keyfini yaşıyor. Emine Hanım 2006 yılından Muğla Sarıgerme'de eğitim alıp, dalış yapmaya başladı. Dalışta CMAS belgesi aldı. Türkiye'de, Kaş, Bodrum ve Sarıgerme'de dalış yaptı. Dubai'de de köpek balıklarının arasında bile dalış yaptı. Çifteler ilçesinde Sakarya Nehri'nin doğduğu yerde de çok sayıda dalış gerçekleştirdi. İnönü ilçesinde bulunan Türk Hava Kurumu Türkkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'nde yamaç paraşütüyle atladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Türk bayrağını gökyüzünde dalgalandırdı. Fethiye'de yelken kanat ile uçtu.

TANITACAĞIZ
Önceki gün AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay'ın öncülüğünde Espark'ta Sakarya Nehri'nin doğduğu Sakaryabaşı'nın dalış ve sualtı potansiyelini tanıtmak amacıyla 'Bozkırın Ortasındaki Vaha Sakaryabaşı' fotoğraf sergisi düzenlendi. Serginini açılışında konuşan Günay, 2015 yılına kadar Sakaryabaşı'nda ilk tatlı su dalışını gerçekleştirdiğini söyledi. Günay, 'Biz diyoruz ki her ilçenin bir markası olacak. Çifteler'in de markası Sakaryabaşı olacak. Sakaryabaşı'nı sadece Türkiye'ye değil dünyaya tanıtacağız' diye konuştu. AK Parti Milletvekili Nabi Avcı da yaptığı konuşmada; 'Burası gerçekten Eskişehirlilerin dünyaya sunacağı olağanüstü bir imkan. Biz Eskişehirlilerin bir özelliği var. Kendi değerlerimizi tanıtmakta, pazarlamakta tutuk davranıyoruz. Bu işleri yeni yeni öğreniyoruz. Emine hanım öncülüğünde Sakaryabaşı bir dünya markası olacak' dedi. Emine Hanımı Sakaryabaşı'nı Dünyaya tanıtma konusundakı çalışmalarından dolayı kutluyorum.
-----------------------------------------------------------
SİYASETTE YENGEÇ SEPETİ

Türkiye'de yıllardır kamu kurumlarında ve siyasette başarılı insanlar aşağıya çekilerek, denge sağlanmak isteniyor. Bu olaya, 'Yükselen Kişiyi Aşağıya Çekme Sendromu' olarak da bilinir. Olayın açıklaması da şöyle yapılır; 'Normal koşullarda sepete konulan bir yengeç sepetten rahatlıkla çıkabilirken, sepete konulan yengeç sayısı artırılınca, sepetten çıkmak isteyen yengeçler diğer yengeçler tarafından aşağıya çekilir ve böylece sepetten hiçbir yengeç çıkamaz. Böylece bu başarısızlık sayesinde sepette denge sağlanmış olur.' 24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala siyasi partilerde yengeç sepeti siyaseti yapan insanlar son çırpınışlarını yapıyor. 'Partiliymiş, dava adamıymış' gibi kendilerine süs verip, 'Ben değil de niye o aday oldu?' 'Niye seçilecek yerde o yazıldı da ben niye arkada kaldım?' diye terse çalışıyorlar. Veya ortalarda hiç gözükmüyorlar. Seçimlerden sonra olası bir başarısızlık durumunda sanki çok çalışmış, emek vermişler gibi ortalığı yangın yerine çevirmeyi, listelere ve adaylara tepki göstermeyi sabırsızlıkla bekliyorlar...
-------------------------------------------------------------
HOŞ GELDİN AYŞE BEBEK

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve eşi Alev Çakırözer'in kızları oldu. Çakırözer çifti çocuklarına 'Ayşe' ismini verdi. Hoş geldin Ayşe Bebek. Yaşama sırası artık sende. Çakırözer ailesini kutlayarak, minik Ayşe'ye sağlıklı ve başarılı bir ömür diliyorum. Allah bahtını açık etsin.
-------------------------------------------------------------
NOSTALJİ
İSTANBUL'A İLK UÇUŞ MUTLULUĞU

Tarih: 29 Kasım 1997. Yer: Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Havaalanı. Türkiye Hava Yolları'nın İstanbul-Eskişehir-İstanbul hattının ilk uçuşu öncesi açılış töreni yapılıyor. Bu hat Türk Hava Yolları'nın 100'ncü hattı olarak açıldı. O yıllarda ülkeyi Anavatan Partisi, Demokratik Sol Parti ve Demokrat Türkiye Partisi koalisyonunun oluşturduğu 'ANASOL D Hükümeti' yönetiyordu. 21 yıl öncesine ait tarihi fotoğrafta Demokrat Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, dönemin Demokrat Türkiye Partili Ulaştırma Bakanı merhum Necdet Menzir, dönemin Eskişehir Valisi Ali Fuat Güven, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Cem Kozlu, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Yusuf Bolayırlı, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, dönemin Tepebaşı Belediye Başkanı Ömer Eker, Demokrat Türkiye Partisi İl Başkanı Orhan Kesikoğlu, dönemin Emniyet Müdürü Aydın Genç yer alıyor. Törene katılan protokol üyeleri Eskişehir'den İstanbul'a ilk uçak seferlerinin başlamasının büyük mutluluğunu yaşadı. Bu olayda en büyük emek dönemin DTP İl Başkanı Orhan Kesikoğlu'na aitti. Havaalanı olmasına rağmen uçuşun olmaması Eskişehir için büyük ayıptı. Kesikoğlu Ankara'da yoğun girişimlerde bulunarak, Türkiye Hava Yolları'nın İstanbul-Eskişehir-İstanbul hattının açılmasını sağlamıştı. Ama ne yazık ki bugün havaalanında tarifeli seferler yapılmıyor. Sadece Umre'ye ve yazında Brüksel'e charter seferleri yapılıyor...
----------------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar:
Ahmet Başkan 2019'da sizi Mersin'den Büyükşehir adayı yapalım.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: Fikri Bey, nereden çıkardınız Mersin'i? Yoksa Eskişehir'den benden kurtulmak isteyen birileri mi aradı sizi?
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer: Fikri Bey herkes gider Mersin'e biz gideriz Eskişehir'e
--------------------------------------------------------
FIKRA
AL İŞTE SENİN OĞLUN

Adam yalan makinesi almış evine... Salonda köşeye koymuş.. 'Kim yalan söylerse ötecek' demiş.. Akşam yemeğe oturmuşlar.. Oğluna 'Bugün nerdeydin' demiş, adam.. Oğlan 'Okuldaydım, tabii' deyince makine ötmüş. Oğlan da itiraf etmiş, seksi bir filme gidip okulu astığını.. Babası fena halde kızmış, oğluna.. 'Ben senin yaşındayken seks nedir bilmezdim' deyince makine gene ötmüş. Anne gülmüş, bu defa.. 'Al işte!.. Senin oğlun!..' 'Düüüütttt' demiş, makine!..