Geçen haftaki yazımızda attığımız gol sayısının lider ile eşit olduğunu, farkın ise yediğimiz gol sayısı ile açıklayabiliriz demiştik. Bu hafta 3 farklı ismi defans kurgusunda görünce şaşırmadık dersek yalan olur. Çünkü bu kadar değişiklik risk demekti. Ama korktuğumuz olmadı. Yediğimiz gol gene basit ama daha önceki maçlarda buna benzer hem çok gol, hem de daha çok pozisyon veriyorduk. Umarım yeni katılan arkadaşlar ilerleyen haftalarda maç eksikliklerini gidererek, takımlarına daha çok katkı vereceklerdir.
Değişiklik sadece defans kurgusunda olmadı. Kalecimiz Ekrem ile de değişikliğe gittik. Ve Ekrem bence bu maç görevini layığı ile yaptı. Form grafiği yükselteceğine ve kalede bundan sonra daha güven veren bir Ekrem izleyeceğimize inanıyorum. Yaşı genç arkadaşların aklından çıkarmayacağı tek şey çalışmak olmalıdır. Eksiklikleri kapatmanın en güzel yolu böyledir. Tecrübe ise, sahada yer alırsanız olur. Formayı giyenler bunu unutmasınlar.
Bazılarının deplasmanda 1 puan iyidir söylemlerine rağmen 3 puanı kaçıran taraf aslında bizdik. Fakat sosyal medya da ve bazı taraftar gruplarında gerek teknik kadroya, gerekse futbolcularımıza hiçte hoş olmayan eleştirilerde bulunuyorlar. Evet bir puanı kaçırmışsak buna sebep olanlar elbette bellidir. Teknik kadrodan tutunda, hakeme kadar herkesi sayabiliriz. Ama değerlendirmeler maçın skoruna göre yansıyınca ortaya antipatik söylemlerde çıkıyor. Keşke girdiğimiz pozisyonları daha ciddi şekilde kullanabilseydik. Keşke teknik kadromuz son 25 dakika beraberliğe razı bir oyun sergilemeseydi diyebiliriz. Ama saha içinde farklı varyasyonlarda gerçekleşmiş olabilir. Biz gördüğümüzü yazalım ama hakaret etmeden, kırmadan, dökmeden yazalım. Bu tür eleştiriler yeni başlayan yönetimin şevkini kırabilir. Futbolcuları demoralize edebilir. Eskişehirspor artık yenilmemeyi öğrenmeye çalışıyor. Takımın kazanma duygusu yeni yerleşmeye başlıyor. Bunlar kolay kazanılacak şeyler değildir. Transferimiz kapalı ve biz bu takımı elimizde tutmak için var gücümüzle, topumuzla tüfeğimizle çaba göstermek zorundayız. Aman şu aylarda biraz daha dikkatli olalım.
Yazımızın son paragrafını da Cuma günü oynayacağımız Ümraniyespor maçına ayıralım diyerek, rakibimizin dikkat çekilecek verileri karşımıza çıkıyor. Gol krallığı sıralamasına bakınca ilk iki sırayı 8'er golle Ümraniyespor'lu forvetlerinin paylaştığını görüyoruz. Demek ki onlara dikkat eder, gereken önlemleri de alırsak bu maçı alırız. Biz de bu verileri paylaşarak, bundan sonrasını teknik kadromuza bırakalım.
Şampiyonluğa ve Play Oflara oynayan rakibimize karşı vereceğimiz mücadele de yine en büyük destekçimiz, şimdiye kadar görevini kusursuz yapan taraftarımıza düşüyor. Bu tür maçlarda rakibin direncini kırmak taraftarın elindedir. Onların da bu görevi en iyi şekilde yapacaklarından en ufak bir kuşkumuz yoktur.