Sevgili Okurlar:

Öyle zamanlar olur ki insanlar ya mutlu olurlar. Bu mutluluğun hiç bitmesini istemezler. Ya da öyle acı çekerler ki bir daha öyle bir gün yaşamak istemezler. İşte Eshabı kiram-Asrı saadette sohbet ederken Allah'ın resulünü dinlerken bir sözü vardı ki ondan Allah'a sığındılar. İşte biz de bugün hayatımızda yaşadığımız bugünle ilgili bilgileri okurlarımızla paylaşalım:

Önce o sözü hatırlayalım: 'Ey ümmeti eshabım öyle bir zaman gelecek ki günaha girmeyen kalmayacak.

Eshabı kiram hep birlikte 'Ya Resulallah bize dua et de o güne erişmeyelim' o güne erişmekten Allah'a sığındılar.

Ben kendi hayatımda yaşadığım bir olayı sizlerle paylaşayım. Bir İstanbul seyahatinde bize göre takva sahibi bir kimse ile şehir içinde kısa bir yolculuk yapma durumunda kaldım. Marmaray'a binmek için yolcularla birlikte tramvaya binmek isterken bir anda kadın-erkek birbirine karıştığını gördük. Yanımdaki o takva sahibi zat kendini ne kadar korumaya gayret etse de kadınlarla ite kaka binmek durumunda kaldı. Yaşlı bir zat olduğu için marmaraya binip oturduğu zaman eline tespihi alıp, istiğfar çektiğini gördüm. Oradan inip de yolda yalnız kalınca bu hareketi niye yaptın diye sordum. O da bana o zaman Peygamberimizin bu sözlerini hatırlatarak sabah evimizden çıkınca günahsız olarak çıksak bile kadın erkek dirsek dirseğe temas ettiğimiz için ve bu da hem kadına hem de erkeğe haram olduğu için demek ki günaha girmeyen kimse kalmayacak:

Ben de akşamüstü mesai çıkışı toplu taşıma aracına binince sanki etten duvara çarpmış gibi mecburiyetten de olsa kadın erkek adeta birbirine karışıyor. Hem de yakın temas oluyor. Gerçi zaruretten dolayı oluyor. Burada şunu veya bunu karalamak doğru değil ama bu insanları ister istemez günaha sürüklüyor.

İşte yaşayan her insan kalabalık yerlerde başına gelen olayı o zaman cenabı peygamberimizin 'Öyle zaman gelecek ki günaha girmeyen insan kalmayacak' sözü bir nevi mucize olarak maalesef yaşanmaya başlayacak. Biz önce insan sonra Müslüman olarak kadın olsun erkek olsun mümkün olduğu kadar bu tür günahlardan kaçınmamız gerekir. Allah günahlarımızı affetsin.