Futbolda bir kural vardır. 'Kazanan kadro bozulmaz' diye. CHP Eskişehir'de kazanan kadroyu bozmadı. CHP Parti Meclisi (PM) Ahmet Ataç'ın Tepabaşı, Kazım Kurt'un Odunpazarı, Erdal Şanlı'nın Han, İshak Gündoğan'ın Mahmudiye belediye başkan adaylıklarını onayladı. Resmi olarak ilan edilmese bile Yılmaz Büyükerşen CHP'nin Büyükşehir adayı. CHP 30 Mart 2014'de seçimleri kazanan beş başkanla yarışa çıkacak. CHP veya Yılmaz Büyükerşen Büyükşehir Belediye Meclisi'nde çoğunluğu elde etmek istiyorsa, merkez dışındaki diğer 10 ilçe adaylarını da bir an önce açıklamalı. Şu anda herkes Büyükerşen-Ataç-Kurt üçlüsüne karşı AK Parti'nin hangi üçlüyle çıkacağını merak ediyor.
--------------------------------------------------
'TAMAMEN RANT AMAÇLI'

Anadolu Folklor Dernekleri Konfederasyonu Yönetimi, Görünüm'de 5 Kasım'da 'Eğitimde Kostüm Parası Skandalı' ve 7 Kasım'da 'İlk Düğme Yanlış İliklenirse Diğerleri de Yanlış Gider' yazılarımla ilgili yazılı açıklama gönderdi.

ZOR DURUMDA BIRAKACAK
Yönetim Kurulu adına Nebi Kayan imzalı açıklamada şu görüşlere yer verildi; 'Yazılarınızda bahsi geçtiği üzere Eskişehir ilinde Halkoyunları uygulamaları ile ilgili olarak; İl Milli Eğitim Müdürlüğü özel bir dans eğitim merkeziyle protokol imzalıyor. Yapılan protokol sonrasında bu şirket ilimizde gelir düzeyi en yüksek velilerin olduğu ilk ve ortaokullarda toplantı ve seçmeler yapıyor. Bu okullarda yaptıkları veli toplantılarında 200, 300, 200 olmak üzere üç taksitle 700 Lira kostüm ve kursiyer ücreti istiyor. Seçtikleri öğrencilere; 'Eskişehir İli genelindeki okullarda gerçekleştirilecek olan Anadolu Efsaneleri Dans Topluluğuna katılmaya hak kazandınız' yazılı sertifikalar da veriyorlar. Sertifika belgelerinde Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Halkoyunları Topluluğu da proje ortağı olarak gösteriyorlar. Bu yaşanan olay, ilinizde amatörce faaliyetlerini sürdürmeye çalışan ve bizden sonra gelecek olan nesillere gelenek, görenek , örf-adet ve medeniyetler beşiği olan ülkemizdeki yaşam biçimimizi öğretmeye ve aşılamaya çalışan derneklerimizi ve gençlik spor derneklerimizi zor durumda bırakacaktır. Bu faaliyetin 'Anadolu Efsaneleri Halk Dansları' adı altında yapılması bile yukarıda saydığımız değerlerden daha işin başında çocuklarımızı uzaklaştıracak ve doğru bir bilgi aktarımı gerçekleşmeyecektir.'

ÜCRETSİZ YAPIYORUZ
Açıklamada şu ifadelere de yer verildi; 'Kültürümüzü otantik değerlere bağlı kalarak bizden sonraki çocuklarımıza ve gelecek nesillere doğru aktarmak en büyük hedefimizdir. Kaldı ki bu uygulama tamamen, ilk başından itibaren yanlış uygulanmaktadır. Adı geçen sanat kulubü özel kurslar düzenleyebilir. Ancak düzenleyeceği bu tür kurslarda Milli Eğitim Bakanlığının adını kullanamazlar. Bu tamamen gönüllülük esasına dayalıdır. Bütçesi elveren aileler tabii ki özel kurslarda çocuklarının vakitlerini değerlendirmesi yönünde tercihlerini kullanabilirler. Okullarda halkoyunları çalışmalarının düzenlenmesi ve eğitici tedariki Halk Eğitim Merkezlerinin uhdesinde olup, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ile MEB arasında yapılan protokol gereği sertifİkalı, diplomalı ve yeterliliğe sahip eğitmenlerden tarafından ücretsiz olarak gerçekleştirilmekte. Bunların bedelleri de Halk Eğitim Merkezlerince yapılmaktadır. Bütün bunlara rağmen böyle bir uygulamanın gerçekleştirilmesi tamamen rant amaçlıdır. Hele ki sertifikaların dağıtılması, Kostüm, müzik vs detaylar için ücret talep edilmesi tarafımızdan kabul edilemez bir durumdur. Bu konudaki uğraşınızı taktirle karşılıyor, saygılar sunuyoruz.'

TOPU OKUL MÜDÜRLERİNE ATTI
Bu konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ile görüştüm. Okul Müdürlerine 'Anadolu Efsaneleri Halk Dansları' çalışmalarına katılmaları için veli ve öğrencilere baskı yapmamaları talimatı verdiğini söyledi. Özen; 'Bu çalışma gönüllülük esasıyla yapılmalı. Eğer veliler çocuklarının bu etkinliğe katılmasını istiyorsa, katılabilir' dedi. Özen'in yapılan protokol sonrasında yaşanan tüm skandallara rağmen, bu çalışmayı iptal etmemesine anlam veremiyorum. Özen yaptığı bu açıklamayla topu velilere değil, okul müdürlerine atıyor. Bu etkinliği yapanlar okul müdürlerini ikna eder. Müdürler de velileri ikna eder. Bu konudaki tartışma ve yeni skandallar sürer gider. Umarım Necmi Özen'in yapamadığını okul müdürleri yapar.
-----------------------------------------------
BUÇUK ZAMMA İMZA ATANLAR NEDEN SUSUYOR?

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendika üyeleri 81 ilde eş zamanlı basın açıklamaları düzenleyerek, 'ek zam' istedi. Bu konuda taleplerini içeren mektuplarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiler. Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Haydar Urfalı yaptığı basın açıklamasında 'Yetkili konfederasyon Memur-Sen ve kamu işveren temsilcileri arasında imzalanan toplu sözleşme hükümlerine göre kamu görevlileri ile emeklilerin maaşlarına 2018 yılının ilk altı aylık dönemi için yüzde 4, ikinci altı aylık dönemi için yüzde 3,5 olmak üzere kümülatif yüzde 7,6; 2019 yılının ilk altı aylık dönemi için yüzde 4, ikinci altı aylık dönemi için yüzde 5 olmak üzere kümülatif yüzde 9,2 artış yapılması kararlaştırılmıştır' dedi.

ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ
2018 yılı başından itibaren yaşanan ekonomik gelişmeler neticesinde enflasyonda yüksek oranlı artışlar görüldüğünü kaydeden Urfalı şunları söyledi; '2017 ve 2018 ekim ayları dikkate alındığında yıllık enflasyon yüzde 25,24; 2018 yılının ilk on ayı dikkate alındığında ise yüzde 22,5 olmuştur. Bu süre zarfında ocak ayında 2017 yılına ilişkin yüzde 1,69 ve temmuz ayında yılın ilk altı ayına ilişkin yüzde 5,15'lik enflasyon farkı da eklenerek yapılan hesaplamada memur ve emekli maaşlarının yıllık yüzde 14,8 arttığı görülmektedir. Dolayısıyla kamu görevlilerinin ve emeklilerin maaşları, enflasyon karşısında bir yılda yüzde 10,4 değer kaybına uğramıştır. Yılın ilk on ayı itibarı ile hesaplandığında ise kamu görevlilerinin alım gücünün yüzde 9,5 düştüğü ortaya çıkmaktadır. Enflasyon farkı ödemesi de yapılmasına rağmen maaşlardaki erime ve alım gücündeki kayıp devam etmiş ve ortalama bir memurun alım gücü, bir yıl içinde aylık 413,17 TL azalmıştır.'

VİCDANEN RAHATLAR MI?
Türkiye Kamu-Sen üyeleri ek zam taleplerinde haklılar. Milletvekillerin maaşlarına yapılan artışlar kamu çalışanlarından esirgenmemeli. 'En çok üyeye sahip olmakla' övünen Eskişehir Memur-Sen İl Temsilcisi üyelerinin aldığı maaşlardan memnun mu? Memnun değilse neden konuşmuyor. Danıştay'ın Andımızın okullarda okutulması kararına 'şiddetle karşı çıkıp, kaplan kesilenler', üyelerinin sefalet ücretine mahkum edenler karşısında 'kediye dönmeleri' dikkat çekiyor. Yüzde 3'lük zammı beğenmeyip, 3,5'luk zammı 'müzakare edebilir' bulanlar ve attıkları imzayla 'tüm memurları açlığa sürükleyenler', bugün vicdanen rahatlar mı? Sendikacılık, üyelerine 'koltuk kapma, iktidarın sesi olmak' değildir. Ne yazık ki şu günlerde 'iktidar yandaşı yapılar' yüzünden Türkiye'deki sendikacılık ayağa düşmüştür.
---------------------------------------------------------
DAYANIŞMANIN EN GÜZEL SEMBOLÜ

'Ahmet Bebek'in herkese selamı var… İkinci ameliyatını da çok şükür sağ salim atlatan Ahmet'in artık sağ el parmakları açık. Tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum.' AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan kendi sosyal medya hesabında Ahmet Bebek'in fotoğrafıyla birlikte yaptığı paylaşımda bu ifadeleri kullandı.

VOLKAN DOĞAN YARDIM
KAMPANYASI BAŞLATMIŞTI
Atila-Fatma Sevinç çiftinin bebekleri Ahmet, Eskişehir'de geçirdiği kaza sonucu vücudunda birinci derece yanıklar oluşmuştu. Gerçekleştirdiği ev ziyaretleri sırasında Ahmet bebeğin durumunu öğrenen Odunpazarı Dernekler Platformu Başkanı Volkan Doğan onun tedavisi için yardım kampanyası başlattı. Hayırseverler bu kampanyaya büyük ilgi gösterdi. Türkiye'nin önde gelen Plastik ve Estetik Cerrahlarından Prof.Dr. Mehmet Mutaf'ın geçtiğimiz Ocak ayında gerçekleştirdiği ilk ameliyat başarıyla sonuçlandı. Prof.Dr. Mutaf'ın Bodrum'da yaptığı ikinci ameliyat da başarıyla sonuçlandı. Ameliyat sonrasında Ahmet'in yüzündeki gülücükler Sevinç ailesini mutluluğa boğdu. Kaza sonrasında göz kapakları yanan, vücudunda ciddi yanıklar oluşan, ellerini ve kolunu kullanamayan Ahmet bebeğin büyük gelişme gösterdiği belirtildi.

'GÜLÜMSEMESİ EN
BÜYÜK HEDİYEDİR'
Tedavisi devam eden Ahmet bebeğin, bir yıl sonra bir ameliyat daha olacağı açıklandı. Konuyla ilgili İkieylül Gazetesi'ne konuşan Volkan Doğan; 'Artık bizim de evladımız olan Ahmet'in yüzündeki gülümseme bize en büyük hediyedir. Milletimiz asil duyguları ile seferber oldu. Ahmet bebek, yardımlaşma ve dayanışmamızın, birlik ve beraberliğimizin en güzel sembollerinden biri olmuştur. Başta Eskişehirli hemşehrilerim olmak üzere, Ahmet bebek için yardımda bulunan tüm hayırseverlere bir kez daha şükranlarımı iletiyorum. Ahmet bebek için dualarımızı eksik etmeyelim' demiş. Ahmet Bebeğe sahip çıkan başta Volkan Doğan olmak üzere tüm hayırseverleri kutluyorum. Ahmet Bebeğe geçmiş olsun diliyorum.
-------------------------------------
FIKRA
PAZAR AKŞAMI

Genç, güzel, üstelik oldukça dekolte kırmızı bir elbise giymiş bir kadın, Pazar akşamı gittiği bir pub'da, bara doğru yürür.
Barmene yaklaşır, elleri ile barmenin saçlarını okşayarak:
'Bu barın sahibi sen misin ?' diye sorar.
'Hayır' der içi eriyen barmen, 'Barın sahibi bizim patron…'
Genç kadın elini barmenin dudaklarına götürür ve öpmesine izin verir.
'Patrona bir söyleyeceğim vardı…'
Barmen resmen erimiştir. Kendinden geçmek üzereyken sorar :
'Neydi patrona söylemek istediğiniz ?'
Kadın gülümser:
'Kadınlar tuvaletinde ne tuvalet kağıdı var, ne sabun var, ne de havlu…'