Türkiye'de son günlerde İYİ Parti fırtınası esiyor. Meral Akşener'in kurduğu İYİ Parti'nin Ankara'da yapılan 1. Olağanüstü Kongresi görkemli geçti. İYİ Parti son süreçte estirdiği rüzgarla iktidara alternatif olabilecek bir siyasi hareket olarak görülmeye başlandı.

ALPU'DA GÖKÇE SESLERİ
'Lider kişiliğiyle' öne çıkan Akşener Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 'Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına partisinin adayı olarak' çıkacak. Akşener'deki 'bu özgüveni' ne yazık ki Türkiye'nin anamuhalefet partisi olan CHP'nin liderinde göremiyoruz. Peki yerel seçimlerde İYİ Parti'nin Eskişehir'deki belediye başkan adayları kim olacak? Bir ilçe belediye başkan adayı belli. Bu isim 2004-2009 yılları arasında DYP'den Alpu Belediye Başkanlığı yapan Mustafa Gökçe. Kentimizin sevilen sanatçılarından olan Gökçe 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti Alpu Belediye Başkan adayı olacak. Özellikle 'Alpu kırsalındaki köylerde' büyük oy potansiyeli olan Gökçe, AK Parti ve CHP'nin adaylarının arasından sıyrılarak başkan seçilebilir. Kırka'nın eski MHP'li Belediye Başkanı Salih Yıldırım'ında 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti Seyitgazi Belediye Başkan adayı olması bekleniliyor. Eski Köy Hizmetleri Bölge Müdürü Birol Kara'nın adı da İYİ Parti Tepebaşı Belediye Başkan adaylığı için geçiyor.

ODUNPAZARI'NDA EDİZGİL
2014 yerel seçimlerinde MHP'nin Odunpazarı Belediye Başkan adayı olan Emine Edizgil'in bu sefer İYİ Parti'den aday olacağı parti kulislerinde yüksek sesle seslendiriliyor. 30 Mart Yerel Seçimlerinde MHP Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Diş Hekimi Emine Edizgil, seçimi kaybetmesine rağmen 'partisi adına aldığı rekor oyla' kazanan isim olmuştu. Emine Edizgil'in 30 Mart Yerel Seçimlerinde MHP'den Odunpazarı Belediye Başkan adayı olana dek Eskişehir'de tanınırlığı yoktu. MHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kadir Çalışıcı, kentte tanınan ve sevilen bir isimdi. ES ES taraftarının 'Vali Babası' idi. Çalışıcı kadar tanınmayan Edizgil, seçimin en çalışkan başkan adayı olarak dikkatleri çekti.

OYLARI ÜÇ KAT ARTTIRDI
Edizgil, Odunpazarı Bölgesi'nde gece gündüz çalıştı. Herkese ulaşmayı başardı. Bu özverili çalışma sayesinde arkasında bir rüzgar estirdi. 'O Kadına oy vereceğim', 'MHP'nin Kadınına oy vereceğim' diyenlerin sayısı giderek artmaya başladı. 2009 seçimlerinde MHP Odunpazarı'nda 18 bin 928 oy almıştı. Toplam oyların sadece %9,2'si MHP'nin olmuştu. Edizgil 51 bin 91 oy aldı. MHP'nin %9,2 oy oranını %21,4'e çıkardı. Edizgil, MHP'nin oylarını yaklaşık üç kat arttırdı. Büyükşehir adayı Kadir Çalışıcı Eskişehir'in tamamı olan 14 ilçeden 58 bin 635 oy alırken, Emine Hanım sadece bir ilçeden 51 bin 91 oy aldı. Edizgil seçimi kaybetmesine rağmen kazandı. Odunpazarı'nda 'Artık MHP'de var' dedirtmişti. Emine Hanım bundan sonraki siyasi hayatına İYİ Parti'de devam edecek. Edizgil şu anda 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti'nin potansiyen Odunpazarı Belediye Başkan adayı konumunda.


****
GAYE USLUER HAKLI KILIÇDAROĞLU HAKSIZ
'Tabi ben çok taraflıyım bu konuda. Çünkü ben Abdullah Gül'ün görevine gelişinin beşinci gününde, atamamış olduğu bir rektör adayıydım. Benim Abdullah Gül'le ilgili tarafsız konuşmam pek mümkün değil. Sayın Genel Başkanımızın Abdullah Gül'e 'tarafsız' deyişini ben de izledim programda. Sanıyorum Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı gördükten sonra, Abdullah Gül tarafsız gibi kaldı. Bazen 'hani ölümü görüp de sıtmaya razı olmak gibi' bir şey var. Gerçekten işin çivisi çıktı. Tabi Abdullah Gül bana göre… O zaman bizim sloganımız da vardı, 'Çankaya'nın Noteri' diye… Gerçekten önüne geleni imzalıyordu. Görevden ayrılırken 'tarafsız bir Cumhurbaşkanlığı yaptım' demişti. 'Bana göre tarafsız değil.' Benim istediğim Cumhurbaşkanı adayı; 'sol-sosyal demokrat ilkelere bağlı, benim inandığım evrensel ilkelere bağlı, benim seçmenimin ve benim tabanımın oy vereceği' bir kişi olmalı. Tabii ki herkesin oyu gizlidir. Ama ben Abdullah Gül'e oy vermem. Gene de bunu söyleyeyim. Vermem.' Yukarıdaki bu sözler CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer'e ait. Usluer, ES TV'de Ali Baş ve Arif Anbar'ın konuğu olduğu programda söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu 'Abdullah Bey'in cumhurbaşkanlığı tarafsızdı'diyor. O'nun için Cumhurbaşkan adaylığına olumsuz bakmadığının sinyalini veriyor. Partisinin PM Üyesi Usluer tam tersini söylüyor. 'Gül tarafsız değil. Ona oy vermem' diyor. Peki bu konuda kim haklı. Gaye Hanım görüşlerindae sonuna kadar haklı. Genel Başkanlığı döneminde 'tutarsız açıklamalarıyla' dikkat çeken Kılıçdaroğlu bu konuda sonuna kadar haksızdır...



****
ESO YENİ BAŞKANINI SEÇİYOR
Eskişehir Sanayi Odası (ESO) seçimleri bugün yapılacak. ESO'da Nadir Küpeli ile Celalettin Kesikbaş başkanlık için yarışacak. 617 üye kendi komitelerinde verecekleri oylarla 60 kişilik ESO Meclisi'ni seçecek. Seçimlerde en çok Komiteyi kazanan aday ESO'nun Başkanı seçilecek. Nadir Küpeli bugün 'beş oyla kazandığı' OSB seçiminin avantajını kullanmaya çalışacak. Kesikbaş'ta kılpayı kaybettiğiseçimin rövanşını almak isteyecek. Bugün 'Değişim' ve 'İstikrar' yarışacak. 'Değişim' isteyenler oylarını Kesikbaş'a verecek. İstikrardan yana olanlar Küpeli'yi tercih edecek.



****
FIKRA
BALIKÇININ CEVABI
Bir arkadaşımla balık almaya gittiğimizde, arkadaşım kovanın içinde yüzüp çırpınan balıklara bakıp; 'Bunlar taze mi?' diye sormuştu.
Balıkçı da cevabı hemen yapıştırdı;
'Yok abla, pil takıp oynatıyoruz'

****
FOTO ŞAKA
AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı:
Volkancığım maşallah Odunpazarı'nda sanki belediye başkan adayı gibi çok iyi çalışıyorsun.
AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan: 'Tarlada izi olmayanın harmanda gözü olmaz' sözünde olduğu gibi 'belki birileri görür' diye iz bırakıyoruz.
AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü: Yarın seçimde Volkan aday yapılmazsa umarım, o izler yelle savrulup başka yerlere gitmez.