CHP'de kongre kulisleri hızlandı. CHP'de 19 Ağustos-17 Eylül 2017 tarihleri arasında delege seçimleri yapılacak. 23 Eylül-30 Ekim 2017 tarihleri arasında ilçe kongreleri yapılacak. 6 Kasım-6 Aralık 2017 tarihleri arasında ise İl Kongreleri yapılacak.

FOTOĞRAFLAR AKSİNİ SÖYLÜYOR
CHP Olağan Kurultayı il kongrelerinin bitiminin ardından Parti Meclisi'nin belirleyeceği tarihte yapılacak. Delege seçimlerine sayılı günler kala Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın Grubu ile 'Büyükerşen destekli' Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt Grubu ve bunlarla hareket etmek istemeyen 'Bağımsız Grup' üye bazında çalışmalarını sürdürüyor. Kazım Kurt Grubu'nun Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Başkan adayları belli. Ataç Grubu'nda kimin ilçe başkan adayı olacağı konusunda belirsizlik sürüyor. Bence bu konuda Ataç geç kalıyor. Delege seçimleri öncesinde ilçe başkan adaylarını deklare etmeli. Kurt'un Odunpazarı adayı mevcut Başkan Akın Sallarel. Kurt'un Tepebaşı adayı ise Ahmet Saraç olacak. Her ne kadar Saraç, Kazım Kurt'un adayı olduğu yönündeki iddiaları doğru bulmadığını söylese de Naci Kurt ve Cafer Kılıç ile birlikte gezmesi, Kazım Kurt ile birlikte milli maçı izlerken ve İl Başkan Yardımcısı Recep Taşel'in 'Yolun açık olsun', Akın Sallarel, Deniz Demirbilek, Derya Özkar ve Naci Kurt ile birlikte verdiği 'Biriz birlikteyiz hep birlikte güçlüyüz' fotoğraf paylaşımları bunun tam aksini gösteriyor.

ASIL YARIŞ ODUNPAZARI'NDA
CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük aday olmayacağını açıklamıştı. Ahmet Ataç'ın O'nun yerine kimi aday göstereceği merak ediliyor. Kulislerde Tepebaşı İlçe Başkan Yardımcısı Özdemir Kayhan'ın Tepebaşı İlçe Başkanlığı için ismi geçiyor. Ahmet Ataç'ın İl Başkan adayı belli. Sinan Özkar'a karşı seçimi tek oy farkla kaybeden İlker Özokçu Ataç Grubunun İl Başkan adayı olacak. Peki Ataç'ın Odunpazarı adayı kim olacak? Ataç geçen seçimlerde aday konusunda kendisini yanıltan kılavuzlarını dinlerse, Odunpazarı'nda yine hüsrana uğrar. Tepebaşı'nı Ataç Grubu kazanır. Asıl yarış Odunpazarı'nda yaşanacak. Odunpazarı'nı Ataç alırsa İl Kongresi'nde tek liste çıkar. Kurt kazanırsa, yine iki adaylı seçim olur…

****



BAŞARILI BÜROKRAT
EĞİTİM ATAŞESİ OLDU

İsmail Altınkaynak ilimizde yıllarca Eğitim Bir-Sen Şube Başkanlığı görevini başarıyla yürüttü.

HİÇ ÇAMUR ATMADI
Dürüst ve ahlaklı bir kişiliğe sahip olan Altınkaynak hep insancıl ve alçak gönüllüydü. Kendisini zaman zaman eleştirdiğim oldu. Ama o hiçbir zaman bu konuda küsmedi. Hep diyalog yolunu tercih etti. 'Çamur atma' gafletine hiç kapılmadı. Kendisine yalakalık edenlere sahte hesaplar açtırıp sosyal medyada karalayarak, kendisini aklamaya hiç kalkışmadı. Bazıları gibi hiç kibirlenmedi. Altınkaynak 23 Mart 2014 tarihinde Bilecik'e İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. İmam-Hatip kökenli bir İl Milli Eğitim Müdürü olan Altınkaynak okullara gönderdiği bir resmi yazıda 'Öğrencileri İmam-Hatiplere yönlendirirken, keyfi uygulama yapmayın, onları zorlamayın' dedi. AKİT Gazetesi 'Milli Eğitim'de Mobbing Kafa' başlığıyla bu konuda haber yaparak; Altınkaynak'ı İmam-Hatip okulları düşmanı olarak gösterdi.

BAŞARILAR DİLERİM
Altınkaynak 'Keyfi uygulama yapmayın' dediği için bir anda bazı kesimler tarafından '28 Şubatçı Kafa' diye yaftalamaya çalışıldı. Bu 'maksatlı haber' gerekçe gösterilerek görevden alındı. Ancak Eskişehir'deki eğitimciler ve sendika üyeleri Altınkaynak'a sahip çıktı. Hatta onla aynı siyasi görüşte olmayan çok sayıda eğitimciden büyük destek geldi. Sosyal medyada oluşan tepkiler sonrasında AKİT birileri tarafından maksatlı yaptırılan haberini geri çekmek zorunda kaldı. Bir yıllık mağduriyetten sonra İsmail Altınkaynak, Suudi Arabistan Cidde Başkonsolosluğu Eğitim Ataşeliğine, Yurtdışı Eğitim Ataşesi olarak görevlendirildi. Böylece başarılı bürokrat İl Milli Eğitim Müdürlüğünden daha üst bir göreve getirilerek ona iade-i itibar yapıldı. Güzel insan, başarılı eğitimci ve sendikacı Altınkaynak'a yeni görevinde başarılar dilerim…

***

CUMARTESİ HİKAYESİ
PATATES YUMURTA VE KAHVE

Bir zamanlar, her şeyden sürekli şikayet eden, her gün hayatının ne kadar berbat olduğundan yakınan bir kız vardı.

FİNCANI BOŞALTTI
Hayat, ona göre çok kötüydü ve sürekli savaşmaktan, mücadele etmekten yorulmuştu. Bir problemi çözer çözmez, bir yenisi çıkıyordu karşısına. Genç kızın bu yakınmaları karşısında, mesleği aşçılık olan babası ona bir hayat dersi vermeye niyetlendi. Bir gün onu mutfağa götürdü. Üç ayrı cezveyi suyla doldurdu ve ateşin üzerine koydu. Cezvelerdeki sular kaynamaya başlayınca, bir cezveye bir patates, diğerine bir yumurta, sonuncusuna da kahve çekirdeklerini koydu. Daha sonra kızına tek kelime etmeden beklemeye başladı. Kızı da hiçbir şey anlamadığı bu faaliyeti seyrediyor ve sonunda karşılaşacağı şeyi görmeyi bekliyordu. Ama o kadar sabırsızdı ki sızlanmaya ve daha ne kadar bekleyeceklerini sormaya başladı. Babası onun bu ısrarlı sorularına cevap vermedi. Yirmi dakika sonra adam, cezvelerin altındaki ateşi kapattı. Birinci cezveden patatesi çıkardı ve bir tabağa koydu. İkincisinden yumurtayı çıkardı, onu da bir tabağa koydu. Daha sonra, son cezvedeki kahveyi bir fincana boşalttı.

NE ANLAMA GELİYOR BABA?
Kızına dönerek sordu:
- Ne görüyorsun?
- Patates, yumurta ve kahve? diye alaylı bir cevap verdi kızı.
'Daha yakından bak bir de' dedi baba, 'patatese dokun.'
Kız denileni yaptı ve patatesin yumuşamış olduğunu söyledi.
'Aynı şekilde, yumurtayı da incele.'
Kız, kabuğunu soyduğu yumurtanın katılaştığını gördü.
En sonunda, kızının kahveden bir yudum almasını söyledi.
Söyleneni yapan kızın yüzüne, kahvenin nefis tadıyla bir gülümseme yayıldı. Ama yine de bütün bunlardan bir şey anlamamıştı:
- Bütün bunlar ne anlama geliyor baba?

KALBİNİ Mİ KATILAŞTIRACAKSIN?
Babası, patatesin de, yumurtanın da, kahve çekirdeklerinin de aynı sıkıntıyı yaşadıklarını, yani kaynar suyun içinde kaldıklarını anlattı. Ama her biri bu sıkıntı karşısında farklı tepki vermişti. Patates daha önce sert, güçlü ve tavizsiz görünürken, kaynar suyun içine girince yumuşamış ve güçten düşmüştü.
Yumurta ise çok kırılgandı; dışındaki ince kabuğun içindeki sıvıyı koruyordu. Ama kaynar suda kalınca, yumurtanın içi sertleşmiş; katılaşmıştı. Ancak, kahve çekirdekleri bambaşkaydı. Kaynar suyun içinde kalınca, kendileri değiştiği gibi suyu da değiştirmişlerdi ve ortaya tamamen yeni bir şey çıkmıştı.
- Sen hangisisin? diye sordu kızına. Bir sıkıntı kapını çaldığında nasıl tepki vereceksin?
Patates gibi, yumuşayıp ezilecek misin?
Yumurta gibi, kalbini mi katılaştıracaksın?
Yoksa kahve çekirdekleri gibi, başına gelen her olayın duygularını olgunlaştırmasına ve hayatına ayrı bir tat katmasına izin mi vereceksin?

FOTO ŞAKA:



CHP Tepebaşı Belediye Başkan Adayı Ahmet Saraç: Recep Abi, CHP Tepebaşı İlçe Başkan adayı olacağım.
CHP İl Başkan Yardımcısı Recep Taşel: Madem Tepebaşı adayısın. Neden Tepebaşı değil de Odunpazarı yöneticileriyle geziyorsun? Yoksa oyu onlardan mı alacaksın?