Eskişehir bir kültür ve sanat kenti. Zaten öyleydi ve şimdi bu ciddi bir ivme kazandı. Yapılan tüm çalışmalar damla damla deniz oluyor ve geleceğe koşuyor. Bunun en önemli yerlerinden birisi Eskişehir Kent Konseyi. Eskişehir Kent Konseyi daha büyük işler ve projelerle tüm ülkenin öykündüğü bir isim olan Nuray Akçasoy başkanlığında ve mükemmelliyetin detaylarını yakalama uzmanı sevgili dost Ahmet Kapanoğlu'nun titizliğinde olmaz denecek seviyede hareketlere imza atılıyor. Evinden çıkmayanların sosyalleşme alanı, sesi çıkmayanların sesi olmaya devam eden Kent Konseyi'ni büyük bir ışık haline getirdi. Bu yolculuk devam ediyor ve yepyeni bir çalışma olan Kitap Bağışı Kampanyası ile yine yürekleri ısıtan samimiyeti kente gösterdi.

***

Kent Konseyi bünyesindeki Kültür ve Sanat Çalışma Grubu'nun her bir üyesi güzel yürekleriyle koşturup hiç usanmadan iyiye katkı yaparken bunu azıcık da olsa desteklemek en özel görevlerdendir. Tüm Eskişehir'i bu kampanyaya davet ediyorum. Kültür ve Sanat Çalışma Grubu Başkanı sevgili Ali Kara'nın konuyu özetleyen yazısı ise şöyle:
'Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu Kitap ve Edebiyat Komisyonu; 'Kütüphane Kuruyoruz' ve 'Kitapsız Okul, Kitapsız Çocuk Kalmasın' diye başlattığımız proje çok büyük ilgi ve destek ile kartopu gibi büyüdü. Gönüllülerimizin oluşturduğu sosyal ağ ile Türkiye'nin her köşesine ulaştırıldı. Kent Konseyi'ne yapılan kitap bağışları istekler doğrultusunda ülkemizin okulları ve çocuklarına bağış olarak gönderildi. Kitaplar kütüphanenin tozlu raflarından kurtulup çocuklarımızın ellerinde özgürlüklerini kazandı. Onların mutluluklarını yaşadıkca daha fazla işimize sarıldık. Bu projede bize katkılarını esirgemeyen herkese teşekkür ederiz.
Her ayın ikinci haftası cumartesi günü ülkemizin ve şehrimizin değerli şair ve yazarları ile Gencer Aytüre moderatörlüğünde Edebiyat Buluşmaları etkinliği şehrimizin tanıtımı, kültür ve sanatına ayrı bir renk kazandırmıştır. Edebiyat buluşmalarına katılan şair ve yazarlardan çok güzel geri dönüşümler almaktayız ve birer gönüllü tanıtım elçimiz olmaktalar.

***

Edebiyat Buluşmaları kapsamında Eskişehirli yazar ve şairlerle her hafta söyleşi yapmakta ve bağış yaptıkları kitaplarından Kent Konseyi Kütüphanesi kurulmaktadır. Çalışma grubumuzda oluşturduğumuz Tartışmalı Kitap Okuma Ekibi ile seçtiğimiz bir kitabı okumaktayız. Okuduğumuz kitabın yazarı, kitaptaki olayları, kitaptaki kişileri, kitabın ana fikrini çıkarmak ve benzeri konularda beyin fırtınası yapmak ve kendimizi yetiştirmekteyiz. Kitap sevgisini ve okuma alışkanlığını yaymak ve geleceğimizi emin ellere teslim etmek.
Durum ve şartlar ne olursa olsun kendimizi hiçbir zaman sınırlamamalıyız istediğimizde her şeyin üstesinden gelebilecek kapasiteye sahip olduğumuzu bilmeliyiz.'