Sevgili okurlar;
Bilindiği gibi İslam dininde peygamberlikten sonra en büyük makam yani kıyamette en büyük nişan şehitliktir. Başka milletlerde bu kavram olmadığı için onların kahramanlıkları hiçbir zaman Türk milleti kadar şaha kalkmamıştır. Bu nedenle 15 Temmuz yüzyıllar boyu dünyanın diğer uluslarına örnek teşkil edecek bir zaferin öyküsüdür. Ulusuna sahip çıkmak için hiç çekinmeden geride evladını çouluğunu çocuğunu bırakarak canını feda eden ve bundan hiçbir menfaat beklemeyen bir kimse Türk milletinden başkası olamaz.
Geçtiğimiz günlerde yapılan bu etkinliklere herkes kendi çapında katılmayı düşündü. Bir insan yaşadığı topluma ve şehrine faydalı olmaya çalışmalı, ben de bu memleketin bir evladı olarak şehitlerimizi rahmetle anmak için yıllarca TRT'de dini günlerde görev yapmış, Eskişehir Yunusemre İlahi Korosu'nu alarak Kırıkkale-Yahşihan Kaymakamlığının ve Yahşıhan Belediyesi'nin daveti üzerine Kırıkkale'ye gittik.
Önce Cuma namazından evvel camide şehitlerin ruhlarına Mevlid-i Şerif okuduk. Daha sonra da Kırıkkale Üniversitesi'nin Mavi Salonu'nda yine şehit ailelerinin katılımı ile yaklaşık 2 saat Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okuduk. Programımızdan sonra koro hep birlikte yaşlısı genci sahneden inerek çok arkadaşlarımızdan gençte olsa orada bulunan şehit annelerinin sıraya girerek ellerini öptük. Ertesi gün Kırıkkale'de yayınlanan gazetelere baktığımızda (internetten) orayı hınca hınç dolduran kadın-erkek tüm izleyicilerin adeta göz yaşları sel olup akmıştı. Biz de sahnede program yaptığımız halde göz yaşlarımıza hakim olamadık.
Özellikle Çanakkale kasidesinin okunmasından sonra kaymakm Fatih Yılmaz ve Belediye Başkanı Ahmet Sungur ayağa kalkarak tüm salonu ayağa kalkmaya davet ederek, ayakta dakikalarca, şehitlerimizi ve koroyu alkışlamaları onların içindeki vatan sevgsinden gelen bir duygu idi.
Orada olduğu gibi yurdun hemen hemen bütün illerinde Türk milletinin şahlanış günü olan 15 Temmuz'u kutlamış oldular.
Dileğimiz Allah Türk milletine bir daha böyle bir gece yaşatmasın yoksa kardeş kardeşi öldürecek duruma gelecekti.
O şehitler bize bu vatanı tekrar kazandırdılar kardeşi kardeşe öldürtmekten kurtardılar. Mekanları cennet olsun, biz Türk milleti olarak Çanakkale'de olduğu yüzyıllar geçse de bu aziz şehitlerimizi hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız.
Ayrıca, Yahşihan Kaymakamı Fatih Yılmaz beye, Belediye Başkan Ahmet Sungur beye de böylw bir gün ve gece yaşattıkları için de hem ecdatlarına saygı ve dua gönderiyoruz. Hizmetleri daha nice yıllar daim olsun.