Türkiye'de her geçen gün gelecek adına güzel şeyler söylemek mümkün değil. Yoksulluk ve açlık hızla artıyor. Toplumun yüzde 20'sinden fazlası açlık sınırının altında, yüzde 60'dan fazlası yoksulluk sınırının altında olmak üzere, yüzde 80'den fazlası açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Özellikle de gıda maddeleri başta olmak üzere, pek çok mal ve hizmette tüketicilerin satın alma gücü hızla eriyor.
Beslenme, barınma, su, elektrik, doğal gaz, ulaşım, eğitim ve sağlık gibi temel gereksinimlerini karşılayamıyor ya da karşılamakta her geçen gün daha da zorlanıyor.
Halk adına bilgilenme, sağlık ve güvenlik, temsil edilme, eğitilme, zararların karşılanması, ekonomik çıkarların korunması ve sağlıklı bir çevrede yaşama haklarının gerekleri kamu ve özel firmalar tarafından olması gerektiği gibi yerine getirilmiyor.
Tüketicilere sunulan mal ve hizmetlerde yeterli denetim yapılmıyor. Piyasada insanların sağlık ve güvenliğine aykırı mallar konusunda halk zamanında bilgilendirilmediği için hem maddi ve manevi zarara uğruyorlar hem de sağlık ve güvenlikleri risk ve tehlike altına giriyor. Kamu ve özel kuruluşların birçok yanlış uygulaması nedeniyle aile ve ülke ekonomisine zarar veriliyor.
Temel mal ve hizmetlerden dünyada en yüksek dolaylı vergilerin alındığı iki ülkeden birisiyiz. Dolaylı vergiler, tüm dünyada en haksız tüketici vergisi olarak adlandırılmaktadır.
Evrensel ve yasal tüketici haklarına saygı gösterilip gereği eksiksiz olarak yerine getirilmediği, yoksulluğun ve açlığın giderilmesi için gerekli ve doğru olan ekonomik ve sosyal önlemler alınmadığı, gıda, su, elektrik, doğal gaz gibi temel tüketici mal ve hizmetlerinden alınan KDV sıfırlanmadığı, dışa bağımlı ve halkın aleyhine olan yanlış gıda ve tarım üretim, dağıtım, tüketim ve ithalat politikaları terk edilip, halkın ve ülkenin bugünü ve geleceği için doğru politikalar uygulamaya konulmadığı sürece de ülkemiz adına güzel şeyler söylemek her geçen gün zorlaşacak gibi duruyor!..