Kentimizde iki üniversite yeni rektörlerine kavuştu. Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı Anadolu Üniversitesi Rektörü oldu.

ŞİRİNLER ÖRGÜTÜ

Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu Anadolu Üniversitesi'nden ayrılarak kurulan Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin ilk Rektörü oldu. FETÖ terör örgütünün en büyük finansörü şirketlere kayyum atanmasına yol açan raporu hazırlayan Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı daha önce Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi'nin müdürlük görevini üstlenmekteydi. FETÖ'cü teröristler Çomaklı'yı yıpratmaya yönelik algı operasyonları düzenlediler Ancak bunda başarılı olamadılar. Çomaklı, 15 Temmuz Darbe Araştırma Komisyonu'nun ilk dinlediği isimlerden biriydi. O dönemde Devletteki yapılanmalarını 'Şirinler örgütü' diye tanımlayan Çomaklı, yakılmaktan son anda kurtarılan FETÖ belgesinin içeriğini ilk kez açıklamıştı. Belge, 36 yıl önce bugünün bürokrat ve siyasetçisinin isimlerine yer veriyor. Çomaklı, 05 Kasım 1975 tarihinde Erzurum'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünden 1997 yılında mezun oldu. Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde 2004 yılında doktorasını tamamladı. Aynı yıl Gazi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümüne araştırma görevlisi olarak girdi. 2005 yılında Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine Yrd.Doç. Dr. olarak atandı.

İLK KADIN

Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Tuncay Döğeroğlu Eskişehir'de görev yapan ilk kadın Rektör oldu. Aynı zamanda ESTÜ'nün de ilk Rektörü oldu. Döğeroğlu 1985 Lisans derecesini, 1988 ve 1993 yıllarında ise Yüksek Lisans ve doktora derecelerini Anadolu Üniversitesi Kimya Mühendisliğinden aldı. 1994 yılında Anadolu Üniversitesi, Çevre Mühendisliği Bölümüne Yardımcı Doçent olarak atandı. 2003'de Doçent, 2008'de ise Profesör unvanını aldı. 2004-2010 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı. Şubat 2010 tarihinden bu yana Mühendislik Fakültesinde Dekanlık görevini yürüttü. Gündoğan mütevazi kişiliğiyle öne çıkan bir rektördü. O'nun önderliğinde üniversite başarılı çalışmalara imza attı. Gündoğan'a bundan sonraki akademik hayatında başarılar diliyorum. Çomaklı ve Döğeroğlu yönetimlerinde iki üniversitemizin başarı çıtasını daha yükseklere taşımalarını umuyorum. Her ikisine de başarılar diliyorum...

----------------------------------
'BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜYÜZ'

'Merhum kurucumuz Mehmet Akif İnan'ın 'Hangi düşüncede olursa olsun, hangi fikir kampı içerisinde yer alırsa alsın, onun bir insan olarak kabul görmesi, inancından dolayı horlanmaması lazım. İsterse benim inancımın tam zıddı olsun. Ben ona da hakk-ı hayat tanınmasının kavgacısıyım' diyerek sendikal anlayışımızı ortaya koymuştur. Bu düstur ve kuruluşumuzdaki ilkeler ışığında yapılacak olan Sendikamızın 5. Olağan Şube Genel Kuruluna Başkan adaylığımı açıklıyorum. Muhabbet, samimiyet ve dostluk yüklü bir misyon ile birlik ve beraberliğin her alanda tesis edileceği yeni bir döneme MERHABA...'

PROJELERLE KONUŞULACAK
Yukarıdaki bu sözler Eğitim Bir-Sen 1 No'lu Şube'nin Başkan adayı Ahmet Berberler'e ait. Melahat Ünügür Ortaokulu Müdürü olan Berberler eğitim camiasında sevilen bir yöneticidir. Dürüstlüğü, mütevaziliği, bilgi ve tecrübesiyle öne çıkan bir isimdir. 'Birlikte Daha Güçlüyüz' sloganıyla hizmet yarışına çıkan Berberler; 'Sendikamız, öğretmen, memur, şoför, hizmetli ayrımı gözetmeksizin tüm personelimizin sıkıntılarıyla yakından ilgilenilecek. İletişim kanalları sonuna kadar açık olacak. Dostluk ve samimiyet yüklü bir misyon ile çalışılacak. Kazananın kaybedene kucak açtığı, birlik ve beraberliğin her alanda tesis edileceği yeni döneme merhaba' dedi. Berberler'in seçim ile ilgili sosyal medyada yaptığı paylaşımlara eğitimciler büyük ilgi gösteriyor. Yorumlarıyla Berberler'e destek veriyor. Berberler'e yakın isimler seçimi kazanacaklarından emin bir şekilde konuşarak; '11 bin çalışanın sesi olacağız. Artık 'Öğretmenler Günü' kutlanacak. Adalet, liyakat ve ilkeler ön planda olacak. Memur-Sen'e bağlı tüm sendika başkanları ile kardeşliğimizi tekrar tesis edeceğiz. Yeni dönemde Eğitim Bir-Sen atamalarla değil, projeleriyle konuşulacak. Sendika üzerindeki korku imparatorluğu son bulacak. Ben yok, biz olacak. Küskünlük ve kırgınlıklara son vereceğiz' dedi. Kongre 17 Kasım'da yapılacak.

ÜÇ GÜN KALA ÇIKMIŞTI
4. Olağan Kongrede muhalefet grubu seçime sadece üç gün kala başkan adayı çıkarmıştı. Muammer Karaman dört yıl önce kendi yazdığı 161 delegenin 90'ının oyunu alarak seçimi kazanmıştı. 71 kişi Karaman'a oy vermemişti. Karaman geçen sürede kendisine oy vermeyenlerle bir türlü kucaklaşmadı veya kucaklayamadı. Karaman'ın yönetim şeklini beğenmeyen muhalefet grubu son bir yıldır çalışma yapıyordu. Sendika seçimlerinde etkili olan çok sayıda okul müdürü Berberler'in yanında saf tutmuş durumda. Muhalefet grubu bu sefer seçime üç gün kala değil, delege seçimlerinden önce başkan adayı çıkardı. Güçlü bir başkan adayı ile Karaman'ın karşısına çıktılar. Şartlar dört yıl öncesi gibi değil. Heyecanlı ve çekişmeli bir seçim süreci geçecek. Mevcut Başkanı Muammer Karaman ile Ahmet Berberler başkanlık için yarışacak. Eğitim Bir-Sen delegeleriyle kendi hür iradeleriyle verecekleri oylarla yeni başkan ve yönetimi seçecek.
---------------------------------------------------------------
BEŞ YILDIZLI KAMP BUGÜN AÇILIYOR

'Türk Kızılayı Hasırca Kampı 1959 yılında kuruldu. İlk yıllarda çadırlarla başlamış. Daha sonraki yıllarda 10 prefabrikten oluşan, yemekhaneleri olan bir kamp haline getirildi. Ben 2010 yılında Başkan seçildikten sonra ilk burasını düzeltmeyi aklıma koydum. Burada çatılar akıyordu, elektrik sıkıntılıydı, ısıtma sistemi yoktu. Sadece 2 ay hizmet veriliyordu. 8 milyon liralık proje hazırladık. Türk Dünyası Kültür Başkentliğinden 4 milyon lira ödenek aldık. 4 milyon lirayı da Türk Kızılayı verdi. Kalıcı eser olarak burasını yaptık. 100 dönümlük alanda Eskişehir'e 5 yıldızlı konaklama tesisi kazandırdık. Bu tesis artık sadece iki ay değil, yılın 12 ayında hizmet verecek. Türkiye'de böyle bir kamp yok. Kamp alanı toplamda 320 yatak kapasitesine sahip. Bir konuk evimiz, beş adet 20 kişi kapasiteli bungalov evimiz ve 4 adet 280 kişilik blok tipi konaklama binamız mevcut. Ayrıca kafeterya, seyir kulesi, 400 kişilik yemekhane, 300 kişilik anfi tiyatro, resim ve sergi salonu, sosyal tesis ve eğitim birimi de kampta yer alıyor. Çocuklar için oyun alanı, kapalı yüzme havuzu, voleybol, futbol, tenis, basketbol sahaları ile paintball oyun sahası, doğa yürüyüşü yapılacak yürüyüş parkurları da kamp alanında yer alıyor.' Bu sözler Türk Kızılayı Şube Başkanı Yüksel Girgin'e ait. Girgin Hasırca kampıyla ilgili yapılan çalışmaları 14 ay önce bana bu sözlerle anlatmıştı. Beş yıldızlı Türk Kızılayı Hasırca Gençlik Parkı bugün saat 10.45'te açılıyor. Açılışa Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık'ta katılacak. Eskişehir'e böylesine güzel bir tesis kazandırdıkları için Başta Yüksel Girgin olmak üzere emeği geçenleri kutluyorum.
----------------------------------------------------
NOSTALJİ
TÜRK TELEKOM BİNASININ TEMELİ ATILDI

Yıl: 1997. Merkez Postanenin karşısındaki alanda Türk Telekom binasının temel atma töreni yapılıyor. İktidar ortağı olan Demokrat Türkiye Partisi'nin (DTP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ve dönemin Ulaştırma Bakanı merhum Necdet Menzir törene katılıyor. Tarihi fotoğrafta dönemin Eskişehir Valisi Ali Fuat Güven, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Soydaş ve DTP İl Başkanı Orhan Kesikoğlu'da yer alıyor. Cindoruk 1995 seçimlerinde milletvekili adayı olmadı. DYP'den ayrılan bir grup milletvekiliyle birlikte 7 Ocak 1997 DTP'yi kurdu. Bu parti Anavatan ve DSP ile birlikte koalisyon hükümeti kurdu. Mesut Yılmaz Başbakanlığındaki bu koalisyon hükümeti 30 Haziran 1997-11 Ocak 1999 tarihleri arasında işbaşında kaldı. DTP'den İsmet Sezgin Başbakan Yardımcılığı ve Milli Savunma Bakanlığı yaptı. Necdet Menzir'de Ulaştırma Bakanlığı yaptı. Ancak Cindoruk'un partisi başarılı olamadı. Kısa süre içerisinde siyaset sahnesinden silindi.