Günümüzde otomobil sahibi olmak zor bir karar. Ancak 2. el bir araç almak çok daha zor. Çünkü tüm birikimimizi veya borç ile büyük paralar verebileceğimiz otomobilin bize neler getirebileceğini bilemeyiz. Aracın geçmişe dönük bütün bilgileri, satıcıdan aldığımız bilgilerden ibaret olduğunu düşünürsek hakkında ne kadar şey bilebiliriz?
  1. Özgüveninize yenik düşmeyin: Küçüklüğünüzden beri otomobillerle aranız hep iyi olabilir. Belki parçalar arası renk uyuşmazlıklarını da bir bakışta anlıyor olabilirsiniz. Ancak bu iş için üretilen ekipmanlar sizlere daha doğru bilgi verir. İşinde uzman bir yerden destek alın.
  2. Test etmekten kaçınmayın: Alacağınız model ne olursa olsun kısa da olsa bir sürüş yapın. Daha önce kullanmadığınız bir modelse sürüşü belki hoşunuza gitmeyebilir. Eğer bildiğiniz bir modelse aracın size gelecekte açabileceği masraflar hakkında bilgi sahibi olursunuz.
  3. Kuşkucu gözükmekten korkmayın: Maalesef dünyada art niyetli insanlar da var. Size ruhsatı tamam, muayenesi yapıldı diyebilir. Diyebildiği gibi evrakları da gösterebilir. Ancak gösterdiği evraklar araçla uyuşuyor mu? İyice kontrol edin. Yanlışlıkla çalıntı bir araç sahibi olabilirsiniz.
  4. Tanıdıklarınıza körü körüne güvenmeyin: Bir tanıdığınızın otomobiline talip olduğunuzda hemen notere gidip işlemleri tamamlamayın. Kimin vasıtasıyla olursa olsun güvenilir bir ekspertize gidin. Orijinal, sıkıntısız diye alıp da satarken gerçekleri öğrenen ve parasından olan çok insan gördüm.
  5. Heyecanınız sizi pişman etmesin: Tam hayallerinizi süsleyen aracı buldunuz! Araba sizi ilk gördüğünüz andan itibaren etkiledi. Üstüne üstlük çok güzel ekstraları da var. Hemen aklınızda gidilecek yerler beliriverdi! Sakin olun. Satıcı aracı satışa çıkarmadan önce iyi bir oto kuaförüne götürmüş olabilir. Ancak kabuğun altında bütün hayallerinizi yıkacak problemler yatıyor olabilir. Sonra dışı da sizi yakar içi de…
Keyifli sürüşler!

***

RENAULT KANGOO YENİLENİYOR
Ülkemizde hafif ticari araç sınıfının öncülerinden Kangoo 2020'de yenilenecek. Yenilenen rakiplerinin gerisinde kalmaya başlayan Kangoo, Renault'un yeni tasarım çizgisine göre şekillenecek. Aynı zamanda elektrikli motoruyla gelmesi bekleniyor.

***

SÜRÜCÜSÜZ TAKSİ HİZMETİ YAKLAŞIYOR
Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticilerinden Tesla, gelecek yıl sürücüsüz taksi hizmeti başlatacağını duyurdu. İlk kez üç yıl önce şirketin CEO'su Elon Musk tarafından bir fikir olarak ortaya atılan sürücüsüz taksi projesi gerçek oluyor. Başlangıçta yalnızca Model 3 ve Model S araçların katılacağı hizmet, yasal düzenlemeler nedeniyle her yerde aynı anda başlamayacak.

***

HAFTANIN ÜRÜNÜ
3M - Cam Temizleyici Köpük

3M Cam temizliği için geliştirdiği köpüğün yapısı sayesinde en zor lekeleri dahil yoğun formülü sayesinde kolaylıkla temizleyebiliyor. Püskürtüldüğü yüzeyden kalması ve damlamaması sebebiyle dikey yüzeylerde de kolaylıkla uygulayabilir ve lekesiz , hızlı sonuca ulaşabilirsiniz. Bu ürünü plastik ve metal yüzeylerde de kullanabilirsiniz.