31 Mart yerel seçimlerine 10 gün kaldı. Yani son 100 metreye girdik. CHP AK Parti veya başka bir değişle 'Millet ve Cumhur İttifakı kent merkezinde olduğu kadar kırsal ilçelerde de' yarışıyor. Bugün Görünüm'de 'Beş kırsal ilçedeki heyecanlı seçim yarışı ile ilgili analizlerde' bulunacağım.

ALPU'DA GÜLLER
Alpu'nun mevcut Belediye Başkanı AK Partili Rafet Demirtaş. İki dönemdir başkanlık görevini yürütüyor. Ancak bu sefer seçimi kazanması çok zor gözüküyor. Geçtiğimiz seçimde yarıştığı CHP'li aday Gürbüz Güller 'bu sefer ondan birkaç adım önde' gidiyor. AK Parti Alpu Teşkilatı Demirtaş aday yapıldığı için istifa etti. Partinin aday adaylarından da bu konuda tepki var. Kardeşinin 'iki defa belediyeyi levye ile basması, belediye ekonomisinin çok bozuk olması, işçilere 11 aydır maaş verilmemesi ve son olarak Kaymakamla yaşadığı olaylar' Demirtaş'ı son derece yıprattı. Geçtiğimiz seçimde 'çok az bir oy farkıyla' seçimi kaybeden CHP adayı Emekli Bankacı Gürbüz Güller açısından Demirtaş'ın tekrar aday yapılması çok büyük avantaj. Ancak Güller 'bu avantajı kullanması için çalışma temposunu son 10 günde daha da arttırması' gerekiyor. 1 Nisan sabahı Alpu'da 'Güller dönemi' başlayabilir.

BEYLİKOVA'DA ALP
Beylikova'da mevcut Belediye Başkanı Özkan Alp AK Partili. 2009'dan bugüne 'iki dönem belediye başkanlığı' yapan Alp, Beylikova'da sevilen bir isim. Gerçekten 'iki dönemde çok büyük hizmetleri' oldu. Onun sayesinde Beylikova, 'Büyükşehir Belediyesi hizmetlerinden en çok yararlanan' ilçelerden birisi oldu. Beylikova Alp'in 'girişimci ve tuttuğunu kopartan kişiliğinden dolayı eğitimde de tercih edilen ilçe' oldu. CHP Alp'in karşısına Beylikova'da olduğu gibi 'Bankacı bir adayla' çıktı. Tolga Savaş genç ve dinamik bir isim. Siyasette geleceği olan bir kişi. Ancak Alp karşısında işi çok zor. Alp'in '10 yıllık hizmetlerine baktığımızda, seçimi kaybetmesi büyük bir sürpriz' olur. Ben Alp'in 'üçüncü defa Beylikova Belediye Başkanı seçileceğini' düşünüyorum.

ÇİFTELER'DE BIYIK ÖNDE
AK Parti Cumhur İttifakı kapsamında Çifteler'i MHP'ye bıraktı. Bundan dolayı iki dönemdir Çifteler'de 'başarılı hizmetlere imza atan Metin Özen tekrar aday' yapılmadı. Çifteler'de Cumhur İttifakının adayı eski Ülkü Ocakları ve MHP İl Başkanı Kadir Bıyık. CHP'nin Çifteler Belediye Başkan adayı Çifteler İlçe Seçim Kurulu Müdürü iken Koceli Darıca'ya tayini çıkan Zehra Konakçı. Çifteler'de iki aday da iddialı şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Çifteler daha önceki yıllarda hem CHP'li hem de Ülkücü Belediye Başkanları görev yaptı. Eğer AK Parti oylarında kayıp yaşanmazsa seçimin galibi Kadir Bıyık olur. Burada kayıplar yaşanırsa, ibre Zehra Konakçı'ya döner. Ben ortada geçen seçimi çok az oy farkı ile Bıyık'ın alabileceğini düşünüyorum. Çifteler'e Ülkücü Başkan mı gelecek? Yoksa kadın eli mi değecek? Bunu bekleyip göreceğiz.

GÜNYÜZÜ'NDE DURGUT
Kent merkezine en uzak ilçe olan Günyüzü'nde CHP belediye başkan adayı çıkarmadı. Bu ilçede AK Parti ve BBP adayları yarışacak. 2009 - 2014 yılları arasında AK Parti İl Genel Meclis üyeliği yapan Menderes Durgut AK Parti'nin adayı. Durgut, 'Atletizm branşında Türkiye dereceleri olan' eski bir lisanslı sporcu. Günyüzü BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin memleketi. Bundan dolayı BBP ilçede çok güçlü. BBP Durgut'un karşısına Günyüzü Kaymakamlığı Yazıişleri Müdürü Üstün Ünlü'yü aday yaptı. Bu ilçedeki seçim yarışı heyecanlı geçer. Seçimi 'az oy farkıyla' Durgut'un alacağını düşünüyorum.

HAN'DA ŞANLI
Han'ın mevcut Belediye Başkanı CHP'li Erdal Şanlı. 2009-2014 yılları arasında İl Genel Meclisi Üyeliği görevinde bulunan Şanlı, '30 Mart 2014'den bugüne Han Belediye Başkanlığı' yapıyor. Dürüst ve çalışkan kişiliğiyle öne çıkan Şanlı Han'da 'sevilen ve karşılığı olan' bir isim. AK Parti Şanlı'nın karşısına 'eski Kooperatifler Birliği Başkanı' Vedat Çeliker'i aday yaptı. Sosyal yönü güçlü olan Çeliker, ilçede 'başarılı bir seçim çalışması' yürütüyor. Ancak Çeliker'i istemeyen parti ilçe teşkilatı istifa etti. Aday yapılmayan ve 'Han'da büyük ağırlığı olan İlçe Mal Müdürü Bekir Belceli'nin Çeliker'e karşı çalıştığı' iddia ediliyor. Yaşanan bu koşullarda Şanlı'nın Han'daki 'seçimi rahatlıkla kazanacağını' düşünüyorum. Bugün beş ilçe ile ilgili değerlendirmede bulundum Diğer yedi ilçe (İnönü, Mahmudiye, Mihalıççık, Mihalgazi, Sarıcakaya, Seyitgazi ve Sivrihisar) ile ilgili yaptığım analiz yarın Görünüm'de olacak.
-------------------------------------------------
SAKALLI SESSİZ VE DERİNDEN GİDİYOR

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhan Sakallı 'seçimlere 10 gün kala çalışma temposunu' daha da arttırdı. Yerel ve yaygın medyaya çıkarak, projelerini açıklayan Sakallı, özellikle şu günlerde 'kenar semtlere büyük ağırlık' veriyor. Konuştuğum çok sayıda AK Partili Sakallı'nın beklenenden daha çok oy alacağını iddia ederek; 'Kendisi sessiz ama derinden gidiyor. 10 yıl belediye başkanlığı geçmişi olan Sakallı, kenti, insanları ve şehrin ihtiyaçlarını çok iyi biliyor. Özellikle Cumhur İttifakı yaptığımız MHP'liler de Sakallı'ya sahip çıkıyor. Bugüne kadar Ülkücü oylarını cepte görenler 1 Nisan sabahı yanıldıklarının farkına varacak' diye konuştu. Sakallı Odunpazarı bölgesinde hayata geçirdikleri projeler sayasende Eskişehir'de karşılığı olan bir isim. Ancak karşısında 'Yılmaz Büyükerşen gibi bir marka' var. Bundan dolayı 'işinin çok zor olacağını' düşünüyorum...
------------------------------------------
ÖZEL ÇAĞDAŞ'TA
SAMUR RÜZGARI

Eskişehir'in en iyi eğitim yöneticilerinin başında gelen İsmail Samur Özel Çağdaş Lisesi'nin Kurucu Müdürü oldu. Samur'u 22 yıldır tanırım. Yıllarca İl Milli Eğitim'de Şube Müdürü olarak çok başarılı işlere imza attı. O'nun sayesinde okul inşaatlarında hiçbir aksama yaşanmadı. Yönetici olarak her zaman risk alarak, okulların eğitim açılışına yetişmesini sağladı.Olumlu izler bıraktığı İl Milli Eğitim Şube Müdürlüğünden emekli olduktan sonra TED Koleji'nin Kurucu Genel Koordinatörü oldu. Milli Eğitim'deki başarılı çalışmalarına burada da devam etti. Bu görevinden ayrılarak, artık tamamen emekli olmak istedi. Ancak Özel Çağdaş Okulları başarılı yöneticiyi emeklilikten vazgeçmeye ikna etti. Samur, Özel Çağdaş'ta önümüzdeki yıl faaliyete geçecek olan Liseninin Kurucu Müdürü oldu. Oscar Wilde 'Kimi gittiği yeri mutlu eder, kimi de terkettiği yeri' demiş. Samur, eğitim yöneticisi olarak gittiği her yeri mutlu etti. Çağdaş Okullarının veli ve öğretmenleri başarılı bir müdüre sahip olacak olmalarınının sevincini yaşıyor. Samur yönetiminde Çağdaş Okulları kısa bir süre içerisinde başarı olarak kendisinden çok söz ettirecektir. İsmail Hoca'ya yeni görevinde başarılar diliyorum. Başarılı olacağına da inanıyorum...
---------------------------------------------
FOTO ŞAKA

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş:
Burhan Bey, Eskişehir'in sizinle alınacağı konusunda Cumhurbaşkanına kefil oldum. Aman seçimi kaybedip de beni yanıltmayın.
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı: Numan Bey, keşke beş yıl önce de bana kefil olup, aday yaptırsaydınız karşınızda aday değil, başkan olarak otururdum.
AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan: Burhan Bey, beş yıl önce küsmeyip, Odunpazarı adayı olsaydı şimdi ikimizde belediye başkanıydık. Bende şimdi küsseydim, başkanlığın üzerine şimdiden soğuk su içerdi!..
--------------------------------------
FIKRA
GAZETELERİN YAZDIĞI

Üç soyguncu bankayı soyduktan sonra kaçıp ormanda buluşmuşlar. Biri:
– Şu paralan sayalım, demiş. İkincisi:
– Boş ver yahu, nasıl olsa yarın gazeteler yazar, öğreniriz, diye itiraz etmiş.
Üçüncüsü yerinden fırlamış:
– Deli misiniz yahu, yarın her gazete ayrı ayrı şeyler yazar, birbirimize gireriz...