Leylekler ülkemizde en çok sevilen kuşlardan birisidir. 'Leyleği havada görmek' diye bir de deyim vardır. 'Çok gezen, seyahat eden, hiç yerinde durmayanlar' için söylenir. AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan'da genel merkezde görev aldığı ilk günden beri 'leyleyi hep havada' görüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda Türkiye'de gidilmedik yer bırakmadı. Son bir haftada beş ili (Hakkari, Van, Ağrı, Erzurum ve Çankırı) gezdi. Hep sahada hep halkın içinde. Gittiği yerlerdeki 'doğal harikalarının fotoğraflarını' kendi sosyal paylaşım hesabında paylaşıyor. Buralarda 'yaşayan halk onu hep iyi' karşılıyor. Gittiği her yerde büyük ilgi görüyor. Hakkari'de esnafı dolaşıp, Yüksekova'da 'vatan savunması için zor şartlarda' görev yapan Mehmetçiğin yanında oluyor. Van'da partililerle toplantı yapıp, Ağrı'da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ı havalimanında karşılıyor. Bunları gerçekleştirirken, Eskişehir'i ihmal etmiyor. Kızılay Eskişehir Şubesi'nin kongresine katılıp, 'Burhan Sakalı ve Hasan Tuç ile birlikte seçim çalışması' yapıyor. Binali Yıldırım'ı 'Eskişehir Tren Garında karşılayıp', uğurluyor. Çifteler'de akaryakıtçı arkadaşının cenazesine katılıp, 'onların acılarını' paylaşıyor. Yani her yere yetişiyor. Karacan 'bu üstün performansı sayesinde' belki de bugün AK Parti'nin en çalışkan MKYK Üyesi. Karacan 'çalışkanlığı ve özverili çalışmasıyla' önümüzdeki süreçte AK Parti'de 'daha güçlü bir konuma' geleceğini düşünüyorum. 'Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz' diye söz var. Karacan sadece Eskişehir'de değil, tüm Türkiye'de izler bırakıyor. O'nun bıraktığı bu izleri Recep Tayyip Erdoğan'da görüyor...
-------------------------------------------------------
30 MART AKŞAMI TELEFONLARI KESTİRECEĞİM

Tekin Emre Öztürk Eskişehir merkez sağ siyasetinin önemli aktörlerinden birisidir. Yıllarca DYP ve Demokrat Parti'de siyaset yaptı.

112 OY ALMIŞTI
2004 seçimlerinde DYP'nin Mahmudiye Belediye Başkan adayı oldu. Çetin Özaçıkgöz tarafından yeniden kurulan DYP'nin Genel Başkan Yardımcılığını da üstlendi. Öztürk dün beni telefonla aradı. Demokrat Parti Mahmudiye Belediye Meclis Üyeliğine birinci sıradan aday olduğunu belirtti. Başkan adayı Fazıl Yıldırım ile birlikte Mahmudiye'yi kazanmak için çalışacağını söyledi. '30 Mart akşamı Mahmudiye'nin telefonlarını kestireceğim' dedi. Ben 'neden?' diye sordum. Bana 2004 seçimlerinde yaşadıklarını anlattı. Öztürk; '2004 seçimlerinde 980 kişiden bana oy vermeleri konusunda söz aldım. Bu isimleri defterime kaydettim. DYP mevcut Belediye Başkanı merhum Necmi Sönmez'i (Nam-ı diyar Ceyar) aday yapmadı. O'nun yerine beni aday yaptı. Rahmetli bu defterimi benden habersiz alarak, söz aldığım tüm insanları seçimden bir gün önceki akşam (27 Mart 2004) telefonla aramış. 'Biz AK Parti ile birleştik. Oylarınızı Emre'ye değil de AK Parti adayına vereceğiz' demiş. Sabah oy kullanmak için sandığa gittiğimde bazı DYP'li arkadaşlarım bana; 'Sen nasıl anlaşırsın. Partiyi nasıl AK Parti'ye satarsın' diye sert çıkınca olaydan haberim oldu. Bu telefon yüzünden sadece 112 oy alabildim. DYP'nin oylarını da alan AK Parti adayı Sabri Avcıl 1391 oyla başkan seçildi' dedi.

'SENİ HAYİN TOPAL'
'Yine birilerinin 30 Mart akşamı 'biz birleştik' diye seçmenleri aramasın diye Mahmudiye'nin telefonlarını kestireceğim. Sinyal bozucu jammer getireceğim' diye espri yapmaktan da geri kalmadı. Renkli kişiliğe sahip olan Öztürk'ün 2004 seçimleriyle ilgili yaşadığı çok komik olayları var. Bir ayağı takma olduğu için Öztürk engelli bir bireydir. 2004 yılında Mahmudiye'de seçim çalışması yaparken, MHP'liler; 'Seni hayin topal/ Seni gidi topal/ Bu gecede burda kal' türküsü çalması sadece Eskişehir değil, Türkiye'de gündem olmuştu.
-----------------------------------------
RESİMLERİN HİÇBİR FAYDASI OLMAMIŞ

CHP Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi aday adayı olduktan sonra bir kahvaltı programı düzenleyerek, Yılmaz Büyükerşen ile Kazım Kurt'u dernek yöneticileriyle buluşturdu. Toplantı sonrasında başkanlara özel olarak hazırlattığı resimlerini hediye etti. Resimlerde Büyükerşen'in vesikalık, Kazım Kurt'un da eşiyle olan bir fotoğrafı yapılmıştı. Hediyelerini alan başkanlar mutluluklarını paylaşarak aday adayına teşekkür ettiler. O aday adayı Ahmet Saraç'tı.
Resimlerini hediye ettiği Başkanları onu aday yaptı. Ancak listenin en sonlarında 30'ncu sıradan aday yapıldı. Saraç'ın ne seçilme ne de beş yıllık süreçte yedekten girme şansı yok. Düzenlediği kahvaltılı toplantıdan dolayı CHP'de herkes Saraç'ın seçilebilecek sıradan aday yapılmasını bekliyordu. 30'ncu sıraya yazılmasına Saraç ile birlikte tüm CHP'lilerde şaşırdı. Ne diyeyim? O hediye ettiği resimlerin ve düzenlediği toplantının listeler şekillenirken Saraç'a hiçbir faydası olmamış.
----------------------------------------------------------------------

RAKİPTİLER CHP'DE BİRLEŞTİLER

Kırım Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği 22. Olağan Genel Kurulu 1 yıl önce (18 Şubat 2018) yapılmıştı. Seçimde başkanlık için iki isim yarıştı. Kongre sonucunda beyaz liste ile yarışan mevcut başkan Evren Olcay 642 oyla, tekrar başkan seçilmişti. Mavi liste ile yarışan Metin Gündoğdu ise 572 oy almıştı. Bir yıl önce birbirlerine rakip olan Olcay ve Gündoğdu siyasette aynı safta yer aldılar. Her ikisi de CHP'den Belediye Meclis Üyesi adayı.
Halen Tepebaşı Belediye Meclis Üyeliği görevini yürüten Metin Gündoğdu yine aynı bölgeden CHP'nin 10'ncu sıra adayı oldu. Kırım Türkleri Kültür Yardımlaşma ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Evren Olcay'da 12'nci sıradan Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi adayı oldu. Eskişehir'de sadece Tatarların mahallesi var. İlimizde 36 Kırım Tatarı köyü var. Türkiye'de en çok Kırım Tatarı Eskişehir'de yaşıyor. En çok Tatar nüfusu Tepebaşı'nda. Gündoğdu ve Olcay seçilebilecek yerden aday yapıldılar. 31 Mart seçimlerinde meclis üyesi seçilmelerini kesin olarak görüyorum.
--------------------------------------------------
İLÇE BAŞKANI DEĞİL HARİTA MÜHENDİSİ

Görünüm'de dün kaleme aldığım 'CHP Tecrübeli İsimlerle Yarışacak' başlıklı yazımda, CHP'nin Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi listelerini değerlendirmiştim. Tepebaşı Belediye Meclisi ikinci sıra adayı Hasan Ünal ile ilgili 'CHP Mihalgazi İlçe Başkanı' diye yazdım. Çünkü bu ismi sorduğum bazı CHP'li dostlarımız onun için Mihalgazi ilçe başkanı demişti. Ancak ikinci sıraya yazılan Hasan Ünal Mihalgazi İlçe Başkanı değilmiş. Aralarında isim benzerliği varmış. Listenin ikinci sırasında yer alan Eskişehir'de uzun yıllardır 'Harita Mühendisliği yapan' Hasan Ünal'mış. Ünal ikinci sırada olduğu için 31 Mart yerel seçimlerinden sonra hem Büyükşehir hem de Tepebaşı Meclisinde görev yapacak. Harita Mühendisi olarak imar konularında kente büyük katkılar vereceğine inanıyorum....
--------------------------------------------
FIKRA
DÜŞÜNE DÜŞÜNE

Bölgelerarası folklor yarışması düzenlenmiş.
Finale, Karadeniz horon ekibiyle Ege Zeybek ekipleri kalmış. Ve yarışmayı, Zeybekler kazanmış. Karadenizliler duruma çok bozulmuş.
Temel yenilginin nedenini açıklarken
- Biz oynarken çok acele ettik
demiş:
- Keşke biz de Zeybekler gibi düşüne düşüne oynasaydık....