Dünyayı ve ülkemizi 'şiddet, terör ve savaşın yarattığı kapkara kirliliklerin sardığı' günümüz ortamında; bir Eskişehir var ki ben diyeyim 'kardelen çiçeği', siz deyin 'çölde vaha' ya da 'Kutupyıldız'ı…'
Ancak Eskişehir'de yaşanan güzellikleri görebilmek için bu güzel kente 'güzel bakmak'; yani yaşananları ve yapılanları bilim, sanat ve demokrasinin evrensel ölçütleriyle değerlendirmek gerekiyor.
Eğer -yerel medyadaki kimi kardeşlerimizin yaptığı gibi- bu kente 'kindar ve dindar önyargılarla' ya da 'siyasal söz dalaşlarının kör yandaşı' gibi bakarsanız, o güzellikleri göremezsiniz…
Gelin biz sizlerle birlikte Eskişehir'e 'iyi, güzel ve doğru şeyleri korumak ve geliştirmek' amacıyla 'güzel bakalım' ve o güzellikleri paylaşmanın mutluluğunu birlikte yaşayalım.
HANGİSİNİ YAZAYIM?…
'Derdim çoktur, hangisini yazayım…' diyen türküye inat…
Bizim Eskişehir'imizin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif yaşamında öylesine kaliteli ve yoğun katılımlı güzellikler yaşanıyor ki…
'Bu güzelliklerin hangisini yazayım?' diye insan gerçekten zorlanıyor.
En iyisi son günlerde yakından izlemeye çalıştığım birkaç örneği sizlerle paylaşmak…
  • EBB – ŞT ve SO Perdelerini Açtı:
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrası yeni sezon için perdelerini açtı.
EBB- ŞT'nin Ekim ayı programında şu oyunlar yer alıyor:
  1. Memleketimden İnsan Manzaraları
  2. Oyunun Oyunu
  3. Evcil
  4. Sınır
  5. Aslan Asker Şvayk
  6. Tiyatro Makinesi
  7. Bir Şehnaz Oyun
Bu arada, EBB Senfoni Orkestrası her Cuma- Cumartesi günleri konser veriyor.
Bu kuruluşların tüm programları kapalı gişe izleniyor.
İzleyenlerin yürekleri ve umutları aydınlanıyor…
Ve Eskişehir'in bu iki nadide sanat kuruluşunun başarıları Türkiye ve dünya çapında takdirle karşılanıyor.
  • Eskişehir Kitap Fuarı Sürüyor:
Eylül Fuarcılık tarafından düzenlenen 'Eskişehir Kitap Fuarı' 06- 15 Ekim 2017 günlerini kapsıyor.
Özdilek AVM Karşısında yer alan Fuar'da 170 yayınevi ve 200 civarında yazar yer alıyor.
Canan TAN'ın konuk yazar olduğu bu kitap şenliğinde söyleşiler ve imza günleri sürüyor.
Ve o meydanda 'insan- kitap aşkının' kitaplara sığmayan sanatsal görüntüleri yaşanıyor…
  • Tepebaşı Belediyesi 'Sürdürülebilir Enerji' ye Öncülük Ediyor:
Birleşik Krallık Ticaret Elçisi Lord Janvrin ve beraberindeki heyet, 4 Ekim 2017 günü Tepebaşı Belediyesi'nin 'Yenilenebilir Enerji konusundaki uygulamalarını' yerinde inceledi.
Konuk ekip bu fırsatla, kentimizin iş dünyası temsilcileriyle de görüşmeler yaptı.
Bu durum, Tepebaşı'nın ve Eskişehir'in uluslararası düzeyde önemsenmesinin önemli bir örneğiydi.
  • 'Camın Büyüsü, Ahşabın Sesi':
Odunpazarı Belediyesi'nin iç içe düzenlediği iki uluslararası festival olan '3. Uluslararası Ahşap Heykel Festivali (2- 9 Ekim)' ve '5. Uluslararası Cam Festivali (4- 8 Ekim)'; Odunpazarı'nın gelenekten geleceğe uzanan güzelliklerinin kaynaşmasına önemli katkılar sağladı.
Bu festivallere katılan onlarca sanatçı ve binlerce izleyici; sanatsal etkinliklerle, konserlerle, sergilerle zenginleştirilmiş güzellikleri birlikte yudumladılar…
  • Türkiye- İzlanda Futbol Maçını ESKİŞEHİR Kazandı…
06 Ekim 2017 Cuma günü, Eskişehir Yeni ATATÜRK Stadyumu'nda oynanan futbol maçında Türkiye ağır bir yenilgiye uğrayarak, Dünya Kupasına katılma umutlarına veda etti.
Maç öncesi AKP/TFF tarafından yaşatılan 'bilet karaborsası ve çakma seyirci toplama rezaleti' ise yüz kızartıcı bir durumdu…
Ancak 'Eskişehirli futbolseverlerin geleneksel kalitesi ve güzelliği', o gün yaşanan yenilginin acısıyla yaşatılan rezaletin utançlarını önemli ölçüde azalttı.
Ve Eskişehirliler, 1965'ten bu günlere taşıdıkları 'Futbol BARIŞ oyunudur. Maçları fanatizm değil, kalite ve estetik kazanır…' doğrultusundaki ilkeli tutumlarıyla bu maçı da kazandılar…
  • 'Eskişehir Okulu' Dayanışma Dersleri Sürüyor:
08 Ekim Pazar günü yapılan dersin hocası Prof. Dr. İbrahim KABOĞLU idi. Ünlü hukuk hocasının 'Yaşamakta olduğumuz OHAL değil, hukuksuz bir haldir…' sözü bence günümüzü özetliyordu.
Dersin sonunda Yılmaz Hoca'nın anlattığı anılar da çok ilginçti.

BELEDİYELERİMİZE VERİLEN GURUR VERİCİ ÖDÜLLER
Eskişehir merkezindeki sosyal demokrat belediyelerin yıllardan beri ulusal ve uluslararası boyutta aldıkları ödüller saymakla bitmez.
Bu nedenle ben aldıkları son ödülleri saymakla yetineceğim.
  • Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz BÜYÜKERŞEN'e; 02 Ekim 2017 günü, ilgili üç bakanlık ve Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından oluşturulan 'Yaşayan Şehirler Ödülleri' kapsamında 'Şehre Adanmış Yaşam ödülü' verildi.
  • Odunpazarı Belediyesi Hamamyolu Park ve Meydan Düzenlenesi Projesi'ne; 27 Eylül 2017 tarihinde, Londra'daki Uluslararası bir kuruluş tarafından gerçekleştirilen değerlendirmede, 'Kentsel Tasarım Alanında Yılın Şehir Planlama ve Geliştirme Ödülü' verildi.
  • Tepebaşı Belediyesi tarafından hazırlanan 'Tepebaşı Kent Enstitüsü Projesi', merkezi İstanbul'da olan 'Sürdürülebilirlik Akademisi' tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen 'Sürdürülebilir İş Ödülleri' değerlendirmesinde finale kaldı. Ödüller 18 Ekim'de açıklanacak.
Bu ödüller, tüm Eskişehirlilikler için gurur vericidir.
Bize 'iyi ki Eskişehir'de yaşıyoruz' dedirten ise 'laik, demokratik, Cumhuriyet kenti' ilkeleri doğrultusunda oluşan 'kent kimliğimizdir.'
Sağlıkla, sevgiyle, dostlukla…