Eskişehirli işadamı Erol Tabanca tarafından kente kazandırılan Odunpazarı Modern Müze (OMM) önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı görkemli bir törenle açıldı. Türkiye'den ve dünyadan sanatçıların modern ve çağdaş eserlerinden oluşan dinamik sergi programı ve dünyaca ünlü Japon Mimarlık Ofisi Kengo Kuma and Associates'ın imzasını taşıyan etkileyici tasarım ile Eskişehir ve Türkiye'nin kültürel dokusuna yeni bir soluk getirmeyi amaçlayan OMM Haldun Dostoğlu küratörlüğünde gerçekleşen ilk sergisi ile kapılarını sanatseverlere açtı.

'BİR SANAT IŞIĞI OLACAK'
Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan; 'Sergileme ve etkinlik alanları, atölyeleri ve diğer bölümleriyle bu müzenin Eskişehir'den dalga dalga ülkemize ve dünyaya yayınlan bir sanat ışığı olacağına inanıyorum' dedi. 'Bu müzeyi sanatseverlerimizin sahip oldukları koleksiyonları tüm toplumun istifadesine sunma erdeminin bir örneği olarak görüyorum' diyen Erdoğan;' Sayın Erol tabanca mimar ve müteahhit olarak ülkemizde ve dünyanın çeşitli yerlerinde gösterdiği başarıyı sanat alanında tekrarladı. Diğer sanatseverlerimizden benzer çabalar ve eseler beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Böyle bir müzenin kuruluşu için Eskişehir'in tercih edilmesi fevkalade isabetlidir. Dünyanın ve coğrafyamızın tüm kadım medeniyetlere ev sahipliği yapan, her birinden izler taşıyan Eskişehir bugün de eğitimde, kültürde ve sanattaki canlılığıyla böyle bir müze için en ideal şehirdir. Şu anda bulunduğumuz Odunpazarı semti Dünya Kültür Mirası Geçici listesinde yer alan ve gerçekten gözümüz gibi korumamız gereken bir yerdir' dedi.

AMERİKA'DAN KIZI GELİYOR
Açılış töreninde bir konuşma yapan Polimeks Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Müzenin kurucusu Erol Tabanca; 'Bizimle birlikte yakın çevremiz de heyecan duymaya başladı. Benim kızım uzun yıllar Amerika'da okudu, orada çalışmalarını sürdürüyordu. Ne zaman müzenin belli bir aşamaya geldiğini gördüğünde, 'Türkiye'ye gelmek ve müzenin başında olmak istiyorum.' dedi. Gurur duydum, başka ülkelerde ekmeğini kazanmaya çalışan bir insandan, ülkemize gelip vatanına, köklerine dönen bir evlada sahip olduğumu hissettim' dedi.

ÖMRÜNÜ DOLDURMUŞ
AĞAÇLAR KULLANILDI

Tarihi Odunpazarı bölgesine; Osmanlı ve geleneksel Japon mimarisi ile tasarlanan Odunpazarı Modern Müze'nin (OMM) temeli 2018 Şubat'ında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılmıştı. Ünlü Japon mimarlık ofisi Kengo Kuma and Associates'ın (KKAA) tasarladığı yaklaşık 4 bin 500 metrekare alana sahip olan OMM'de, sergileme alanlarının yanı sıra, 14 odalı minik butik otel, restorant, vejetaryan mutfağı, kafe, kütüphane satış mağazası ve atölye alanları da bulunuyor. OMM'de kullanılan çam ağaçları, Rusya'daki sürdürülebilir ve endüstriyel çam ormanlarından ömrünü doldurmuş olanlardan seçilmiş. Yani ağaç katliamı yapılmamış. Eskişehir'e böyle prestijli bir müze kazandırdığı için başta Erol Tabanca olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyorum...


----------------------------------
BAŞARILI BABANIN BAŞARILI EVLADI

Özel Çağdaş Fen ve Anadolu Lisesinde gelenek haline gelecek olan 'Kariyer Buluşmaları'nın ilki yapıldı. Etkinliğe Seattle Washington'dan konuk olan 'Facebook Veri Bilimi Müdürü' ( Data Science Manager) Gökhan Samur tecrübelerini gençlerle paylaştı. Gökhan Samur, ilimizde yıllarca Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevini başarıyla yapan İsmail Samur'un oğlu. İsmail Samur İl Milli Eğitim Şube Müdürlüğünden emekli olduktan sonra TED Koleji'nin Kurucu Genel Koordinatörü olmuştu. Bu görevinden ayrılarak, artık tamamen emekli olmak istedi. Ancak Özel Çağdaş Okulları başarılı yöneticiyi emeklilikten vazgeçmeye ikna etti. Samur, geçtiğimiz Mart başında Özel Çağdaş'ta buyıl faaliyete geçecek olan Liseninin Kurucu Müdürü oldu. 1999'da yapılan üniversite giriş sınavında Türkiye 7'ncisi olarak derece yapan ve üniversite eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümünde tamamlayan Gökhan Samur, yine aynı üniversitenin Matematik Bölümünden de çift ana dal yaptı. Yüksek lisansını Amerika'nın Endüstri Mühendisliği alanındaki bir numaralı okulu olan 'Georgia Tech'te yapan Gökhan Samur, Emory Üniversitesinde de işletme yüksek lisansı yaptı. Kariyer hayatına nasıl ulaştığıyla ilgili öğrencilere tecrübelerini aktaran Gökhan Samur; sınavlara hazırlanırken neler yapılması gerektiğini, üniversite ve bölüm seçiminin önemini, kendini doğru tanımanın ve yeteneklerinin farkında olmanın gerekliliğini anlattı. Eminim İsmail Samur Müdürlüğünü yaptığı lisede oğlunu dinlerden çok duygulanmış. O'nun gibi başarılı bir evlada sahip olmanın gururunu yaşamıştır.

------------------------------------------
ACINIZI PAYLAŞIYORUM

Tepebaşı Belediyesi'nde yıllardır Destek Hizmetleri Müdürlüğünü başarıyla yapan Tuncay Andaç'ın değerli annesi Melek Andaç dört gün önce Balıkesir'de vefat etti. Üç cocuk annesi olan, Mahmudiye doğumlu 85 yaşındaki Melek Andaç'ın naaşı Balıkesir'de toprağa verildi. Cemal Süreya, 'Özlemek, ölmekten sadece iki harf fazla be çocuk' demişti. Melek Anne'yi çocukları, dostları ve akrabaları her zaman dualarla ve büyük özlemle anacak. Anne Andaç'a Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı Cennet olsun. Başta sevgili dostum ve abim Tuncay Andaç olmak üzere tüm Andaç ailesine baş sağlığı diliyorum. Acınızı paylaşıyorum...
------------------------------------------
NOSTALJİ
KURULTAY DELEGELERİ BAYKAL İLE BİRLİKTE

28 yıl önce. 1991 Haziran ayı. Ankara'da Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) Olağan Kongresi yapılıyor. Erdal İnönü-Deniz Baykal arasında yaşanan üçüncü kongre. CHP Eskişehir Kurultay delegeleri kongre salonunda SHP Eskişehir Milletvekili Zeki Ünal, SHP İl Başkanı merhum Kemal Metin, Beylikova Belediye Başkanı Hasan Tezel, Merkez İlçe Başkanı Nihat Çuhadar, Mihalıççık İlçe Başkanı Veli Özen Deniz Baykal ile birlikteler. Kongreyi yine Erdal İnönü kazandı. Üçüncü tur oylamada İnönü 534, Baykal 451 oy aldı. SHP'nin 44 kişilik parti meclisine Baykal listesinden 16, İnönü listesinden ise 28 kişi seçildi. Bu kongreden dört ay sonra 20 Ekim 1991'de yapılan seçimlerde 8 yıllık Anavatan Hükümeti iktidarı kaybetti. DYP-SHP Koalisyon Hükümeti işbaşına geldi.
------------------------------------------
FOTO ŞAKA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:
Yılmaz Hocam belediye meclisinizde CHP çoğunluğu olduğu için olası erken seçimde Erdoğan'ın karşısına sizi Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayı düşünüyorum.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Kemal Bey emin misiniz? Son dakikada Cumhurbaşkanlığı için şapkanızdan bir ekmek veya gül çıkmasın.
------------------------------------------
FIKRA
ŞANSLI PİZZACI

Fabrikanın patronu, müdürünü yanına alarak ani bir baskınla fabrika içinde personeli kontrole çıkar. Dolaşırken tembel tembel oturan bir genç görür ve çok sinirlenir.
– Haftalığın ne kadar senin?
– 300 Lira efendim.
Patron cüzdanını çıkarır ve gence 300 Lirayı uzatır.
– İşte haftalığın şimdi git bir daha gelme!
Genç 300 Lirayı alır ve oradan gider.
Patron müdüre dönerek:
-Bu genç ne kadar zamandır burada çalışıyordu?
Müdür:
-O genç burada çalışmıyor efendim, yalnızca pizza siparişimizi getirmişti.