Son yıllarda büyük ekonomik sıkıntılar yaşayan Eskişehirspor 23 Mayıs'ta kongreye gidiyor. Mevcut Başkan Kaan Ay kongrede tekrar aday olmayacağını açıkladı.

TAŞIMA SUYLA OLMUYOR
3,5 ay başkanlık yapan Kaan Ay ve yönetimi zor dönemde 'ellerini taşın altına sokarak, büyük özveride' bulundu. Taraftarın ve kentin desteğini de alarak transfer tahtasını açtırdılar. ES ES'in 'puan silme cezası almasını' engellediler. Takımın borcunu 14 milyon lira azalttılar. Ancak yılların birikimi olan maddi sorunlar bir türlü çözülemeyor. Kulüp ve taraftar geleceğe umutla bakamıyor. Bu sorunun çözülmesi için 'güçlü başkan ve güçlü yönetim' şart. Artık herkes anladı ki; 'taşıma suyla ES ES bu darboğazdan' kurtulamaz. Daha köklü çözümler gerekiyor. Yaptığı hizmet ve projelerle 'halkın büyük takdirini ve sevgisini kazanan' Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen beş dönem üst üste seçilme başarısını gösterdi. Bu beş yıllık süreç Yılmaz Hoca'nın Büyükşehir Belediye Başkanlığında son dönem. Bu dönemde Yılmaz Hoca 'kentin en önemli markası' Eskişehirspor'a destek olmalıdır.

OLDUĞU YERDE BAŞARI VAR
Bilge kişiliğiyle 'kentte kulübü bu darboğazdan çıkarabilecek belki de tek' kişidir. Büyükerşen; 'Erol Tabanca, Sinan Özeçoğlu, Nebi Hatipoğlu veya Emre Sarar gibi kentin tanıdığı başarılı işadamlarından' hangisini istiyorsa, Eskişehirspor Başkanlığı için ikna edebilir. Eskişehirlinin 'güvenini kazanacak güçlü bir yönetimin oluşmasını sağlayarak, kulübün şirketleşmesi için' gerekli altyapıyı hazırlayabilir. Yılmaz Hoca kentin Şehr-i Eminidir. Kentin Abisidir. Futbolda 'Anadolu Devrimini yaparak, İstanbul'un üç büyüğüne ilk kafa tutan' ve büyük taraftarıyla destanlar yazan, şanlı mazisiyle 'diğer takımları tutanların bile gıptayla baktığı' Eskişehirspor'a da abilik yapmalıdır. Gerekli bilgi desteğiyle ES ES'in kurumsallaşarak; sağlam ayaklar üzerinde durmasını sağlamalıdır. Kente dokunduğu gibi Eskişehirspor'a da dokunmalıdır. Yılmaz Hoca çok sevdiği Eskişehir gibi Eskişehirspor'u da Avrupa takımı yapabilir. Çünkü onun olduğu her yerde başarı vardır. Gerçek Eskişehir ve Eskişehirspor sevdalıları çok sevdikleri Büyükerşen'den 'kulübe abilik yapmasını' bekliyor...
----------------------------------------------------
YAPTIĞINI GENÇLİK
KOLU ÜYESİ YAPMAZ

CHP eski İl Başkanı Rabia Akman meslektaşımız Arif Anbar'a yaptığı açıklamalar nedeniyle 'kesin ihraç istemiyle disipline' verildi. Yani olağanüstü istediği için değil, basın yoluyla parti genel merkezini, mevcut İl Başkanı Abdülkadir Adar, İl Yönetimini ve 31 Mart yerel seçimlerinde partisi için çalışan CHP'lileri 'küçük düşürücü ve zan altında bırakan açıklamaları nedeniyle' disipline gönderildi.

CHP'Yİ 31 MART'TA
BAŞARISIZ BULMUŞ
Birileri olağanüstü kongre ile Akman'ın disipline verilmesi arasında bağ kurarak, 'ondan bir kahraman' çıkarmak istiyor. Ama bu çabaları boşuna. Peki Akman ne demiş? Mevcut İl Başkanı ve yönetim kurulu için; 'Yasa dışı olarak sözde görev yapan bir başkan ve yönetim kurulu var. Doğal olarak ben, böyle şaibeli bir yönetimi tanımıyorum' demiş. Akman hızını alamayarak şunları da dile getirmiş; 'Sözde il başkanı ve yönetimi, kendi içlerinde de bölünmüş, gruplar halinde ayrışmış durumdalar ve birbirlerini yemekle meşguller.
Çünkü hepsi, mevzi kapma derdindeler ve kişisel ikballerinin akıbetinden şüphe duyuyorlar. Bunu örtmek için ise sözde il başkanı çıkıyor ve ne diyor? 'Partimiz Eskişehir'de çok başarılı olmuştur' diyor. Yok, öyle bir şey… Neyi başarmışlar Allah aşkına? Sözde il yönetiminin kazandığı öyle büyük bir başarı yok.' Alpu ve Seyitgazi'nin alınmasının başarı olmadığını ifade eden Akman, Çifteler, Mihalıççık ve İnönü'nün neden gittiğini sormuş. Sanki kendisi İl Başkanı olsaymış, daha çok belediye başkanı kazanılacağını söylemiş. İyi ki '15-0 alırdık falan' dememiş. Onu da diyebilirdi.
BAŞARISIZ OLDUĞU
İÇİN GÖREVDEN ALINDI
Akman'ın açıklamaları eleştiri sınırlarını aşıyor. Rabia Hanıma sormak istiyorum. CHP'liler Abdülkadir Adar'ın İl Başkanı olduğu '31 Mart yerel seçimlerinden mi yoksa sizin İl Başkanı olduğunuz 24 Haziran 2018 seçimlerinden mi' mutlu oldu? 24 Haziran seçimlerinde milletvekili sayısı 7'ye çıkmasına rağmen CHP sadece iki vekil çıkardı. Özellikle kırsalda AK Parti CHP'yi ezdi geçti. İki seçim karşılaştırıldığında 'kimler başarılı kimler başarısız' zaten apaçık ortada. Başarısızlığın faturası 'size çıkarıldığı için' görevden alındınız. Sizi görevden Abdülkadir Adar değil, parti genel merkezi aldı. Genel Merkez Adar'ı İl Başkanı yaparken peki kime sordu? Büyükerşen, Ataç ve Kurt'un bilgisi ve onayları olmadan Adar bu göreve getirilir miydi? Genel Merkezin görevlendirdiği il Başkanına 'sözde ve şaibeli dersen' tabi ki disipline gönderilirsin.

İHRAÇ ETMEZ
Yönetimde görev alanları; 'mevzi kapma derdinde olduklarını ve kişisel ikballerinin akıbetinden şüphe duyduklarını' söylüyorsun. Bu isimler kimler? Hepsi mi mevzi kapma ve kişisel ikbal peşinde? Bu sözlerinizle onları zan altına almıyor musun? Yaptığın suçlamaların ucu kent merkezindeki üç belediye başkanına dokunmuyor mu? Yoksa bu öfken Adar'a değil de Büyükerşen'e mi? İl Disiplin Kurulu Akman'ın ihraç etmez. Çünkü Bu kurulda görev yapanlarla Akman ile aynı listeden seçildi. Ekip arkadaşılar. Disiplin Kurulu 30 gün içerisinde karar vermek zorunda. Kurul Akman'a sahip çıkmak için bu sürenin tamamını kullanır. Adar ve yönetiminin Genel Merkez Disiplin Kurulu'na gitmesini geciktirmek için son gün kararını açıklar. Rabia Akman'ı ihraç etmez. Ancak şu bir gerçek ki Akman'ın disipline gönderilmesine neden olan bu açıklamayı CHP Gençlik Kolu Üyesi bile yapmazdı. Demek ki Akman siyasi olarak kendisini hala geliştirememiş...
------------------------------------------------------
İL GENÇLİK SPOR'A İMAM MÜDÜR
YARDIMCISI MI GELİYOR?

Kadrosu Günyüzü İlçe Gençlik Spor Müdürlüğünde Gençlik Merkez Koordinatörü olan Şenol Cirit'in İl Gençlik Spor Müdür Yardımcısı olarak getirilmeye çalışıldığı iddia ediliyor. Afyon Emirdağlı olan Cirit bir süre önce geçiçi görevle Eskişehir Gençlik Merkezleri Koordinatörlüğü görevine getirildi. Günyüzü'ndeki 'göreve atanmadan önce eski kadrosu imam olan' Cirit'in İl Gençlik Spor Müdür Yardımcılığına getirilmeye çalışılmasına tepki gösteren Eskişehir spor camiası; 'Böyle önemli bir göreve sporla alakası olmayan eski bir imamın getirilmesi kabul edilemez. Eskişehir gibi büyük bir şehirde İl Müdür Yardımcığılına liyakati olmayan birisini atamak son derece yanlış. Kendisi hangi bilgi ve vasıfla bu görevi yürütecek? Kendisi gençliğe ne öğretecek? Neden kendi alanı olan Müftülük değil de; Gençlik Spor'da çalışmak da istiyor? Önce geçiçi görevle kent merkezine getirilen sayın Cirit'in referansı kim? Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala döneminde Valilik yapan abisi mi referans oldu? İlimizde çok sayıda eğitimli spor yöneticisi varken, onun atanması büyük haksızlık olmaz mı? AK Parti Eskişehir Milletvekillerinin bu konuda bilgileri var mı? Yoksa, birileri onlara sormadan bürokraside atamalar mı yapıyor?' diye tepki gösterdiler. Spor camiası tepkilerinde son derece haklı. Eskişehir'de görev yapacak İl Müdürleri ve İl Müdür Yardımcıları konusunda uzman liyakat sahibi kişiler olmalı...
-----------------------------------
FIKRA
YİNE DÜŞMÜŞ

Delinin biri uyurken yataktan düşmüş.
Kalkıp tekrar yatmış ama iki saniye sonra yine düşmüş.
Ve kendi kendine şöyle demiş;
''iyi ki az önce düştüğüm yerden kalkmışım. Yoksa üstüme düşecek misim''