Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Üzmez geçtiğimiz Salı günü Sakarya Eğitim Kurumları Salonu'nda resmi/özel okul müdürü ve müdür yardımcılarının da katılımı ile E-Müfredat Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirdi.

ORTAYA ÇIKSIN
Toplantının sonuna doğru Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Üzmez okul yöneticilerine termik santralin yararlarını anlatmış. Kendisinin Orhangazi Termik santralinde çalıştığını ve çevreye hiçbir zararının olmadığını söylemiş. Asıl işini unutup; Hükümet Sözcüsü gibi konuşan Üzmez, 'Bazı okullarımız bizden izin almadan çocukları Belediye ve Çevre derneklerinin getirdiği tiyatrolara götürdüğünü duyuyoruz. Bu okulların müdürleri kimse ortaya çıksın' demiş. Hiçbir okul müdürü ortaya çıkmamış.

HAYRETLE KARŞILANDI
Okulların özellikle termik santralin yapılmasına karşı olan hiç bir tiyatro ve etkinliğe katılmamasını isteyen Üzmez; 'Bu konuda kimseye izin vermeyeceğiz. İlkokula giden çocuk termik santral konusunda ne bilsin? Termik santral aleyhinde propaganda yapılmasına müsaade etmeyeceğim' demiş. Bülent Üzmez'in Eskişehir'in büyük çoğunluğunun karşı çıktığı termik santral konusunda siyasi bir tarafmış gibi davranması hayretle karşılandı.

OKULLARI DÜŞÜNSÜN
Sayın Üzmez siyaset ile bu kadar ilgilenip, tarafsızlığını bir kenara bırakacağına Eskişehir'deki özel okulların tamamına yakını kendi bölgesinde olmasına rağmen başarı çıtasını daha yukarılara çıkarmayı düşünmelidir. Çevre kirliliği yaratan etkenler ile mücadele etmek ve bu konuda öğrencileri bilinçlendirmek eğitimcilerin birincil görevidir. Hiç bir makam veya üst makam beklentisi tüm insanları ama özellikle eğitimcileri doğruları savunmaktan alıkoymamalıdır...

******

SİVRİHİSAR'IN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Sivrihisar Belediye Başkanlığına seçilen Hamid Yüzügüllü, hayata geçirdiği projelerle ilçenin yüzünü güldürüyor.

KENDİ ARACINI
KULLANIYOR

Yüzügüllü seçildiği ilk günden beri belediye başkanı maaşı almıyor. Kendisine ait otomobili makam aracı olarak kullanıyor. Şoförünün parasını da kendi cebinden ödüyor. Bu konuda belediyeye hiçbir külfet getirmediği için Sivrihisarlıların takdirini kazanıyor. İlçeye kazandırdığı 'Metin Yurdanur Açık Hava Heykel Müzesi' Türkiye genelinde büyük beğeni topladı. Burada Sivrihisarlı ünlü Heykeltraş Metin Yurdanur'un Sivrihisar için yaptığı birbirinden güzel heykeller sergileniyor. Açık Hava Müzesinde, Atatürk'ün elinde Nutuk kitabıyla heykeli, Nasreddin Hoca Heykeli, Şerife Bacı heykeli, Atı ile dereden geçen kız heykeli, Halk Bilimcisi Muzaffer Sarısözen, Aşık Paşa Anıtı gibi heykeller yer alıyor. Bu müzeyle birlikte ilçede bir kültür destinasyonu ortaya çıktı. Sivrihisar Nasreddin Hoca'nın doğduğu ev, Pessinus kalıntıları, Kibele'nin Büyük Tapınağı, Ermeni Kilisesi, 67 Ağaç Sütunlu Ulu Cami, Saat Kulesi, Alemşah Türbesi ve Zaimağa Konağı gibi önemli tarihi zenginliklere sahip. İlçe yıllardır bu kültür zenginliğinin tanıtımını yapamıyordu.

DÜNYAYA TANITIYOR
Yüzügüllü'nün Başkan olmasıyla birlikte bu konuda da büyük atılım yapıldı. Türkiye'nin önde gelen fuarlarında artık Sivrihisar tanıtılıyor. Sivrihisar Dünyanın 5 Büyük Fuarından biri olan 22.Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMİTT'te yerini aldı. 25-28 Ocak tarihlerinde TÜYAP Fuar Kongre Merkezi İstanbul'da Ülkemizin ve Dünyanın farklı yerlerinden birçok yerli ve yabancı katılımcının bir araya geldiği, fuarda Sivrihisar izin en iyi şekilde tanıtılıyor. Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü'nünde katıldığı fuarda Sivrihisar standı yoğun ilgi görüyor.Sivrihisar'ın kültürel değerleri, yöresel lezzetleri ve tarihi güzellikleri sadece Türkiye'ye değil, dünyaya tanıtılıyor.

DÖVME SUCUK
FESTİVALİ

4 Şubat 2018 tarihinde de ilçede Meşhur Sivrihisar Dövme Sucuk Festivali düzenlenecek. Sivrihisar Açık Heykel Müzesi alanında yapılacak olan festivalde sevilen sanatçılar Koray Avcı ve Mithat Körler konser verecek. Mangalda sucuk ikramlarının yapılacağı festivale Eskişehir'den katılmak isteyenler için Atatürk Lisesi, Özdilek AVM ve Atatürk Bulvarı Migros önlerinden ücretsiz otobüsler kaldırılacak. Yüzügüllü, soyadında olduğu gibi yaptığı projelerle, çalışkanlığı, atak ve mütevazi kişiliğiyle Sivrihisar'ın ve Sivrihisarlılarının yüzlerini güldürüyor...

*****

YÖNETİM İNATLAŞIRSA KULÜP
8,5 MİLYON LİRA ZARAR EDER


Gazetemizin başarılı Muhabiri Aytaç Ersoy, Eskişehirspor Yönetimi tarafından alınan kararla gönderilen Erkan Zengin ile konuştu. Zengin'in gündem yaratan açıklamaları dün gazetemizde yer aldı. 'Halil Başkan geçen sezon 'Eskişehirspor'un sana ihtiyacı var' dedi, İsveç Milli Takımı falan silip Eskişehirspor'a geldim. Şimdi 'Git!' diyor. Buna da eyvallah. Sorun çıkartmadım. Kulübün menfaatineyse 'Giderim' dedim. Sözleşmem 31 Mayıs 2019'da bitiyor. Şu an 1 buçuk yıllık sözleşmem var. Alacaklarıma karşılık bonservisimi istiyorum bana şimdi sorun çıkartıyor. Bir futbolcuyu göndermenin usulü bu mu? Pazartesi günü başkan odasına çağırdı. Çıktım. Bazı yöneticiler vardı. Yüzüme bakmıyorlar. Ne yaptım da bu şekilde davranıyorlar? 'Yollarımızı ayırıyoruz' dediler. Hiç beklemiyordum. O an şok oldum. Antrenmana çıkacakken, birden Eskişehirspor'dan ayrılıyordum. Kulübün menfaatineyse ona da 'Tamam' dedim. 'Eskişehirspor zarar görmesin' diyorum ama benim adımı ve resmimi resmi internet sitesinden silmişler. Resmi olarak takımdan ayrılmamama rağmen silmişler… Bunu mu hak ediyorum? Madem benim resmimi sildiriyosun bonservisimi de ver. Bonservisimi alamazsam ben hala bu takımın bir oyuncusuyum. Buradan maaşımı alacağım. Yıldırmak için kadro dışı bırakırlar. U-21'le antrenmanlara çıkarım. Böyle mi olsun? Yücel Hoca ile aramızda sorun yok. Gayet de iyi anlaşıyorduk. Ancak böyle lanse edildi. Hoca üzerinden bana oyun yaptılar. Ama şunu da söyleyeyim. Yücel Hoca da gidecek birkaç haftaya göreceksiniz. Takımdaki genç futbolcular beni çok seviyor. Çünkü onlara abilik yaptık. Bu takımda hoca bile yokken biz antrenmana çıkarttık. Takımdan ayrılacağıma çok üzülen futbolcu arkadaşlarım var.' Erkan Zengin, Aytaç Ersoy'a bunları söylemiş. Erkan Zengin'in kulüpten 320 Bin Euro alacağı var. 1,5 yıllık kontratının maliyeti de 1,5 milyon Euro. Zengin hiçbir takıma gitmezse, yönetim bu parayı ona ödemek zorunda kalır. Erkan Zengin U-21 ile antreman yapıp, toplam 1 milyon 820 bin Euro'yu (Yaklaşım 8,5 milyon Lira) cebine indirir. Bence Eskişehirspor 'bu mali külfetten kurtulmak adına' alacaklarına karşılık Zengin ile karşılıklı olarak sözleşmeyi feshetmeli. Bu olayın kangren olmasına müsaade etmemeli...

******

FOTO ŞAKA


Eski Devlet Bakanı Bahattin Şeker:
Haruncuğum 40 yıllık dost düşman olmaz. Gel eski dostun Metin ile seni barıştırayım.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan: Bahattin Abi, benim sayemde oturduğu koltuğu bıraksın, barışayım.
ETO Başkanı Metin Güler: Sanki oturduğum koltuk, kendisine babasından kaldı. Seçimler bir an önce yapılsada o koltuğun gerçek sahibi olsam.

******

FIKRA

FISTIK GİBİ KIZLAR

Temel ile İdris interneti karıştırırken Victoria's Secret sitesine girmişler. Bakmışlar, fıstık gibi kızlar, hepsi birbirinden alımlı, çıldırtıcı iç çamaşırları içinde, yarı çıplak poz veriyorlar. Üstelik altlarında yazan fiyatları da sudan ucuz, 20 dolar, 30 dolar... Olur mu olur?. Temel ile İdris birer tane ısmarlamış, beklemeye başlamışlar. Aradan iki ay geçmiş, Temel hala internetten sipariş ettiği kızı bekliyor.. Yolda İdris'e rastlayınca sızlanmış.. 'Yahu paralar boşa mı gitti, nedir, benimki yok meydanda, seninki geldi mi?' İdris 'Valla' demiş, 'Benimki geçen gün donunu yolladı. Kendisi de bugün yarın gelir, herhalde!..'