31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti kent merkezindeki üç belediyeyi de kazanamazken; kırsal ilçelerdede hezimete uğradı.

10'DAN 6'YA DÜŞTÜ
Seçim öncesinde kırsaldaki 12 ilçe belediyesinin 10'u AK Parti'nindi. CHP'nin sadece iki belediye başkanı (Han: Erdal Şanlı, Mahmudiye: İshak Gündoğan) vardı. AK Parti sahip olduğu belediyelerin yarısını kaybetti. İlçelerde seçim kazanan altı AK Partili Belediye Başkanı şöyle sıralandı; ' Özkan Alp (Beylikova), Hamid Yüzügüllü (Sivrihisar), Hüseyin Çam (Sarıcakaya), Menderes Durgut (Günyüzü), Zeynep Akgün (Mihalgazi), Kadir Bozkurt (İnönü)' CHP iki olan belediye sayısını dörde çıkardı. Bu yüzde yüzlük bir artıştır. Üstelik bir ilçenin belediye başkanı dışında Büyükşehir Meclisine gelecek iki meclis üyesini de kazandı. CHP'li dört belediye başkanı şöyle sıralandı; 'Gürbüz Güller (Alpu), Uğur Tepe (Seyitgazi), İshak Gündoğan (Mahmudiye), Erdal Şanlı (Han)'
SAKALLI'NIN İLÇESİ DSP'NİN
Mihalıççık'ı DSP adayı Haydar Çorum, bıçak sırtı geçen seçimde Çifteler'i sadece sekiz oy farkla MHP adayı Kadir Bıyık aldı. AK Parti, Beylikova dışında kalan 13 ilçenin tamamında %3 ile % 31 arasında değişen oy kaybına uğradı. AK Parti Teşkilatları, iktidarlarına rağmen yaşanan bu oy kayıplarından ders çıkarmalıdır. AK Parti ittifak kapsamında kırsalda MHP'ye verdikleri belediyeler konusunda da büyük hata yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Sakallı Mihalıççıklı. Yani Büyükşehir adayı Mihalıççıklı olan bir parti Mihalıççık'ı nasıl başka partiye verebilir? Mihalıççık adayı AK Partili olsaydı, seçimi çok rahat kazanırdı. AK Parti MHP'ye Çifteler ve Mihalıççık'ı değil, kendilerinde olmayan Mahmudiye ve Han'ı vermeliydi. Bu hata yüzünden Mihalıççık DSP'ye gitti. Çifteler'de MHP sadece başkanlığı alırken, Büyükşehir'e gelen iki meclis üyesi de CHP'nin oldu. Han ve Mahmudiye yerine Çifteler ve Mihalıççık'ın MHP'ye verilmesini Eskişehir'de kim önermişse parti genel merkezi ondan hesap sormalı.
ÖZKAN ALP'İN SON DÖNEMİ
Peki ilçe belediyelerinde meclis üyesi dağılımı nasıl oldu. Alpu'da CHP 6, AK Parti 5 MeclisÜyesi çıkardılar. Beylikova'da AK Parti CHP'ye 6-3, Çifteler'de CHP MHP'ye 6-5, Günyüzü'nde AK Parti BBP'ye 5-4, İnönü'de AK Parti CHP'ye 5-4, Mahmudiye'de CHP AK Parti'ye 6-3, Mihalgazi'de AK Parti CHP'ye 5-4, Mihalıççık'ta DSP MHP'ye 5-4, Sarıcakaya'da AK Parti CHP'ye 6-3, Seyitgazi'de CHP AK Parti'ye 6-5 üstünlük sağladılar. Kırsal'daki en büyük ilçe olan Sivrihisar'da AK Parti 11, BBP 3, DP 1 Meclis Üyesi çıkardı. 12 kırsal ilçedeki 125 belediye meclis üyeleri partilere göre şöyle dağıldı; '55 AK Parti, 48 CHP, 9 MHP, 7 BBP, 5 DSP, 1 DP' AK Parti'nin en başarılı belediyle başkanı olan Özkan Alp 31 Mart'ta üçüncü defa seçildi. 'Üç defa seçilme kuralına' göre bir daha ki dönem aday olmayacak. Büyükşehir Belediyesi'nin kırsala yönelik proje ve yatırımları aynı şekilde devam etmesi halinde beş yıl sonra CHP kırsaldaki belediye sayısını 8 veya 9'a çıkarabilir...
----------------------------------
BABASININ KARİKATÜRÜNÜ
GÖĞSÜNE DÖVME YAPTIRDI


Merhum Behiç Ölmezer 1984 yılından ölümüne dek (6 Ağustos 2017) 33 yıl Paşa Mahallesi Muhtarlığı yaptı. Odunpazarı Meydanında 'Muhtar'ın Yeri'' adlı kıraathanesinde kavhecilik yaparken, muhtarlık görevini de başarıyla sürdürdü. İnsancıl kişiliği ve dürüstlüğü ile Odunpazarı'nda sevilen bir isimdi. 31 Mart yerel seçimlerinde Behiç Ölmezer'in oğlu Utku Ölmezer Paşa Mahallesi Muhtar adayı oldu. Ölmezer 'babasının ölümünden 1,5 yıl sonra muhtarlığa' seçildi. Behiç Ölmezer '28 yaşında' muhtar olmuştu. İki Üniversite mezunu olan oğlu 'Utku Ölmezer 29,5 yaşında bu göreve' seçildi. Karikatürist Yaşar Arda'nın çizdiği; 'babasının potre karikatürünü göğsüne dövme yaptıran' Utku Ölmezer, onun izinden gideceğini söyledi. Paşa Mahallesi'ne en iyi hizmetleri verebilmek için var gücüyle çalışacağını belirtti. Efsane Muhtar Behiç Ölmezer'e Allah'tan rahmet diliyorum. Genç Muhtar Utku Ölmezer'e de başarılar diliyorum.
------------------------------------------
FOTO ŞAKA

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı: Yılmaz Hocam ben aday olsaydım, seçimi bu kadar kolay kazanamazdın.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Nabiciğim olsaydın. Elinden tutan mı var? Lafla peynir gemisinin yürümeyeceğini bilmiyor musun?

------------------------------------------
FIKRA
NEDEN ÖLDÜ?

Temel'e papağanın neden öldü diye sormuşlar.
-Evlendim de ondan, demiş Temel.
-Seni kıskandığı için mi?
-Yok canım ne kıskanması. Fadime konuşmaya başlayınca papağana fırsat kalmadı kahrından öldü.