Her zaman dediğim bir şey vardır. Maç sahada oynanır ama maçtan önce kazanılır derim. Bunun nedeni maç öncesi hazırlıklar ve mantalite olarak hazır olmanız gerekir. Fakat bizim futbolcularımız nedense iki maç üst üste aldıktan sonra maçı daha oynamadan kazanıveriyorlar. Bu da saha da ne yaptığını bilmeyen, sorumluluktan kaçan, aşırı öz güven olarak sahaya çıkmanıza neden oluyor. Bu mantalite, yani kafa olarak yeterli hazırlanmadığınızı gösteriyor. Bunu teknik direktörler ne kadar söylese de, futbolcu mutlaka maça motive olmalıdır.
İşin birde teknik hazırlanma boyutu var ki bu tamamen teknik heyete aittir. Rakibin silahlarını ve zayıf yönlerini tespit ederek maça taktiksel anlamda hazırlanılmasını gerektirir. Bu ön çalışmayı bazen bizlerde yaparız. Bu maçtan önce de şöyle bir göz gezdirdim. Geçen seneki bilgilerle derleyip toparladım ve rakibin en tehlikeli oyuncusunun Pote olduğunu gördüm. Çünkü rakibin başka silahını göremiyorsunuz.
Eskişehirspor'a kuvvetli rakiplerinden sadece Sivasspor'a yenilmiş, diğer mağlubiyetler ise ligin orta sıralarında gezinen rakipler. Adana Demirspor bizim maçtan önce ligin dibindeki 3 takıma ve üstteki 6 takıma da 7 puan farkla orta sıralarda bulunan takım. Alırsa üst sıraları hedefleyecek, alamazsa alt sıralardan kurtulma mücadelesi verecek. Öyle çizgide bir maça çıkıyor ama bunu bizim teknik heyet maalesef okuyamıyor. Ama hesap kitap adamı olarak bildiğimiz Mustafa Denizli bunları mutlaka söylemiştir de, defans oyuncularımız anlamamış olmalı ki, istatistikleri bu kadar açık, ligin gol krallığı sıralamasının en tepesindeki adam size kendi sahanızda üç gol atıyorsa siz futbol falan, oynamayın gidin intihar edin kardeşim. Bu futbolunuzla mı Fenerbahçe'nin veya süper ligin takibinde olacaksınız. Biz zaten sizin maça hazırlanmadığınızı skor 2-2 olduğunda ve uzatma dahil 22 dakika varken, oynadığınız savruk futboldan da anlamıştık. Bravo hepinizi tebrik ediyoruz.
Bu hafta oynayacağımız rakip ligin zirvesinde en az gol yiyen iki takımdan birisi. Şu anda kadrolarında formda olan en az 3-4 tane Pote gibi adamları var. Bu maçı mücadele etmeden, koşmadan alamazsınız şimdiden uyandırayım istedim. Bu köprünün altından daha çok sular akar ama bu sizlerin elinde. Sizden sadece top toplayıcı çocuğun hırsını ve kazanma azmini istiyoruz o kadar.