Sevgili okurlar,
İnsanoğlu yaratılmasıyla birlikte insanlar arasında üstünlük kavgaları da başladı.
Bu üdtünlük bazen bedeni kuvvetlte bazen zenginlik konumunda bazen güzellikte bazen evlatta bazen de din konusunda olmuştur.
İşin en ilginç yanı ise diğer üstünlükler bazen fani olduğu için gelip geçebiliyor ama din gözle görülür bir nesne olmadığı için bu konuda herkes kendini haklı görür.
Özellikle siyaset yapan insanar rakiplerine karşı genelde dindar kesimleri etkilemek için sarılacakları en hazır kuvvet din kisvesidir. Ben yaşadığım bu hayatta genelde cenazelerde görev yaptığım için hatırlı bir kişinin cenazesine uzaktan iştirak eden Ankara'dan, İstanbul'dan son anda cenazeye yetişmeye çalışan siyasilerin ne zaman abdest alıp namaza durduklarını yıllardır henüz keşfedemedim.
Namuslu, dürüst, milletine hizmet eden bir siyasetçide başka bir kusur bulamaynca, karşısındaki rakibin söyleyeceği hazır cevap, 'O var ya o çok dinsiz bir adamdır' diyerek Allah'tan korkmadan hemen iftirayı basar.
Peki kimin daha Müslüman olduğunu nasıl anlayabiliriz işte yüce Allah'ın koyduğu kriterler; 'Ey insanlar, biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık. Ve bilinesiniz diye sizi kabilelere ayırdık. İşte sizin Allah katında en faziletliniz Allah'tan en çok korkanınızdır.'
Demek ki herhangi bir kavme mensup olmak insanı üstün kılmıyor. Allah'tan en fazla korkan en şerefli en Müslüman kimse oluyor. Bu durumda yeryüzünde Müslüman Türk milleti kadar necip, temiz ve üstün başka bir ırk yoktur. Bu neticeye nereden varacağız. Dünya devletlerini şöyle bir taradığımız zaman Türklerden daha cömert, daha merhametli başka bir millet göremeyiz.
Sadece 30 bin mülteciyi 27 Avrupa devletine pay edemiyorlar. Her toplantıda kavga çıkıyor. Ama Türkiye 3 milyon mülteciyi o kadar sıkıntıya rağmen kucaklayıp barındırıyor. Bu bile Türk milletinin ne kadar asil ve Müslüman olduğunu gösteren bir kriterdir.
Burada kim daha Müslüman konusunda yüce Peygamberimizin bir hadisini hatırlamadan geçemeyeceğiz. 'Sizi kişinin, namazı ve orucu aldatmasın siz onların kazançlarının, paralarının, pullarının hangi yoldan kazandıklarını bakın.'
İşte gerçek Müslümanı namazından orucundan değil de, malını nereden kazandığına bakarsak daha iyi tanımış oluruz.
Yıllarca Müslümanları kandırıp namazla, oruçla, aldatıp topladıkları hayır paralarını Amerika lobisi Yahudilere yediren en sonunda bu hayır paralarını Türkiye Cumhuriyeri Devleti'ni yıkmak için kullanan din ve devlet düşmanlarına da binlerce kere lanet olsun, isterse alınlarını secdeden hiç kaldırmasınlar.