CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce önceki gün Sıhhiye Meydanında Eskişehirlilere seslendi. Meydanı dolduran coşkulu kalabalık İnce'ye büyük sevgi selinde bulundu. İnce'ye miting meydanları gerçekten yakışıyor. Halkla iletişimi ve hazır cevaplığıyla beğeni topluyor. Deniz Baykal'dan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı zorlayan bir lider olarak öne çıkıyor. İnce'nin Eskişehir performansı da çok iyi idi. 'Ben Cumhurbaşkanı olduğumda Alpu'ya Termik santrali kurdurmayacağım' diyen İnce; 'Biz az önce Eskişehir Havaalanı'na indik ama tarifeli uçak seferi yok. Biz gelince söz bunu yapacağız. Gemlik'te Kumla'da çok Eskişehirli var. Ama sadece yazlık anlamında değil Gemlik. Bir şey daha lazım liman var liman. Eskişehir'de b u kadar sanayi var. Gemlik'te de liman var. O zaman tren yoluyla Eskişehir ve Gemlik'i bağlamamız şart. Şimdi ne yapacağız Büyükerşen nasıl göz bebeği yaptıysa Muharrem İnce de Türkiye'yi dünyanın göz bebeği yapacak. Yüksek Hızlı Tren için gerçekten kutluyorum. Güzel, ama ben daha fazla ray döşeyeceğim. Hızlı treni nerede yaptırıyorsun? TÜLOMSAŞ'tan mı İspanya'dan mı? Yerliyim diyorsun, sarayındaki mermerler Afyon'dan mı, Kütahya'dan mı, Hindistan'dan mı? Size yüzde 100 yerli mermer kullanılan yeri söyleyeyim. Anıtkabir' ifadelerini kullandı. İnce Eskişehir'e hazırlıklı gelmiş. Mitingde Eskişehir'in sorun ve beklentilerini ortaya koyarak, halkın gönlüne girdi. İnce sayesinde CHP Eskişehir'de son yılların en görkemli mitingini gerçekleştirdi. İnce'yi dinleyenlerin arasında daha önce CHP'ye oy vermemiş insanlarda vardı. Meydanda üniversite gençliğinin de önemli desteği vardı. İnce'nin mitingi Millet İttifakına 'Beş milletvekili çıkarma' konusunda büyük umut verdi...
----------------------------------------------------------
ÜNAL-HOŞCAN REKABETİ Mİ YAŞANACAK?

Eskişehirspor'da önceki gün Olağan Mali Genel Kurulu ve Olağanüstü Seçimli Kongresi yapılacaktı. Ancak yeterli çoğunluk sağlanamadığı için her iki kongrede 13 Haziran'a ertelendi. Kongreye 755 delegeden 152'si geldi. Adları Başkan adaylığı için geçen Erdal Şahbaz ve İsmail Ilgaz'ın kongre salonuna bile gelmemeleri taraftarın tepkisine yol açtı. Taraftarlar ve Eskişehirspor delegeleri kongre salonuna gelmeyen Şahbaz ve Ilgaz ikilisine tepkilerini sosyal medya üzerinden yaptı. Kongre salonunda basının sorularını yanıtlayan Başkan Halil Ünal, 'Bu şehirde birlik ve beraberlik sağlayabilirsek şampiyonluk gelir. Kim adaysa sonuna kadar destek vermeye hazırım. Ben Genel Kurul kararı aldığımda aday olmadığımı söylemiştim. Benim aday olmam ya da başka bir arkadaın aday olması kulübün geleceğini kurtarmaz. Bu kulübün geleceği için bir güç birlikteliği, birlik, beraberlik ve şampiyon yapabilecek kadro kuracak yönetim ve camia kurtarabilir' dedi. Kongrenin ertelenmesinden sonra Eskişehirspor'un eski Başkanı Mesut Hoşcan'ın ismi spor gündemine bomba gibi düştü. Hoşcan'ın yakın çevresine, tekrar görev alması için iş ve siyaset çevresinden kendisine büyük baskı geldiğini ifade ederek; 'Bu zor günlerde kesinlikle görevden kaçmam. Kendim adıma gerekli özeleştiriyi yaptım. Geçmişle hesaplaştım. Maddi ve manevi yönden Eskişehirspor Başkanlığına hazırım. Böyle imkan olursa, takımı daha önce aldığım yer olan Süper Lige çıkarırım'demiş. Halil Ünal aday olmayacağını açıkladı. Şahbaz-Ilgaz ikilisi de taraftara güven vermiyor. 13 Haziran'da Mesut Hoşcan Eskişehirspor Başkanlığına aday olabilir. Hoşcan aday olursa, Ünal daha önce aldığı karardan vazgeçer mi? Vazgeçerse 'Talip çıkmıyor' denilen kongre iki adaylı olabilir...

----------------------------------------------------------
MERKEZ SAĞIN EFSANE İSMİ İSMAİL SÜRÜCÜ

22 yıl önce. Yıl 1996. Yer: Büyük Ankara Oteli. DYP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Turfan'ın oğullarının sünnet düğünü yapılıyor. DYP Eskişehir Yöneticileri merhum İsmail Sürücü, Aydın Aytekin, Kemal Kurtkapan, Ahmet Kurtoğlu ve Namık Yurdakul düğüne katılıyorlar. Eskişehir siyaset ve iş dünyasının tanınmış ismi olan İsmail Sürücü 11 Eylül 2008'de vefat etti. Sürücü önce Adalet Partisi sonra DYP için yıllarca çalıştı. Partiye maddi ve manevi çok büyük katkıları oldu. Siyasetten para kazanmadı, kaybetti. Eskişehir merkez sağ siyasetinin önemli bir aktörü olarak unutulmazlar arasında yer aldı. Merhum Sürücü'ye Allah'tan rahmet diliyorum. Oğlu Ali Kemal Sürücü'yü tanıyorum. Ali Kemal'de gerçekten babası İsmail Sürücü gibi kimseye eyvallah etmeden, ilkeli bir şekilde yaşamına devam ediyor. Fotoğrafta yer alan Aydın Aytekin daha sonraki yıllarda DYP ve onun devamı olan DP'de yıllarca siyaset yaptı. Merkez sağ siyasetinin önemli figürlerinden biri oldu.
----------------------------------------------------------
FOTO ŞAKA

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay: Dündar Bey, seçimde en az beş vekil çıkarırız. Siz ile Ahmet Namık Akdoğan'da vekil olur.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Adayı Dündar Ünlü: Hah hah hah! Emine Hanım siz dünyanın en komik fıkrasını anlatsanız, söylediğinize güldüğüm kadar gülemezdim.
----------------------------------------------------------
FIKRA
REFERANS BOL

Arkadaşları işadamını evlendirmek istiyor. Sonunda uygun bir hanım bulunuyor. Ve işadamına haber veriliyor.
'Ben işadamıyım' diyor adam, 'Numune görmeden böyle bir işe karar veremem.'
Genç kadına durumu iletiyorlar:
'Ben de iş kadınıyım' diyor hoş hanım, 'Numune verememem ama istediği kadar referans gösterebilirim.'