CHP'de yerel seçimler öncesinde operasyon yapılarak, İl Başkanı Rabia Akman ve yönetim kurulu görevden alındı. Eski İl Başkanlarından Abdülkadir Adar partinin yeni İl Başkanı oldu.

Görünüm'de dün yazdığım gibi CHP'de 'Abi İl Başkanı Modeli' hayata geçirildi. Ancak Adar'dan böyle bir İl Yönetimi oluşturmasını beklemiyordum. Erman Gölet'in yaptığı gibi içerisinden dört il başkanı çıkaran bir yönetim bekliyordum. Adar veya onu göreve getirenler tecrübeli isimlerle gençleri harmanlayan bir İl Yönetimi oluşturdu. Tepebaşı eski İlçe Başkanı Vural Yörük, yıllardır partide aktif yöneticilik yapan Mustafa Taşlak, Salim Erginyer, Yavuz Öztürk, Ebru Ergüt Bilgin, Mehmet Ali Uzun gibi tecrübeli isimler yönetimde yer alıyor. Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi İnci Erol ve Meslektaşımız Deniz Çağlar Fırat'ta yeni yönetimde. İl Yönetiminde şu isimlerde yer aldı; 'Hüseyin Akçar, Barkın Öndikmen, İhsan Kayhan, Yeliz Sarı, Ferhat Battal, Deniz Demirbilek, Ahmet Sevim, Devrim Tomsuk, Mehmet Yılmaz, Fatma Temel, Özlem Aksoy, Zekai Çimen.'

Ahmet Sevim başarısız bulunarak görevden alınan Rabia Akman'ın yönetimindeydi. Sevim yeni atanan İl Yönetiminde de kendisine yer buldu. CHP ilde yaptığı operasyonların benzerini ilçelerde yapacak mı?

*******

MHP'NİN A VE B PLANLARI


Sevgili Hüseyin Güven, ES TV'de yayınlanan 'Eskişehir'in Nabzı' programında Eskişehir'de AK Parti ile ittifak yapılıp veya yapılmaması durumunda MHP'nin 'A ve B planlarının hazır olduğunu' söyledi. İttifak yapılmadığı takdirde tüm 'belediye başkan adaylarının hazır olduğunu' ifade etti. MHP'nin ittifak için AK Parti'den aralarında Odunpazarı'nın da bulunduğu 'beş ilçeyi istediğini' söyledi. MHP kulislerine hakim bir isim olan Güven istenen diğer ilçeleri de şöyle sıraladı; 'Çifteler, Mihalıççık, Sivrihisar ve Mihalgazi.' AK Parti Eskişehir'de MHP'ye beş ilçeyi vermez. 'Odunpazarı'nı asla vermez.' MHP bu ittifakta kırsalda 'ancak üç ilçeyi' alabilir. CHP Eskişehir'de İYİ Parti ile ittifak yapmazsa 'AK Parti-MHP ittifakı' da olmaz. MHP beş belediye başkan adayı belli. Çifteler'de Kadir Bıyık, Beylikova'da Muammer Öztay, Mihallıççık'ta Ali Yörük, Sarıcakaya'da Şafak Atay, İnönü'de Serhat Hamamcı ittifak görüşmeleri olumsuz sonuçlanması durumunda adaylıkları resmi olarak açıklanacak. MHP'nin Odunpazarı Belediye Başkan adayı da ESOGÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuri Kavak olacak...

********

BİR DEDİĞİNİ İKİ ETMEZSEN!...



İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla eğitim işkolunda faaliyet gösteren sendikaları ziyaret etti.

NEZAKET GÖSTERMEDİ
Bu ziyaret fotoğrafları İl Milli Eğitim Müdürlüğü sitesinde paylaşıldı. Fotoğraflardan anlaşılıyor ki; Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş yöneticileri Milli Eğitim Müdürünü sendika salonlarında ağırlamış. Sendika başkanları makam masalarına oturmamış. Karşılıklı veya yan yana oturarak, Milli Eğitim Müdürüne saygı göstermişler. Yani eğitimde üyeleri en çok mağdur edilen üç sendikanın yöneticileri olması gerekeni yapmış. Peki iktidarın nimetlerinden en çok yararlanan Eğitim Bir-Sen'in Eskişehir Şube Başkanı ne yapmış? Şube Başkanı Muammer Karaman, İl Milli Eğitim Müdürünü makam odasında ağırlamış. Yanına ve karşısına oturma nezaketini göstermemiş. Makam masasında oturarak, Özen ile sohbet etmiş. Adaletsiz uygulamalardan en çok canı yanan sendikaların yöneticileri makam masalarından kalkarak, Özen'e nezaket gösterirken, daha düne kadar AK Parti'ye oy vermediğini böbürlenerek anlatan Muammer Karaman aynı duyarlılığı gösterememiş.

KARAMAN'A KIZMIYORUM
Ben bu davranışından dolayı Karaman'a kızmıyorum. Sayın Özen, 'derse girmeden maaş alma' soruşturmasının üzerini kapatırsan, atamalarda sendika başkanının bir dediğini iki etmezsen tabi ki bu muameleyle karşılaşırsın. Karaman üç yıl önce de Necmi Özen'e aynı muameleyi yapmıştı. Bu konuyu yazınca, Karaman bir yıl sonra (2016'da) yapılan ziyaretta benim eleştirimi dikkate almıştı. Karaman ve yönetimi o yıl İl Milli Eğitim Müdürünü makam odasında değil, salonda ağırladı. Makam koltuğuna oturmayarak, olması gerekeni yapmıştı. Özen ile yan yana koltuklarda oturmuştu. Bende Görünüm'de ' Demek ki benim yazımdan sonra yanlış yaptığının farkına vararak; İl Milli Eğitim Müdürünü bir yıl sonra olması gereken oturma düzeniyle ağırladı' diye yazmıştım. Yoksa sayın Karaman, 'Benim eleştirimi dikkate aldı' şeklinde yazdım diye mi böyle yaptı? Sayın Karaman üç yıl içerisinde Özen'e aynı muameleyi ikinci defa yaparak, onu ne kadar saydığını ortaya koydu.

*****
FIKRA
SEN ÖLDÜN

Kayserilinin biri trende yolculuğa çıkmış. Karşı koltukta da bir İzmirli oturuyormuş. Bizim Kayserilinin karnı acıkır; başlar sucuk, pastırma, ekmek yemeğe. İzmirlinin kendisine baktığını görünce;
Kardaşım, sende yer misen? diye sorar.
İzmirli: 'Yok sağol, benim kolesterolüm var'.der.
Kayserili: 'Olsun önce pastırma yeriz; sonra onu da beraber yirik.'