Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 52 ülke ve 500'den fazla katılımcı ile Etiyopya'da gerçekleştirilen 14. İnsan Yerleşimleri Küresel Forumu'nda Türkiye'yi temsil etti. Başkan Ataç, 'Akıllı Kent Gelişimi' kategorisinde 'Küresel Model' ödülü alan Türkiye'nin ilk Belediye Başkanı oldu.

DÜNYAYA ROL MODEL OLDU
Başkan Ataç, 'Akıllı Kent Gelişimi' kategorisinde 'Küresel Model' ödülü alan Türkiye'nin ilk Belediye Başkanı oldu. Görünüm'de daha önce de kaleme aldığım gibi Tepebaşı Belediyesi dünyaya rol model oldu. Etkinlikte Dünya genelinden Bakanlar, Belediye Başkanları, tanınmış uzmanlar, iş ve sosyal liderler; şehirlerin ve insan yerleşimlerinin planlamasını, uygulamasını ve yönetimini geliştirmek ve şehirleri daha yeşil, daha akıllı ve daha sürdürülebilir hale getirmek için dijital devrimden kaynaklanan büyük fırsatlardan nasıl yararlanılacağını hakkında fikirlerini ve projelerini sundu. Başkan Ataç bu yıl ilk kez Afrika'da, 'Dijital Çağda Kentlerin ve İnsan Yerleşimlerinin Sürdürülebilir Gelişimi' teması ile düzenlenen forumda, Sürdürülebilir Kentler ve İnsan Yerleşimleri konusunda, REMOURBAN Akıllı Kent Projesi tanıtımı için oturumlara davet edildi.

ONURUNU YAŞADI
Başkan Ataç, 'Tepebaşı Belediyesi olarak uluslararası alanda pek çok önemli referanslarımız var, insan odaklı, sosyal, eğitim, temiz enerji ve çevre politikalarımız çerçevesinde hayata geçirdiğimiz projeler ve REMOURBAN - Akıllı Kent Projesi ile dünyaya örnek olarak ülkemizi temsil etme gururu ve onurunu yaşıyoruz. 'Akıllı Kent Gelişimi' alanında 'Küresel Model' ödülüne layık görüldük. Tepebaşı artık bir Küresel Model. Bu ödülü almaktan ve ülkemizi burada ilk kez temsil ediyor olmaktan dolayı çok mutluyum. Tepebaşı ile birlikte ülkemize değer katmaya ve daha yaşanabilir bir kent için çalışmaya aralıksız biçimde devam edeceğiz' dedi. Organizasyonda Başkan Ataç'a plaketini 'Afrika İstatistik Merkezi Direktörü ve Birleşmiş Milletler Afrika Ekonomik Komisyon üyesi Oliver Chinganya' takdim etti.

AKILLI ÇEVRESEL DOKUNUŞLAR
Tepebaşı Belediyesi, 'Aşağı Söğütönü Mahallesi'nde bulunan Yaşam Köyü'nde uygulanan proje ile 'akıllı ve sürdürülebilir kent projelerinde yükselen bir marka kent değeri taşımayı' sürdürüyor.
Remourban Projesi kapsamında gelişmiş ve geçerli bir kentsel dönüşüm modelinin temeli; 'binalarda düşük enerjili alanlar, sürdürülebilir kentsel ulaşım, kent altyapısına entegreli bilişim ve toplumda yaygınlaştırma ve diğer kentlerde tekrarlanabilirlik olmak üzere' 4 modülden oluşuyor. İnsan yaşamına 'akıllı çevresel dokunuşlar' yapılıyor.
Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen bu prestijli toplantıda 'Akıllı Kent Gelişimi' kategorisinde 'Küresel Model' ödülü alan Başkan Ahmet Ataç ve ekibini kutluyorum. Tepebaşı Belediyesi'nin 'önümüzdeki süreçte de projeleriyle dünyaya model ve örnek olmaya' devam edeceğine inanıyorum...
----------------------------------------------------------------------------------

BUHARA'YA BU OKULLARI
KİMLER YAPTIRDI?

Sivrihisar ilçesinin 'Göktepe, Kaldırım ve Ahiler köylerindeki çocuklar' 15 yıldır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sağladığı servislerle Yakapınar Köyü'ndeki Yavuz Gülerce İlkokulu'nda eğitim görüyordu. Eski Vali Güngör Azim Tuna ve eski İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen döneminde 'Menzil tarikatının ileri gelenlerinin yaşadığı' Sivrihisar'ın Buhara Köyü'ne İlkokul ve ortaokul binaları yaptırıldı. Sivrihisar'da 'okul yapılacak onca yer varken' neden Menzil tarikatının köyüne bu okullar yapıldı? Eskişehir'i tanımayan, Eskişehir insanının özelliklerini bilmeyen dönemin Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü ne yazık ki 'başta sağlık olmak üzere devlet kurumlarında çok etkili olan' Menzil tarikatına 'şirin görünmek adına bu yanlışa imza' attılar. Yani 'gömleğin ilk düğmesini' yanlış iliklediler. Devletin parasıyla yapılan okul Aralık 2018'de Milli Eğitim'e teslim edildi. Taşımalı okulları belirlemek için ilçeye gelen iki müfettiş 'uzaklık mesafelerine göre çocukların gideceği' okulları belirledi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de 'müfettişlerin belirlediği şekilde öğrenci taşıma ihalelerini' yaptı.Milli Eğitim Bakanlığı bu yeni okula 'sekiz öğretmenin atamasını' yaptı. Bu durumdan sonradan haberi olan veliler 'çocuklarını tarikat köyü okuluna göndermemek için' tepki gösterdi. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer velilerin 'bu haklı tepkilerini' Eskişehir ve Türkiye basınının gündemine taşıdı. Buhara köyünde 'sadece 14 öğrenci' var. Bu veliler çocuklarını göndermemesi durumunda bu yeni iki okul boş kalacak.
Atanan öğretmenler ne olacak? Oluşacak büyük devlet zararını kim ödeyecek?
Şimdi biz Eskişehirliler olarak Güngör Azim Tuna ve Necmi Özen'in 'yanlış şekilde attığı taşı çıkarmaya' çalışacağız.
Vali Özdemir Çakacak, Sivrihisar Kaymakamı Alparslan Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Sivrihisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyyüp Mutlu kucaklarında buldukları bu sorunu nasıl çözecekler? Bu olayda yaşanacak devlet zararı, Buhara köyüne bu iki okul binasını yaptıranlardan alınmalı.

-----------------------------------------------------------

ÜÇÜNCÜ LİGE DÜŞTÜK
İTİBARIMIZI KAYBETMEDİK

Son yıllarda işbaşına gelen kötü başkan ve yönetimler yüzünden Eskişehir'in en önemli markası olan Eskişehir-
spor bugün 'olmak yada olmamak' mücadelesi yapıyor. Ne yazık ki şu anda Eskişehirspor'u yönetenler hatalı ve komik eylem, söylemleriyle Eskişehirspor'un 'itibarını' zedeliyor. Büyük umutlarla Başkan olan Osman Taş ES ES'in kurtuluşu için hiçbir çözüm bulmamasına rağmen, kulübü kongreye götürmemekte inat ediyor. Kent birleşenleri ve taraftarlar Osman Taş ve yönetimine güvenmediği için takıma yeterli şekilde destek olmuyor. Türk Futbolu'nda Anadolu devrimini yaparak, İstanbul büyüklerine ilk kafa tutan Eskişehirspor nasıl bu hale getirildi?. 'Paranı kaybedersen yine kazanırsın, gücünü kaybedersen geri alırsın, itibarını kaybedersen herşeyini kaybedersin' diye bir söz var. Ne yazık ki ES ES bugün başında bulunanlar yüzünden itibarını kaybediyor. Eskişehirspor daha önce de küme düştü. Üçüncü ligde bile mücadele etti. Kasaba takımlarıyla müsabakalar yaptı. Ama hiçbir zaman itibarını kaybetmedi. Düştüğü gibi çıkmasını da bildi. Birileri 'Eskişehirspor'un itibarına daha fazla zarar verecek eylem ve söylemleri bırakmaları' için Kulüp Başkanı, yönetici ve teknik adamı uyarmalı. Onlara 'Altın yere düşmekle pul olmaz' sözünü hatırlatmalı. Kentte ve Eskişehirspor'da söz sahibi insalar kulübün daha ehil insanlar tarafından yönetilmesi için bir an önce olağanüstü genel kurula gidilmesini sağlamalı...
------------------------------------------------------------------

BAŞARISI ASALETLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Kürşad Önder Ceylan 1,5 yıldır Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini başarıyla yürütüyor.

MÜTEVAZİ VE ÇALIŞKAN
1979 Eskişehir doğumlu Ceylan, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü İşitme Engelliler programında Lisans eğitimi aldı. Osmangazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü 'Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi alanında Yüksek Lisans Eğitimini' tamamladı. Mersin, Gaziantep, İstanbul, Eskişehir illerinde okul ve kurumlarda öğretmen ve yönetici olarak görev yaptı. Önce Şube Müdürü olarak atandığı Sarıcakaya'da '2014 yılında İlçe Milli Eğitim Müdürü' oldu. 22 Şubat 2018 tarihinde 'vekaleten Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne' getirildi. Göreve geldiği günden beri mesai saatleri içerisinde makamda fazla oturmadı. Bölgesindeki tüm okulları 'en az birer kez ziyaret edip, eğitim kurumların fiziki sorunlarını yerinde' tespit etti. Öğretmenlerle ve öğrencilerle sohbet ederek 'onların dilek ve düşüncelerini hep dikkate' aldı. Öğretmenlerle bir müdür değil, meslektaş gibi; öğrencilerle de onların abisi gibi sohbet etti. Kimseye müdürlük taslamadı. Mütevaziliği ve çalışkanlığı ile kendi bölgesinde görev yapan 'tüm eğitimciler ve öğrencilerin gönlüne' girdi. İnsanları ötekileştirmedi.

FARK YARATTI
Victor Hugo 'Çalışmak hayat, düşünmek ışıktır' demiş. Ceylan'da Hugo'nun sözünde olduğu gibi Odunpazarı eğitim camiasına ışık oldu. 1,5 yılda Odunpazarı'nda fark yarattı. Odunpazarı eski Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit'in Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne asil olarak ataması yapıldı. Böylece Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosu boşaldı. Görev yaptığı 1,5 yılda başarılarıyla kendini kanıtlayan Ceylan'ın 'asil olarak ataması' yapılmalı. AK Parti Eskişehir Milletvekilleri bunu bir an önce gerçekleşmesini sağlayarak, 'başka illerden birisinin buraya gelmesine engel' olmalı. Eskişehir çocuğu olan, kenti ve kentimizin eğitim camiasına iyi tanıyan Ceylan, asil olarak Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü olmalı. O'nun çalışmaları sayesinde Odunpazarı bölgesindeki okulların başarı kalitesinin daha da yükseleceğine inanıyorum...

23 GÜN ÖNCE YAZMIŞTIM
Yukarıdaki satırları 'Başarısı Asaletle Ödüllendirilmeli' başlığıyla 23 gün önce 20 Ağustos'ta Görünüm'de kaleme almıştım. Başarılı Müdürü Ceylan'ın asaleti önceki gün geldi. Artık Odunpazarı'nda asil bir Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapacak. Eskişehir evladı olan Ceylan, doğup büyüdüğü kentte en güzel hizmetleri gerçekleştirmeye devam edecek. Bakanlık ve AK Parti Eskişehir Milletvekillleri Ceylan'ın başarısını asaletle ödüllendirdi...
-------------------------------------------------
FIKRA
OSMANLI DA FAYTON ARKASI YAZILAR.

'O şimdi yeniçeri...'
'Hatalıysa.. Tiz kellesi vurula..'
'Tek rakibim Hezarfen Ahmet Çelebi.'
'Kıroyum ama akçe bende.'
'Faytonunda bana yer yoksa güzelim, ben at üstünde de giderim..'
'Paşa babam sağ olsun.'
'Akıncısın dediler kız vermediler..'
'Fetihlerin ustasıyım, gözlerinin hastasıyım..'
'Alırım faytonunu..'
'Hakkını ver faytonun, hakkını..'
'Havan kime sultanım..'
'Atlarım beyaz, kılarım namaz.'
'Rahmetli de şahlanırdı..'