Kızılay Eskişehir Şubesi'nin 26 Şubat'ta yapılan kongresinde Egemen Temizsoy Şube Başkanlığına seçilmişti. Temizsoy başkanlığındaki yönetim mazbatalarını alarak göreve başlamıştı.

BEŞ İSİM DIŞARDA KALDI
Ancak daha sonra delege yazımında yapılan hatalar yüzünden kongrenin yeniden yapılmasına karar verildi. Kızılay Eskişehir Şubesinin Kongresi geçtiğimiz Cumartesi günü (17 Mart) yapıldı. Seçime tek listeyle giren Temizsoy yeniden başkanlığa seçildi. AK Parti MKYK Üyesi Harun Karacan'ın da katıldığı kongrede Temizsoy'un listesinde şu isimler yer aldı; 'Serhan Arıman, Hasan Karacak, Barış Hancı, Nalan Urlu, Kaya Topaloğlu, Alihan Karacan, Muammer Cetemen, Özgül Yürütücü, Alper Başoğlu, İsmail Hakkı Yıldız.' Bir ay önceki yönetimde yer alan Ünal Kara, Musa Girgin, Yaşar Gazi Kenar, Ziya Atay, Şevkat Kanar'ın yeni listede yer almamaları dikkat çekti.

BARIŞ HANCI
YENİ YÖNETİMDE
Yeni yönetime eski listedeki 10 kişilik yönetimden beş isim (Serhan Arıman, Nalan Urlu, Alihan Karacan, Kaya Topaloğlu, Alper Başoğlu) girebildi. Yeni yönetimde iki kadın (Nalan Urlu, Özgül Yürütücü) görev aldı. Harun Karacan'a en yakın isimlerden olan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Barış Hancı da yeni yönetimde yer aldı. Sınav kazanarak, İl Milli Eğitim'de yönetim kademelerine hep tırnaklarıyla gelen Hancı'nın Kızılay yönetiminde yer almasını olumlu buluyorum. Kızılay'da da başarılı olacağına inanıyorum. AK Parti eski Milletvekili Ülker Can Kızılay Genel Merkez Üst Kurulu Delegesi oldu. Kızılay'ın yeni yönetimi yine Harun Karacan'a yakın isimlerden oluştu...
--------------------------------------------------------
EĞİTİMDE ADALETİ GETİRDİ

17 Aralık 2018'de Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Hakan Cırıt adaletli uygulamalarıyla üç ayda eğitim çalışanlarının yüzünü güldürdü.

NEŞTERİ VURACAK
İlk günden beri okul müdürlerine hep 'öğretmenlerle uğraşmayın' talimatı veren Cırıt, eğitim kurumlarında çalışma barışının tekrar sağlanması konusunda öncü oldu. Cırıt, okul yöneticilerinin, öğretmenleri değerlendirirken, ismine, ideolojesine, dünya görüşüne göre hareket etmemelerini isteyerek; 'Onların çalışmalarına bakın. Kim en çok çalışıyor, kim görevini yapıyor, onlara sahip çıkın' diyor. Ne yazık ki bazı okul müdürleri bu konuda hala eski alışkanlıklarını devam ettirmek istiyor. Kendi sendikasına 'üye değil diye başarılı eğitimcileri' dışlıyorlar. İnanıyorum ki Cırıt onları da doğru davranmaları konusunda ikna edecek. Ya da neşteri vuracaktır.

NET ŞEKİLDE ORTAYA KOYDU
40 gün önce okul müdürleri toplantısında birilerinin 'kafa kopartacağız' diye gezdiğini ifade ederek; Cırıt; 'Siz kimsiniz ki kafa kopratacaksınız?' diye sert çıkmıştı. Cırıt bu sözleriyle artık birilerinin Eskişehir eğitiminde 'istediği gibi at koşturamayacaklarının mesajinı' vermişti. Eylem ve söylemleriyle 'eğitimcileri ötekileştirenlere, liyakata değer vermeyenlere' izin vermeyeceğini çok net şekilde ortaya koydu. 'Bizim için liyakat değil, sadakat önemlidir' diyenler eminim ki; Cırıt'ın ötekileştirmeye karşı bu çıkışları, yargı kararlarını uygulaması, Milli Eğitim'de 'yıllardır yok alan adalet kavramını savunması' karşısında 'elinden oyuncağı alınmış çocuk gibi' kara kara düşünüyordur.

HERKESİ DİNLİYOR
Geldiği günden beri hep sahada olan Cırıt, tüm eğitim kurumlarını geziyor. Öğretmenleri, öğrencileri ve velileri dinliyor. O'nun kaygısı sendika başkanını memnun etmek değil. O'nun kaygısı 'Eskişehir'in eğitim kalitesini nasıl yukarıya' çıkarırız. Öğrencileri, öğretmenleri ve velileri 'nasıl mutlu ederim' kaygısıdır. Bugüne kadar yaptığı uygulamalarından dolayı Cırıt'ı kutluyorum. Doğru bildiği yolda sapmadan Eskişehir eğitimine büyük katkılar sunmasını bekliyorum...
-------------------------------------------
TEPEBAŞI'NDA FARUK GÜLER İDDİASI-

AK Parti Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler partisi tarafından 'başarılı bulunmadığı için' 31 Mart yerel seçimlerinde tekrar aday yapılmadı.

TECRÜBESİ YOK
AK Parti onun yerine YİKOB'da (Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı) Şube Müdürü olarak görev yapan Hüseyin Çam'ı aday yaptı. Peki Faruk Güler 1 Nisan sabahından sonra ne yapacak? Güler bir eğitimcidir. Eğitim Bir-Sen yönetiminde de görev alan Faruk Güler bugüne kadar okul müdürlüğü veya müdür yardımcılığı yapmadı. Eğitim yöneticiliği konusunda hiçbir tecrübesi yok. Bazı AK Parti yöneticilerinin Güler'i boş olan Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüüğü koltuğuna oturtabilmek için çalışma yaptığı öne sürülüyor. Daha önce görev yaptığı sendikanında bu olaya destek verdiği iddia ediliyor.

76'NCI MADDE
Yeni 'yönetmeliğe göre okul müdürleri bile' İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olamıyor. Bir kişinin Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanabilmesi için 'Şube Müdürü veya İlçe Milli Eğitim Müdürü olması' gerekiyor. Mevcut yönetmelik Güler'in İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanmasına imkan vermiyor. Yalnız Milli Eğitim Bakanı 'kendi yetkisini (76.madde) kullanarak' onu atayabilir. Ancak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 76'ncı maddeyi 'kesinlikle kullanmayacağını' daha önce ifade etmişti. Bu konuda birileri Bakanı ikna edebilir mi? Ben bunun olacağına fazla ihtimal vermiyorum. AK Parti Eskişehir Milletvekillerinin 'belediye başkanlığında başarısız buldukları birisinin' Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gibi 'önemli bir göreve getirilmesine onay vereceklerini' düşünmüyorum...
-----------------------------------------------
EFAL'DE İSTİKLAL MARŞI DUYARLILIĞI

12 Mart 1921'de merhum Mehmet Akif Ersoy'un yazdığ İstiklal Marşı kabul edildi. İlimizin en gözde eğitim kurumlarından olan Eskişehir Fatih Anadolu Lisesi (EFAL) bu anlamlı gün için çok güzel bir video hazırlayıp, sosyal paylaşım sitesinden paylaştı. Video fonda müzik eşliğinde okunan 'Bu topraklar Korkmayanların Ülkesidir', 'Bu vatan bir hilal uğruna göğsünü siper edenlerin ülkesidir', 'Ya İstiklal Ya Ölüm Diye Yola Çıkanların ülkesi...' sloganlarıyla başlıyor. Daha sonra havadana yapılan çekimle okul gösteriliyor. Öğrenciler okuldan bahyeçe çıkıyorlar. Hafif bir fonda müzik eşliğinde çocuklar okul bahçesinde sıralanarak Türk Bayrağında yer alan hilal ile yıldızı oluşturuyor. Bu sırada okul öğrencileri İstiklal Marşının 10 kıtasını okuyarak, Cumhuriyete, vatana ve bayrağa olan sevgi ve bağlılıklarını dile getirdi. Bu güzel videonun hazırlanmasında emeği olan okul öğretmenleri Şirin Kurtulmuş, Kadriye Olcay, Bengü Nalça, Caner Pekdemir, Sema Çokhızlı ve Türk Telekom M. T. A .Lisesi , Radyo Televizyon Bölümünü de kutluyorum.
-------------------------------------
FOTO ŞAKA

Eskişehirspor Teknik Direktörü Fuat Çapa:
Kulüp olarak da bir normale dönelim ondan sonra hedef koyalım
Eskişehirspor Başkanı Kaan Ay: Bir ay önce 'Play Off'a kalacağız' diyen Fuat Hoca değil de Sarı Çizmeli Mehmet Ağa mıydı?
-----------------------------------
FIKRA
SARIŞIN BEKLEMEDE

Futbol kafilesini taşıyan otobüs kaza yapar. Bunu duyan sarışın kocasının durumunu öğrenmek
için hastaneye koşar ve salonda beklemeğe başlar. Biraz sonra salona giren doktor diğer bir futbolcu
eşine giderek:
- Hanımefendi maalesef kocanızı kurtaramadık, öldü.
Sarışın doktora sitemle:
- Ama Doktor Bey! ben o hanımdan daha önce gelmiştim.