Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan'a 'Eskişehir'in Muhtarı' demişti.

SEÇİLMİŞ KİŞİ
Çünkü AK Parti 7 Haziran 2015 seçimlerinde Eskişehir'de hüsrana uğramıştı. İlk defa birinciliği CHP'ye kaptırmıştı. 1 Kasım seçimlerinde Harun Karacan AK Parti Milletvekili adayı oldu. Karacan'ın halk gözünde sevinen, tanınan bir isim olması ve bunların yanında çalışkanlığı, sistemli çalışmasıyla AK Parti 1 Kasım'da Eskişehir'de yeniden birinci parti oldu. Muhtar kökeni Arapça olan 'seçilmiş kişi' anlamına gelir. Avcı, Karacan'a 'Eskişehir'in muhtarı' diyerek, Eskişehir'i ona emanet etti. Karacan'da arı gibi çalışarak, bu güvene fazlasıyla layık oldu.

RÜZGAR ESTİRECEK
Yaklaşık bir yıl önce Başbakan Binali Yıldırım tarafından Ekonomi İşleri Başkan Yardımcılığına atandı.
Karacan önceki gün yapılan AK Parti 3. Olağan Kongresi'nde 50 kişilik MKYK listesinde yer aldı. Karacan böylece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın A Takımına girmiş oldu.
'Eskişehir'in gerçek bir evladı' olan Karacan vizyonu, özverili çalışmasıyla MKYK'ya girmeye çoktan hak etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en çok güven duyduğu A Takımının bir parçası olan Karacan'ın artık kentteki ağırlığı iyice hissedilecek. Önümüzdeki süreçte Eskişehir'de Karacan rüzgarı esecek…
--------------------------------------------------------------------------------
KIRSALDAKİ DAYANIŞMA MERKEZDEKİ
CHP YÖNETİCİLERİNE ÖRNEK OLMALI

CHP'nin 30 Mart 2014 seçimlerinde merkez dışında ilçelerde belediye başkanlığına aday olan yedi isim beş gün önce bir araya gelerek, CHP'nin kırsaldaki durumunu masaya yatırdılar.

HALKA İYİ ANLATILMALI
CHP Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, 2014 seçimlerinde Alpu adayı Gürbüz Güller, Beylikova adayı Yalçın Komşu, Çifteler adayı Sebahattin Çarkacı, İnönü adayı İsmail Karaköse, Mihalgazi adayı Bülent Durna, Seyitgazi adayı Mesut Atlı ve eski İl Yöneticisi Murat Türkyaman beş gün önce akşam yemeğinde buluştu. Eski adaylar toplantıda CHP'nin merkez ve kırsal ilçelerde oy oranının daha da arttırılması konusunda fikir alışverişinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi'nin kırsalda yaptığı hizmetlerin halka iyi anlatılması gerektiği konusunda görüş birliğine vardılar.
BİRBİRLERİNİ YEMEDİLER
Adayların kongreler konusunda takınacakları tavırlar konusunda da görüş alışverişinde bulunduğu öğrenildi. Merhum Erdal İnönü SHP Genel Başkanlığı döneminde diğer sol parti liderleri ve bürokratlarla bir restorana gider. İnönü, garsonun 'Bir şey almak ister misiniz efendim' sorusu üzerine 'Teşekkürler biz birbirimizi yiyeceğiz' yanıtını vermişti. Eski Başkan adayları İnönü'nün dediğinin aksine birbirlerini yemediler. 'CHP'yi nasıl büyütürüz', 'Oylarımızı nasıl arttırırız', 'CHP'li belediyeler arasında koordinasyonu nasıl sağlarız', 'Parti içinde kavgayı nasıl bitiririz' konularını tartıştı. Eski adaylar bu buluşma ile şehir merkezinde olmayan birlikteliği kırsalda sağlamış oldular. Umarım bu birliktelik ve dayanışma kent merkezindeki CHP Yöneticilerine örnek olur.
---------------------------------------------------------------------

HARMANDALIYLA MUHTEŞEM BİRLİKTELİK
Gazetemizin başarılı Görsel Tasarımcısı Emine Çiftçi hayatını Turkut Avcı ile birleştirdi. Çiftin nikahları Tepebaşı Belediyesi Nikah Salonu'nda kıyılırken, damat Avcı sol yumruğunu kaldırarak 'Evet' dedi. Genç çift nikah sonrasında mutluluklarını SÖR Otel'de düzenlenen görkemli geceyle doyasıya yaşadı. Emine ve Turkut salona Harmandalı oynayarak görkemli şekilde girdi. Büyük Önder Atatürk'ün çok sevdiği Harmandalı'nı başarıyla oynayan genç çift, Ata'ya olan bağlılıkların en mutlu oldukları günde herkese gösterdi.
Sevgili Emine ve Turkut'a ömür boyu mutluluklar diliyorum. Birbirlerine çok yakışan Emine ve Turkut gerçekten mutlu olmayı hak ediyor…
---------------------------------------------------------------

MEGAFONUN YERİNİ ÇAYDANLIK ALDI
Ali Paşa Şanlı Eskişehir memur sendikacılığının efsane önderlerinden birisidir. Aynı zamanda eğitimci olan Şanlı yıllarını hep emek mücadelesine adadı. Sürgünler yedi, cezalar aldı. Ama o 'dik duruşundan' asla vazgeçmedi. Elinde megafonuyla eylemlerde hep öndeydi. Şanlı emekli olduktan sonra özel sektörde eğitimci olarak kendine iş bulamadı. Çünkü Şanlı 'eylemci' kimliğiyle işverenler için 'çok sakıncalıydı.' O da emekli ikramiyesiyle bir kıraathane açtı. O artık bugün eylemci değil, küçük esnaf. Ocağın başına geçip, ekmek parasını doldurduğu çaylardan kazanan Şanlı, biliyorum ki sendikal kimliğini özlüyordur. Şanlı, Eskişehir memur sendikacılığına yaptığı katkılarla ve cesur kişiliğiyle hep hatırlanacak.
------------------------------------------------------------

FOTO ŞAKA


AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay: Harun Bey, sen MKYK Üyesi oldun. Artık Eskişehir Büyükşehir Belediye adaylığını 2019'da bana bırakırsın. ES ES formamı bile giydim, seçimi kesin kazanacağım.

AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan: Emine Hanım, vallahi Büyükşehir'i kimseye kaptırmam. İsterseniz size muhtarlığı vereyim.