Eskişehirspor Efsanesi İlhan Çolak geçtiğimiz günlerde ESGROUP'u ziyaret etti. 1965-1972 yılları arasında ES ES'te forma giyen Türkiye'nin hücuma çıkan ilk beki (sağ bek) olan Çolak ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. 'Eskişehir Spor Tarihinin Murat Bardakçı'sı olarak adından hep söz ettiğim Osman Cemoğlu da sohbetimize katıldı.

ÜÇ ASİSTLE ZAFERİ GETİRDİ
Sohbetlerimizde o Eskişehirspor'un İstanbul büyüklerine baş kaldırdığı efsane yıllara gittik. Çolak, Eskişehirspor'un başarısında Abdullah Gegiç'in payının büyük olduğunu belirterek; 'ES ES efsanesinin mimarı Gegiç'tir' dedi. Eskişehirspor 16 Eylül 1970'te İspanyol devi Sevilla'yı Atatürk Stadyumu'nda 3-1 yenerek, UEFA Kupasında tur atladı. İspanya'da oynanan ilk maçı Sevilla 1-0 kazanmıştı. İkinci maçın 77'nci dakikasında Sevilla 1-0 öne geçer. Herkesin demorilize olduğu 78'inci dakikada İlhan Çolak'ın müthiş asistini gole çeviren Fethi Heper durumu 1-1'e getirir. İlhan daha sonra iki asist daha yapıyor. Fethi'nin 82 ve 89'ncu dakikalarda attığı iki golle maçı Eskişehirspor kazanıyor. İspanyol Boğası Porsuk sularında boğuluyor. Çolak ile o maçı konuştuktan sonra bizlere yaşadığı üç anısını anlattı.


SAĞ BEKİ MARKE ETTİRDİ

İlhan Çolak; 'Galatasaray ile Ali Sami Yen'de oynuyoruz. Maç kadroları geliyor. Galatasaray'ın sol açığı Uğur Kökten ilk 11'de yok. O'nun yerine Bülent Ünder'i koymuşlar. Aslında Ünder solaçık oynamıyor. Sırf beni marke etmek için onu koymuşlar. Ben nereye gitsem, peşimden ayrılmadı. Galatasaray, belki de sağ beki marke ettiren ilk takım oldu. Marke edilen ilk bekte ben oldum' dedi.

2 VE 8 NUMARA
Efsane Sağ Bek Çolak; 'Bulgaristan'da CSKA Sofya ile oynuyoruz. Maç 0-0 berabere bitiyor. Rakip takımın Başkanı bir General. Akşam yemekte bizi ağırlıyorlar. CSKA Başkanı 'Bizde yabancı futbolcu almak yasak. Eğer yasak olmasaydı. Eskişehirspor'un 2 ve 8 numaralı futbolcularını transfer ederdim. Gerçektenbu iki futbolcu beni büyüledi' dedi. O maçta 2 numaralı formayı ben giydim. 8 numarada Canan Açıkgöz'dü' dedi.

GOL KAÇIRMA TEPKİSİ
İlhan Çolak 'Hatayspor ile kupa maçı oynuyoruz. Maçı 5-1 önde götürüyoruz. Doğan Tepeçalı (Sarı Doğan) son dakikada kaleciyle karşı karşıya kalıyor. Topu kalecinin üzerine vurdugu için golü kaçırıyor. Soyunma odasında Gegiç, Doğan'a tepki gösteriyor. 'O golü nasıl kaçırırsın. Rövanş maçını hudutta oynayacağız. Bomba patlar, taraftar takımını ateşler, her şey olabilir' diyor. 'Gegiç hep bizden rakibe atabildiğimiz kadar gol atmamızı istiyordu' diye konuştu.
---------------------------------------------------------
Eğlenceli Laflar
-Ateşin icadından önce ölüp cehenneme giden mağara adamı, hala şaşkınlık içerisinde!
-Düğün videomuzu tersten oynattıkça sevinçten uçuyorum. Yüzükler çıkıyor, karım salondan çıkıp arabaya binip gözden kayboluyor. Süper!
-Az önce Fransız bir turist Sultanahmet'e nasıl gideceğini sordu, ben de onu Sultangazi 'ye yolladım. Fransa, bu daha başlangıç!
-Bakkalda 25 kuruş eksiğim çıktı cebimdeki sakızı uzattım, afalladı. Gün intikam günüdür bakkal amca!
-Bilgisayar önce masaüstüne, sonra dizüstüne, daha sonra cebimize girdi. Eğer böyle devam ederse gireceği yerin düşüncesi ürkütüyor beni.
-Türk kızları mı Rus kızları mı deseler hiç düşünmeden Türk kızları derim. Çünkü düşünürsem Rus kızları derim.
--------------------------------------------------------
NOSTALJİ
CİNDORUK'A FAHRİ DOKTORA


Tarih: 20 Şubat 1995. Yer: Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) 23 yıl önce ESOGÜ Yönetimi dönemin TBMM Başkanı ve Eskişehir Milletvekili Hüsamettin Cindoruk'a 'Fahri Doktora Unvanı' veriyor.

AYRILIP PARTİ KURDU
Tarihi fotoğrafta,Cindoruk fahri doktorasını almadan önce tören salonunda ESOGÜ'nün Kurucu Rektörü merhum Prof. Dr. Esat Erenoğlu, DYP Eskişehir Milletvekili İbrahim Yaşar Dedelek ve YÖK Başkanı Mehmet Sağlam ile birlikte görülüyor.
Cindoruk 1995 seçimlerinde milletvekili adayı olmadı. DYP'den ayrılan bir grup milletvekiliyle birlikte 7 Ocak 1997 Demokrat Türkiye Partisi'ni (DTP) kurdu. Bu parti Anavatan ve DSP ile birlikte koalisyon hükümeti kurdu. Mesut Yılmaz Başbakanlığındaki bu koalisyon hükümeti 30 Haziran 1997-11 Ocak 1999 tarihleri arasında işbaşında kaldı.
DTP'den İsmet Sezgin Başbakan Yardımcılığı ve Milli Savunma Bakanlığı yaptı. Necdet Menzir de Ulaştırma Bakanlığı yaptı.
Ancak Cindoruk'un partisi başarılı olamadı. Kısa süre içerisinde siyaset sahnesinden silindi.
DEDELEK ANAVATAN'A GEÇTİ
İbrahim Yaşar Dedelek 1995'te DYP'den bir kez daha milletvekili seçildi. DYP Genel Başkan Yardımcılığı ve Köy Hizmetlerinden Sorumlu Devlet Bakanlığı yaptı. 1997 yılında Anavatan Partisi'ne katıldı.
1999'da üçüncü defa Eskişehir Milletvekili seçildi. Dönemin YÖK Başkanı Mehmet Sağlam 1995'te DYP'den Kahramanmaraş Milletvekili oldu. Uzun yıllar milletvekilliği ve kısa bir süre de Milli Eğitim Bakanlığı yaptı.
ESOGÜ'nün kurucu Rektörü Esat Erenoğlu'nun Eskişehir'e ve üniversiteye büyük katkıları oldu. Keşkeleri olmadan yaşayan büyük bilim insanı Erenoğlu 8 yıl önce 24 Nisan 2010'da vefat etti…
-----------------------------------------
FOTO ŞAKA

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Nadirciğim, AK Parti seçimde benim karşıma Avcı'yı mı yoksa Karacan'ı mı çıkarır.
Eskişehir Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli: Hocam Avcı'yı bilemem de Karacan'ı çıkartırlarsa, senin için sanki kendi adayımmış gibi gece gündüz çalışırım.
---------------------------------------------
FIKRA
OSMANLI DA FAYTON ARKASI YAZILAR

'O şimdi yeniçeri...'
'Hatalıysa.. Tez kellesi vurula..'
'Tek rakibim Hezarfen Ahmet Çelebi.'
'Kıroyum ama akçe bende.'
'Faytonunda yer yoksa bana güzelim, ben at üstünde de giderim..'
'Paşa babam sağ olsun.'
'Akıncısın dediler kız vermediler..'
'Fetihlerin ustasıyım, gözlerinin hastasıyım..'
'Alırım faytonunu..'
'Hakkını ver faytonun, hakkını..'
'Havan kime sultanım..'
'Atlarım beyaz, kılarım namaz.'
'Rahmetli de şahlanırdı..'